Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bränna av brulén

  • SaraSiv 25 oktober 2013

    Jag tycker det är svårt att få till en riktigt knäckig yta på brulén. Den bränner så lätt! Jag använder ett ljust råsocker och har en liten butangasbrännare.Oavsett om jag håller nära eller långt ifrån, har mycket eller lite socker så blir det mest bränt, osigt och lite osmakligt. Hur gör ni? Kan ni tipsa mig?

  • Roskerstin 25 oktober 2013

    Jag har inga problem, jag har också en liten butangasbrännare och använder ljust råsocker. Vad jag gör är att jag för brännaren med ganska lugna rörelser, inte för snabbt och inte för långsamt fram och tillbaka över brulén många, många gånger. Jag håller väl brännaren mellan 5-8 cm från brulén. Är min favvodessert, så jag gör den ganska ofta. Hoppas mitt råd är till hjälp och lycka till nästa gång!

  • rosatalo 25 oktober 2013

    Om man inte har en brännare, går det på något annat vis? Skulle vilja men vill inte ha någon butanbrännare.

  • annapatrik 25 oktober 2013

    Du kan lika bra använda ugnen att bränna av, 250 grader, grill.
    Blir lite less ibland på saker man skaffar för att använda till bara en sak.

  • irrevirre 25 oktober 2013

    Det skall funka under grill i ugnen men det är svårare att få det lagom så passa noga. Det är nog en vanesak att använda brännaren, jag tycker det är busenkelt nu, lätt att kontrollera. Ge inte upp utan ta lite tid på dig bara (Y)

  • SaraSiv 27 oktober 2013

    Tack för era tips. Jag skall öva!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.