Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

baka med äggvita?

  • JKreku 30 oktober 2009

    Jag har 400g äggvita, har någon tips på recept?
    En favorit i repris vore ju italitensk maräng...

    Mvh
    Johan

  • Countrygirl 31 oktober 2009

    Sjudna maränger är inte bara gott utan enkelt att göra så länge man har en termometer och tid på sig.


    Sjudna maränger

    30-35 st
    Ugnstemperatur 125º

    Ingredienser
    1 dl nötkärna eller sötmandel
    3 äggvita medelstora (1dl)
    1½-2 dl socker

    chokladdoppade maränger:
    100 g mörk blockchoklad

    ingefärsmaränger:
    2-3 msk syltad ingefära finhackad

    Sätt på ugnen. Hacka nötter eller mandel. Häll äggvitor och socker i en skål, gärna av metall. Sätt den över en kastrull med kokande vatten och vispa, helst med elvisp, 5-10 min, eller tills temperaturen är 60-70°C. Tag skålen från värmen och vispa marängen sval och tjock. Rör ner nöt- eller mandelhacket. Lägg smeten i klickar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen tills kakorna släpper papperet, 30-40 min.

    Marängerna kan också sättas in i 225-250°C varm ugn. Stäng av värmen genast och grädda dem färdiga på eftervärmen.

    Chokladdoppade maränger: Doppa nederdelen av de kalla marängerna i smält blockchoklad. Ställ dem på bakplåtspapper att stelna.

    Ingefärsmaränger: Byt ut nötter eller mandel mot syltad ingefära.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.