Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cakepops

  • knyppeltanten 28 november 2012

    Jag tror de heter Cakepops, kakorna på pinne som man doppar i choklad och har strössel på. Men kan man ha något annat än ost i dem? Jag är säkert den enda i Sverige som inte tycker om cheesecake och sånt med färskost i, jag tycker inte om den syrliga smaken. Men man måste väl kunna byta ut osten i cakepopsen mot något annat??

  • mazzarinen 28 november 2012

    Jag vet några som använt nutella eller jordnötssmör. Jag har aldrig provat det själv, men det låter som att det skulle funka :)

  • knyppeltanten 28 november 2012

    Jo visst skulle det funka det är bara det att jag och dotterdottern är mandel- och nötallergiker.

  • Linna5 28 november 2012

    Jag har gjort med cakepops med sockerkakssmulor och lemoncurd, det tyckte jag var godare än de vi gjorde med smulor av chokladkaka och nutella, det blev för sött, särskilt eftersom man också doppar i choklad... barnen föredrog däremot nutellavarianten. ;)
    Jag har aldrig sett recept med färskost i, måste testas, jag älskar cheesecake. :)

  • knyppeltanten 28 november 2012

    Alla recept jag har sett har varit med färskost men lemon curd kan jag prova. Jag såg ett recept i en tidning på blåbärscurd, det kanske också är gott. Tack för förslaget.

  • Nenabirk 28 november 2012

    Varför inte använda smör som när man gör dammsugare eller chokladbollar? Dadlar och annan kladdig torkad frukt använder man ju ibland när man gör energibars och sånt, kanske kan funka.

  • sju 28 november 2012

    I en jultidning jag köpte gjorde de cakepops på mjuk pepparkaka som man skulle blanda med antingen nutella eller chokladtryffel. Jag kan tänka mig att chokladtryffel passar vuxna smaklökar lite bättre. Jag har dock aldrig provat så nu spekulerar jag bara... ;)

  • Linna5 29 november 2012

    Min dotter säger att man kan blanda kaksmulorna med vad som helst som är kladdigt, testa nån god smörkräm eller frosting/topping som man brukar ha till cupcakes.

  • knyppeltanten 29 november 2012

    Tack, vad många bra förslag. Det är antagligen bara att "kladda" på med olika och pröva. Jag undrar om det går med lättmargarin typ Lätta, det använde en kompis till chokladbollar (samt fiberhavregryn, och de blev godare än vanliga).

  • Lunchdax 29 november 2012

    Jag provad att blanda sockerkaka med vaniljkräm. De såg fina ut, men smakade inte särskilt bra.... blev lite söta och tråkiga.

  • Linna5 29 november 2012

    Jag tror att det behöver vara något med lite smak i, vaniljkräm är ju väldigt milt...

  • knyppeltanten 30 november 2012

    Kanske man kan prova att smaksätta med någon essans eller mer vanilj eller rent av likör av något slag för vuxna.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.