Har någon på detta fantastiska forum recept på hur man bakar krispiga baugetter...typ som sådana man kan köpa färdigbakade på ica...som doftar så gott i hela butiken hela shoppingturen (Y)
Kan inte äta vetemjöl och längtar oerhört efter de frasiga goda brödbitarna :p
Har funderat länge på om man också skulle kunna förbereda små baugetter, slänga i frysen och ta fram om morgonen och grädda.
Tacksam för förslag!
Fiona29 april 2008
"knepet" bagerierna använder är att man kör baguetterna med ånga ibörjan. Har man inte en ångugn kan man (om man har en helt ren ugn alltså) när man satt in baguetterna kasta in lite vatten under dem och därmed få fram den effekten, om än lite kortare än vad det blir om man har en sådan ugn.
At frysa är inga som helst problem. Bara gör som vanligt, men istället för att sätta in dem i ugnen ställer du dem i frysen.
Akta så det är ordentligt lufttätt om det ska stå mer än 1-2 dagar, för annars blir det frysbränt...
kiafia29 april 2008
Förra gången jag testade ett baugette recept hade jag en liten skål vatten i botten på ugnen men det kanske hellre ska vara vatten i en långpanna ...hmm...men de baugetterna blev platta som pannkakor och sega...(N)
Ska prova som du sa istället å frysa halva degen till imorgon på försök...
Tack så mycket!
Fiona29 april 2008
Det ska inte vara någon skål eller långpanna, då får du ånga hela tiden... "kasta" istället in någon dl vatten på botten o stäng så fort du kan luckan efter det. Då förångas det väldigt fort och sedan försvinner det helt.
kiafia29 april 2008
Aha...det ska vara ånga från början av bakningen alltså?
Hmm kanske därför mina blev helsega sist då...å inte bara krispiga...
Tack igen! (Y)
starfighter29 april 2008
Det är min man som bakar hemma hos oss, och han använder bara blomsprutan och sprejar in lite vatten i ugnen.
kiafia29 april 2008
Ursäkta en dum en men sprayar han in vatten under hela baktiden eller bara i början?
Jag kanske borde prova mej fram :)
starfighter29 april 2008
Jag var kanske lite oklar där - men han sprejar bara i början, och bröden blir otroligt frasiga och goda.
jas6529 april 2008
Jag använder en typ av blomspruta och jag låter även degen jäsa länge upptill 4 timmar eller längre.
Se denna sida http://paindemartin.blogspot.com/search/label/nattj%C3%A4sning
På bra knep eller denna sida www.baksida.se
Mvh
Höfta mera
kiafia29 april 2008
Tusen tack för tipsen!
Har 3 baugetter i ugnen nu...de ser ljusbrunt puffiga och goda ut...och jag fatta galoppen med att kasta in vatten från en liten kopp å med blomspruta...(va bara tvungen att testa båda tipsen)...det blev en fin ångdimma...
Ska bli spännande att testa de strax...har gjort en tonfiskröra som väntar på sällskap :D
Å vilken bra hemsida pain de martin...Har bakat samma favoritbröd i 3 månader nu å behövde lite nya tips.
Trevlig kväll alla
Tack alla glada bagare för tips å råd å hemsidor...fick till fantastiskt goda baugetter som smakade fint med tonfiskröran efter en vårig cykeltur. Krispig härlig yta...äntligen!!!
Ska sätta en deg på jäsning ikväll å baka fler imorgon (Y)
Har någon på detta fantastiska forum recept på hur man bakar krispiga baugetter...typ som sådana man kan köpa färdigbakade på ica...som doftar så gott i hela butiken hela shoppingturen (Y)
Kan inte äta vetemjöl och längtar oerhört efter de frasiga goda brödbitarna :p
Har funderat länge på om man också skulle kunna förbereda små baugetter, slänga i frysen och ta fram om morgonen och grädda.
Tacksam för förslag!
"knepet" bagerierna använder är att man kör baguetterna med ånga ibörjan. Har man inte en ångugn kan man (om man har en helt ren ugn alltså) när man satt in baguetterna kasta in lite vatten under dem och därmed få fram den effekten, om än lite kortare än vad det blir om man har en sådan ugn.
At frysa är inga som helst problem. Bara gör som vanligt, men istället för att sätta in dem i ugnen ställer du dem i frysen.
Akta så det är ordentligt lufttätt om det ska stå mer än 1-2 dagar, för annars blir det frysbränt...
Förra gången jag testade ett baugette recept hade jag en liten skål vatten i botten på ugnen men det kanske hellre ska vara vatten i en långpanna ...hmm...men de baugetterna blev platta som pannkakor och sega...(N)
Ska prova som du sa istället å frysa halva degen till imorgon på försök...
Tack så mycket!
Det ska inte vara någon skål eller långpanna, då får du ånga hela tiden... "kasta" istället in någon dl vatten på botten o stäng så fort du kan luckan efter det. Då förångas det väldigt fort och sedan försvinner det helt.
Aha...det ska vara ånga från början av bakningen alltså?
Hmm kanske därför mina blev helsega sist då...å inte bara krispiga...
Tack igen! (Y)
Det är min man som bakar hemma hos oss, och han använder bara blomsprutan och sprejar in lite vatten i ugnen.
Ursäkta en dum en men sprayar han in vatten under hela baktiden eller bara i början?
Jag kanske borde prova mej fram :)
Jag var kanske lite oklar där - men han sprejar bara i början, och bröden blir otroligt frasiga och goda.
Jag använder en typ av blomspruta och jag låter även degen jäsa länge upptill 4 timmar eller längre.
Se denna sida http://paindemartin.blogspot.com/search/label/nattj%C3%A4sning
På bra knep eller denna sida www.baksida.se
Mvh
Höfta mera
Tusen tack för tipsen!
Har 3 baugetter i ugnen nu...de ser ljusbrunt puffiga och goda ut...och jag fatta galoppen med att kasta in vatten från en liten kopp å med blomspruta...(va bara tvungen att testa båda tipsen)...det blev en fin ångdimma...
Ska bli spännande att testa de strax...har gjort en tonfiskröra som väntar på sällskap :D
Å vilken bra hemsida pain de martin...Har bakat samma favoritbröd i 3 månader nu å behövde lite nya tips.
Trevlig kväll alla
Bakade dessa idag helt kanongoda
Baguetter
Tack alla glada bagare för tips å råd å hemsidor...fick till fantastiskt goda baugetter som smakade fint med tonfiskröran efter en vårig cykeltur. Krispig härlig yta...äntligen!!!
Ska sätta en deg på jäsning ikväll å baka fler imorgon (Y)