Jag har flera kakor av Marabou mörk choklad (44%) och vill baka en chokladkaka i långpanna. Jag har hittat ett recept här som det är 100 g blockchoklad i, kan jag byta den mot marabouchokladen?
När kakan är klar ska man glasera den med blockchoklad, går det också att använda marabouchoklad till det?
Lindanemon21 januari 2011
Jag har aldrig provat att byta, men jag tror absolut att din kaka blir mycket bättre med "riktig" choklad.
Prova! (Y)
jbson21 januari 2011
Jag gör kladdkakor med mörk Marabou och det fungerar finfint! :)
Amika22 januari 2011
Ja, det går jättebra! Det kommer bli supergott! :)
Cassiopeya22 januari 2011
Jag har börjat skippa blockchokladen mot "vanlig choklad" istället. Tycker inte att blockchoklad är så gott och det är definitivt mycket godare med Marabous mörka choklad (Y)
lillgock22 januari 2011
Samma här, använder aldrig blockchoklad. Jag tar någon choklad som jag gillar, ibland med nötter eller med apelsinsmak, beroende på vad jag ska göra. Det finns mycket att välja på. Ljus, mörk och med olika kakaohalter. Lycka till, det kan bara bli bra.
KimOfDrac22 januari 2011
det funkar jättebra och blir garanterat godare. Vi använder iofs marabou mjölkchoklad här hemma men det borde väl funka ändå?
knyppeltanten22 januari 2011
Tack. Jag upptäckte att chokladhalten är lika i både block och maraboun, 44% (fast jag har block med lägre chokladhalt också) så jag ska pröva baka något i morgon. Nu ska jag leta efter recept på stek med cocoacola i, det är tydligen jättegott.
mammalisa22 januari 2011
jag använder också alltid marabou mörk när jag bakar. Både inuti och till glasyr.
Jag har flera kakor av Marabou mörk choklad (44%) och vill baka en chokladkaka i långpanna. Jag har hittat ett recept här som det är 100 g blockchoklad i, kan jag byta den mot marabouchokladen?
När kakan är klar ska man glasera den med blockchoklad, går det också att använda marabouchoklad till det?
Jag har aldrig provat att byta, men jag tror absolut att din kaka blir mycket bättre med "riktig" choklad.
Prova! (Y)
Jag gör kladdkakor med mörk Marabou och det fungerar finfint! :)
Ja, det går jättebra! Det kommer bli supergott! :)
Jag har börjat skippa blockchokladen mot "vanlig choklad" istället. Tycker inte att blockchoklad är så gott och det är definitivt mycket godare med Marabous mörka choklad (Y)
Samma här, använder aldrig blockchoklad. Jag tar någon choklad som jag gillar, ibland med nötter eller med apelsinsmak, beroende på vad jag ska göra. Det finns mycket att välja på. Ljus, mörk och med olika kakaohalter. Lycka till, det kan bara bli bra.
det funkar jättebra och blir garanterat godare. Vi använder iofs marabou mjölkchoklad här hemma men det borde väl funka ändå?
Tack. Jag upptäckte att chokladhalten är lika i både block och maraboun, 44% (fast jag har block med lägre chokladhalt också) så jag ska pröva baka något i morgon. Nu ska jag leta efter recept på stek med cocoacola i, det är tydligen jättegott.
jag använder också alltid marabou mörk när jag bakar. Både inuti och till glasyr.