Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

bikarbonat???

  • Matannica 12 oktober 2008

    Bikarbonat o bakpulver e det samma mått eller...
    Jag undrar nämligen om det står 1 tsk bakpulver kan jag i stället ta bikarbonat eller är det ena starkare än det andra eller har jag helt fel i att det används på samma sätt???
    Hjälp mig snälla alla bakkunniga där ute...

    Mvh hon som inte ens får till det med sockerkakan...:(

  • tilda 12 oktober 2008

    bikarbonat och bakpulver används inte till samma saker. Bikarbonat används ofta i bröd med filmjölk. Jag tror inte att du kan byta ut bakpulvret mot bikarbonat i vad som helst. Måttmässigt tror jag inte att de motsvarar varandra heller.

  • pia61 12 oktober 2008

    När man använder Bikarbonat måste något surt tillsättas tex lingon, fil. annars kan det smaka lut. Det är också kraftigare än bakpulver. 1/2 tsk bikarbonat = 1 tsk bakpulver.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.