Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

baka på laktos produkter

  • sandkorn 17 augusti 2008

    Jag undrar om det blir samma slags kakor om jag byter ut margarin + mjölk mot laktos varor när jag tex bakar kakor.

    bullar + långpanne rutor gör jag så med.
    men fungerar det även med kakor????

    sonens nya tjej tål inte mjölk och jag vill gärna att även hon ska få något gott att fika.

    mvh sandkorn

  • PinkLadie 17 augusti 2008

    Valio har laktosfritt smör, 250g 13:90, som fungerar utmärkt!

  • zudette 17 augusti 2008

    Bakade på helt laktosfritt - både mjölk och smör/margarin - när jag väntade min farbror på besök. Han är väldigt känslig mot laktos. Jag bakade bullar, en småkaka och en långpannekaka och ingen märkte någon skillnad!!!! För övrigt bakar jag nästa alltid på laktosfri mjölk då min sambo är lite känslig (men inte så pass att vi även måste byta ut margarin) -även det med oförändrat resultat. Det enda skillanden jag märkt är att det kan vara svårare att för låglaktos/laktosfria produkter att "ta ihop" om du ska göra något bakverk med vispad grädde t ex.... men min erfarenhet är ints så stor där men någon annan kanske vet bättre än mig där!!!!

    Föresten - åt en frozen cheesecake häromveckan som var helt laktosfri - både creeme cheese-produkten och grädden avr laktosfria och den var lika kalasgod som den vanliga!!!!!!

  • EnsammaMamman 17 augusti 2008

    Skrivet av sandkorn den 17 aug 2008

    Jag undrar om det blir samma slags kakor om jag byter ut margarin + mjölk mot laktos varor när jag tex bakar kakor.

    bullar + långpanne rutor gör jag så med.
    men fungerar det även med kakor????

    sonens nya tjej tål inte mjölk och jag vill gärna att även hon ska få något gott att fika.

    mvh sandkorn


    Är det mjölk eller laktos hon inte tål?

  • SDMaya 17 augusti 2008

    Vi bakar och lagar mat med laktosfria produkter här hemma, bara byt ut.
    Ingen har någonsin märkt någon skillnad, båda döttrarna och min bästa vännina är laktosintoleranta därav att jag använder laktosfritt eller låglaktos produkter.:p(Y)

  • sandkorn 18 augusti 2008

    Sonens tjej tål inte mjölk.
    jag har köpt hem bak och mat margarin-mjölk ..mm produkter på laktos.

    men min undran av just kakor....hur blir de i konsistensen med laktosprodukter i utbak..mm.

    nån smakskillnad när jag bakar på laktos produkter märks inte alls.
    pannkaka jag jag med gjort..

    zudette

    har du något recept på frozen cheeskake?????
    mvh sandkorn

  • zudette 18 augusti 2008

    jag har nå´t recept själv någonstans men det liknar de som redan är utlagda så jag valde ett i mängden som typ, exakt, liknar den jag gjort och ätit. (Y)

    Fryst cheesecake

    Vi betällde fryst cheesecake till vårt bröllop och cateringfirman gjorde den helt på laktosfria produkter och INGEN märkte skillnad på den o de andra "vanliga"! Till dem hade vi föresten färska bär,,,, mums!!(Y)

    Tror för övrigt att du inte ska oroa dig för utbak och skillander i konsistenser och annat - Min erfarenhet (men den är inte stor när det gäller bak) är att det inte är nån skillnad! Prova dig fram!

    sen måste jag får rätta dig lite... Det är väl laktosFRITT det ska vara - inte produkter PÅ laktos - det låter lite som du söker laktosfyllda produkter men det är väl helt tvärtom.... eller hur!????:)

  • sandkorn 19 augusti 2008

    zudette
    tack för receptet
    ja det är inte så lätt det där med laktos-- och laktos fritt.
    sonen har inte varit ihop med sin tjej så många veckor så det är helt nytt för mig

  • EnsammaMamman 19 augusti 2008

    Skrivet av sandkorn den 19 aug 2008

    zudette
    tack för receptet
    ja det är inte så lätt det där med laktos-- och laktos fritt.
    sonen har inte varit ihop med sin tjej så många veckor så det är helt nytt för mig


    Tänk på att om tjejen inte tål mjölk så kan hon inte äta laktosfria produkter utan de måste vara helt mjölkfria.

  • tantdrake 19 augusti 2008

    Tycker nog att det blir fluffigare ugnspannkakor, plättar och vetebullar med den laktosfria mjölkersättningen Solhavre. Finns i mejerikylen. Använder den fortfarande. MEN den är INTE särskilt god att dricka....låglaktosmjölken är ett bättre alternativ om man vill ha matdryck!
    Sonen, nu 18 år, är i det närmaste fri från sin laktosintolerans, som han haft sedan småbarnsåren, och kan t o m dricka flera glas riktig mjölk till sin älskade köttsoppa (Y)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.