Bakmaskin

Dela
Hej!
Jag är ny här på matklubben och såg längst ner de mest sökta orden och där var bakmaskin med, vilket väckte mitt intresse, men inläggen om bakmaskin var rätt gamla.
Jag har förstått att bakmaskin har blivit populärt igen och funderar själv på att skaffa en.
Dela med er av synpunkter (är det nåt att ha, för- och nackdelar) och vad man i så fall ska tänka på inför köp.
Tack!
Hej
Jag har en barmaskin av märket severin, jag höjer denna manick till skyarna.
Jag är småbarnsförälder och tycker att tiden inte räcker till för knådning och jäsning alla gånger, och brödet man köper innerhåller bara en massa luft och kemikalier.

Så jag använder min maskin flitigt, bara till att hälla i alla ingredienserna i en skål starta maskinen sedan piper den när den är färdig (min maskin tar 3 timmar på sig totalt).
Minimalt med disk blir det också, den enda nackdelen som jag har fått lära mig att leva med är att det blir ett litet håll i mitten undertill i brödet efter degkroken men men...jag slänger inte ut min bakmaskin i första taget. Behöver du recept så har jag en hel del, inte utlagt men det kan ordnas.
Något recept finns föresten bland mina recept.

Lycka till.
Tack för svar. Jo jag har ungefär samma anledningar till att vilja ha bakmaskin, slippa alla konstiga tillsatser och få nybakat bröd ofta utan att behöva lägga ner alltför mycket tid på det.
Har du (eller någon annan här) några tips på vad man bör tänka på när man väljer modell. Vad jag förstått så finns det lite olika storlekar bl.a.
Hur tänkte du när ni valde bakmaskin?
Jag har en bakmaskin som jag använder i omgångar väldigt mycket.
HAr en hel del recept ej utlagda men kan ordnas. En fördel är ju att man kan programmera in att brödet skall vara färdigt om ett visst antal timmar. MAn kan alltså hälla i ingredienserna på kvällen och ha helt nybakat bröd på morgonen när man vaknar.

En nackdel är att det blir ganska små bröd. Med två barn och en make som är glad i smörgåsar räcker inte en bakmaskin limpa långt.

Men jag måste dock säga att jag är mycket nöjd med min och har den som en variation i bakandet.
Det var en gammal tråd, men väl värd att väcka till liv.

Vi har två bakmaskiner. En hemma och en i husvagnen. Naturligtvis bakas det bröd i den, men eftersom bakmaskinen har ett syltprogram har jag funnit andra användningsområden. Syltprogrammet (jam) värmer och propellern roterar hela tiden. Lingonsylt är enkelt att göra. Bara bär och syltsocker. Programmet används till mycket som tex att steka lök eller att göra pastasåser.
Skrivet av Martin_O den 18 okt 2008

Det var en gammal tråd, men väl värd att väcka till liv.

Vi har två bakmaskiner. En hemma och en i husvagnen. Naturligtvis bakas det bröd i den, men eftersom bakmaskinen har ett syltprogram har jag funnit andra användningsområden. Syltprogrammet (jam) värmer och propellern roterar hela tiden. Lingonsylt är enkelt att göra. Bara bär och syltsocker. Programmet används till mycket som tex att steka lök eller att göra pastasåser.


Sylt.. låter intressant, har du något recept?
Skrivet av NewDown den 18 okt 2008

Skrivet av Martin_O den 18 okt 2008

Det var en gammal tråd, men väl värd att väcka till liv.

Vi har två bakmaskiner. En hemma och en i husvagnen. Naturligtvis bakas det bröd i den, men eftersom bakmaskinen har ett syltprogram har jag funnit andra användningsområden. Syltprogrammet (jam) värmer och propellern roterar hela tiden. Lingonsylt är enkelt att göra. Bara bär och syltsocker. Programmet används till mycket som tex att steka lök eller att göra pastasåser.


Sylt.. låter intressant, har du något recept?


Hittills har jag bara gjort lingonsylt på frysta bär.
Jag fyllde ungefär halva behållaren med bär och tillsatte syltsocker (med pektin) enl anvisning på sockerpåsen. I min maskin tar programmet ca 1 1/2 timme och det blir minimalt med disk.
jag har en som har stått i källaren i många år , jag tycker INTE om den , Brödet blev "döbakt " varenda gång vi körde den och den väsnades riktigt mkt , vi brukade köra den på natten för att få nybakt bröd på morgonen , men det väkte ju hela huset så som den dånade: , jag har märket Melissa NÄHÄ tacka vet jag att baka själv eller gå enut en runda tigigt på morgonen ner till det lokala lilla bageriet och köpa lite färska morgon bullar ....
OBH NORDICA är min tredje bakmaskin, köpte den för 2 månader sedan. Den går tyst och vandrar inte (det gjorde min första). Medföljande recept på många olika bröd och sylt.
Nackdelen är att bröden blir små. Ibland blir det kratrar (grop) i bröden, ingredienserna måste vara exakta.
Fördelen är att man får det hälsosamma bröd man vill ha.