Hur gör ni äggkräm?
Jag testade igår och det blev bara ett skum som till slut delade på sig. Ett skikt skum och skikt vätska!
(3 äggulor, 1/2 dl socker och 3 msk vitt vin skulle vispas över vatten bad 3-5 minuter)
Vill gärna kunna!! Vad blev fel?
Och jag vill ha det som en kräm inte som skum.
farmoringer6 september 2008
jag har aldrig försökt att göra det. så tyvärr ingen hjälp härifrån..
irrevirre6 september 2008
Puffelipuffpuff:-)
Jilliii10 september 2008
för varmt o inte vispade tillräckligt? jag bara gissar,,,,
bernit10 september 2008
Tvärtom tror jag du inte hade tillräckligt varmt för att zabaione'n skulle tjockna
Mitt recept:
4 äggulor
2 msk socker
2 msk portvin, marsalavin eller söt sherry
Och sedan bär !!!
Tillagning
Mät upp äggulor och socker i en liten kastrull. Vispa det vitt och pösigt. Vispa sedan i vinet, lite i taget. Obs! använd inte aluminiumkastrull till rätter med ägg, för då blir de lätt gråaktiga.
Sätt kastrullen på svag värme eller i en större kastrull med hett vatten och fortsätt vispa tills blandningen blir tjock och krämig. Obs! Om värmen blir för hög stelnar äggen så att krämen skär sig
irrevirre11 september 2008
Tack! Jag skall prova ditt recept Bernit!
En fråga till .... måste krämen serveras direkt eller kan det förberedas innan??
irrevirre11 september 2008
sorry en fråga till. kan man använda rött portvin eller måste det vara vitt?
Hur gör ni äggkräm?
Jag testade igår och det blev bara ett skum som till slut delade på sig. Ett skikt skum och skikt vätska!
(3 äggulor, 1/2 dl socker och 3 msk vitt vin skulle vispas över vatten bad 3-5 minuter)
Vill gärna kunna!! Vad blev fel?
Och jag vill ha det som en kräm inte som skum.
jag har aldrig försökt att göra det. så tyvärr ingen hjälp härifrån..
Puffelipuffpuff:-)
för varmt o inte vispade tillräckligt? jag bara gissar,,,,
Tvärtom tror jag du inte hade tillräckligt varmt för att zabaione'n skulle tjockna
Mitt recept:
4 äggulor
2 msk socker
2 msk portvin, marsalavin eller söt sherry
Och sedan bär !!!
Tillagning
Mät upp äggulor och socker i en liten kastrull. Vispa det vitt och pösigt. Vispa sedan i vinet, lite i taget. Obs! använd inte aluminiumkastrull till rätter med ägg, för då blir de lätt gråaktiga.
Sätt kastrullen på svag värme eller i en större kastrull med hett vatten och fortsätt vispa tills blandningen blir tjock och krämig. Obs! Om värmen blir för hög stelnar äggen så att krämen skär sig
Tack! Jag skall prova ditt recept Bernit!
En fråga till .... måste krämen serveras direkt eller kan det förberedas innan??
sorry en fråga till. kan man använda rött portvin eller måste det vara vitt?