Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bakmaskin

  • maithab 18 juli 2008

    Hej!
    Jag är ny här på matklubben och såg längst ner de mest sökta orden och där var bakmaskin med, vilket väckte mitt intresse, men inläggen om bakmaskin var rätt gamla.
    Jag har förstått att bakmaskin har blivit populärt igen och funderar själv på att skaffa en.
    Dela med er av synpunkter (är det nåt att ha, för- och nackdelar) och vad man i så fall ska tänka på inför köp.
    Tack!

  • NewDown 18 juli 2008

    Hej
    Jag har en barmaskin av märket severin, jag höjer denna manick till skyarna.
    Jag är småbarnsförälder och tycker att tiden inte räcker till för knådning och jäsning alla gånger, och brödet man köper innerhåller bara en massa luft och kemikalier.

    Så jag använder min maskin flitigt, bara till att hälla i alla ingredienserna i en skål starta maskinen sedan piper den när den är färdig (min maskin tar 3 timmar på sig totalt).
    Minimalt med disk blir det också, den enda nackdelen som jag har fått lära mig att leva med är att det blir ett litet håll i mitten undertill i brödet efter degkroken men men...jag slänger inte ut min bakmaskin i första taget. Behöver du recept så har jag en hel del, inte utlagt men det kan ordnas.
    Något recept finns föresten bland mina recept.

    Lycka till.

  • maithab 18 juli 2008

    Tack för svar. Jo jag har ungefär samma anledningar till att vilja ha bakmaskin, slippa alla konstiga tillsatser och få nybakat bröd ofta utan att behöva lägga ner alltför mycket tid på det.
    Har du (eller någon annan här) några tips på vad man bör tänka på när man väljer modell. Vad jag förstått så finns det lite olika storlekar bl.a.
    Hur tänkte du när ni valde bakmaskin?

  • maithab 26 juli 2008

    Ingen mer som vill dela med sig av erfarenheter kring bakmaskin?

  • Amika 26 juli 2008

    Ja, snälla... Dela med er. Jag funderar också på att köpa en. :)

  • busan37 26 juli 2008

    Jag köpte en bakmaskin nyligen på netonnet. Ovärdelig i glutenfri brödbakning. Enligt mej alltså :D

  • grill 26 juli 2008

    Jag har en, men inte använt den på många år. Kanske man ska ta fram den. Jag använde den mycket när barnen var små....

  • Disen 26 juli 2008

    Jag funderar också på att köpa en så snälla hjälp oss undrande på traven.:)

  • evaldo 26 juli 2008

    Nu har ni nästan lurat mig att köpa en bakmaskin "skrattar".
    Verkar fungera vad jag kan förstå.:o

  • ingegerdb 26 juli 2008

    Jag har en bakmaskin som jag använder i omgångar väldigt mycket.
    HAr en hel del recept ej utlagda men kan ordnas. En fördel är ju att man kan programmera in att brödet skall vara färdigt om ett visst antal timmar. MAn kan alltså hälla i ingredienserna på kvällen och ha helt nybakat bröd på morgonen när man vaknar.

    En nackdel är att det blir ganska små bröd. Med två barn och en make som är glad i smörgåsar räcker inte en bakmaskin limpa långt.

    Men jag måste dock säga att jag är mycket nöjd med min och har den som en variation i bakandet.

  • gabbebal 26 juli 2008

    Har redan bakmaskin och använder det så sällan men använder mesta med händerna (L)

  • Martin_O 18 oktober 2008

    Det var en gammal tråd, men väl värd att väcka till liv.

    Vi har två bakmaskiner. En hemma och en i husvagnen. Naturligtvis bakas det bröd i den, men eftersom bakmaskinen har ett syltprogram har jag funnit andra användningsområden. Syltprogrammet (jam) värmer och propellern roterar hela tiden. Lingonsylt är enkelt att göra. Bara bär och syltsocker. Programmet används till mycket som tex att steka lök eller att göra pastasåser.

  • festmaten 18 oktober 2008

    Själv har jag ingen bakmaskin, men min dotter, som är glutenintolerant har en. Det glutenfria brödet blir fort torrt o måste frysas direkt efter bakningen. därför tycker hon det är toppen att kunna få nybakat bröd till frukost!!!!

  • NewDown 18 oktober 2008

    Skrivet av Martin_O den 18 okt 2008

    Det var en gammal tråd, men väl värd att väcka till liv.

    Vi har två bakmaskiner. En hemma och en i husvagnen. Naturligtvis bakas det bröd i den, men eftersom bakmaskinen har ett syltprogram har jag funnit andra användningsområden. Syltprogrammet (jam) värmer och propellern roterar hela tiden. Lingonsylt är enkelt att göra. Bara bär och syltsocker. Programmet används till mycket som tex att steka lök eller att göra pastasåser.


    Sylt.. låter intressant, har du något recept?

  • Martin_O 18 oktober 2008

    Skrivet av NewDown den 18 okt 2008

    Skrivet av Martin_O den 18 okt 2008

    Det var en gammal tråd, men väl värd att väcka till liv.

    Vi har två bakmaskiner. En hemma och en i husvagnen. Naturligtvis bakas det bröd i den, men eftersom bakmaskinen har ett syltprogram har jag funnit andra användningsområden. Syltprogrammet (jam) värmer och propellern roterar hela tiden. Lingonsylt är enkelt att göra. Bara bär och syltsocker. Programmet används till mycket som tex att steka lök eller att göra pastasåser.


    Sylt.. låter intressant, har du något recept?


    Hittills har jag bara gjort lingonsylt på frysta bär.
    Jag fyllde ungefär halva behållaren med bär och tillsatte syltsocker (med pektin) enl anvisning på sockerpåsen. I min maskin tar programmet ca 1 1/2 timme och det blir minimalt med disk.

  • marwis 18 oktober 2008

    MartinO, vilket fabrikat har din maskin?

  • ANNGUS1 18 oktober 2008

    jag har en som har stått i källaren i många år , jag tycker INTE om den , Brödet blev "döbakt " varenda gång vi körde den och den väsnades riktigt mkt , vi brukade köra den på natten för att få nybakt bröd på morgonen , men det väkte ju hela huset så som den dånade: :@, jag har märket Melissa :@(N)NÄHÄ tacka vet jag att baka själv eller gå enut en runda tigigt på morgonen ner till det lokala lilla bageriet och köpa lite färska morgon bullar ....(Y)

  • Martin_O 19 oktober 2008

    Skrivet av marwis den 18 okt 2008

    MartinO, vilket fabrikat har din maskin?


    Jag har två maskiner av märket AFK

  • famsallstrom 19 oktober 2008

    OBH NORDICA är min tredje bakmaskin, köpte den för 2 månader sedan. Den går tyst och vandrar inte (det gjorde min första). Medföljande recept på många olika bröd och sylt.
    Nackdelen är att bröden blir små. Ibland blir det kratrar (grop) i bröden, ingredienserna måste vara exakta.
    Fördelen är att man får det hälsosamma bröd man vill ha.

  • Mellanbellan 19 oktober 2008

    Jaha, då är det väl bara för mig att gå och köpa en då. Så lättpåverkad är jag, men bara tanken på att vakna till nybakt bröd på helgen är tilltalande samt detta med alla tillsatser som man slipper. Tack för tråden maithab och för inläggen ni övriga. Det blir nog en OBH Nordica. (Y)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.