Jag tror de heter Cakepops, kakorna på pinne som man doppar i choklad och har strössel på. Men kan man ha något annat än ost i dem? Jag är säkert den enda i Sverige som inte tycker om cheesecake och sånt med färskost i, jag tycker inte om den syrliga smaken. Men man måste väl kunna byta ut osten i cakepopsen mot något annat??
mazzarinen28 november 2012
Jag vet några som använt nutella eller jordnötssmör. Jag har aldrig provat det själv, men det låter som att det skulle funka :)
knyppeltanten28 november 2012
Jo visst skulle det funka det är bara det att jag och dotterdottern är mandel- och nötallergiker.
Linna528 november 2012
Jag har gjort med cakepops med sockerkakssmulor och lemoncurd, det tyckte jag var godare än de vi gjorde med smulor av chokladkaka och nutella, det blev för sött, särskilt eftersom man också doppar i choklad... barnen föredrog däremot nutellavarianten. ;)
Jag har aldrig sett recept med färskost i, måste testas, jag älskar cheesecake. :)
knyppeltanten28 november 2012
Alla recept jag har sett har varit med färskost men lemon curd kan jag prova. Jag såg ett recept i en tidning på blåbärscurd, det kanske också är gott. Tack för förslaget.
Nenabirk28 november 2012
Varför inte använda smör som när man gör dammsugare eller chokladbollar? Dadlar och annan kladdig torkad frukt använder man ju ibland när man gör energibars och sånt, kanske kan funka.
sju28 november 2012
I en jultidning jag köpte gjorde de cakepops på mjuk pepparkaka som man skulle blanda med antingen nutella eller chokladtryffel. Jag kan tänka mig att chokladtryffel passar vuxna smaklökar lite bättre. Jag har dock aldrig provat så nu spekulerar jag bara... ;)
Linna529 november 2012
Min dotter säger att man kan blanda kaksmulorna med vad som helst som är kladdigt, testa nån god smörkräm eller frosting/topping som man brukar ha till cupcakes.
knyppeltanten29 november 2012
Tack, vad många bra förslag. Det är antagligen bara att "kladda" på med olika och pröva. Jag undrar om det går med lättmargarin typ Lätta, det använde en kompis till chokladbollar (samt fiberhavregryn, och de blev godare än vanliga).
Lunchdax29 november 2012
Jag provad att blanda sockerkaka med vaniljkräm. De såg fina ut, men smakade inte särskilt bra.... blev lite söta och tråkiga.
Linna529 november 2012
Jag tror att det behöver vara något med lite smak i, vaniljkräm är ju väldigt milt...
knyppeltanten30 november 2012
Kanske man kan prova att smaksätta med någon essans eller mer vanilj eller rent av likör av något slag för vuxna.
Jag tror de heter Cakepops, kakorna på pinne som man doppar i choklad och har strössel på. Men kan man ha något annat än ost i dem? Jag är säkert den enda i Sverige som inte tycker om cheesecake och sånt med färskost i, jag tycker inte om den syrliga smaken. Men man måste väl kunna byta ut osten i cakepopsen mot något annat??
Jag vet några som använt nutella eller jordnötssmör. Jag har aldrig provat det själv, men det låter som att det skulle funka :)
Jo visst skulle det funka det är bara det att jag och dotterdottern är mandel- och nötallergiker.
Jag har gjort med cakepops med sockerkakssmulor och lemoncurd, det tyckte jag var godare än de vi gjorde med smulor av chokladkaka och nutella, det blev för sött, särskilt eftersom man också doppar i choklad... barnen föredrog däremot nutellavarianten. ;)
Jag har aldrig sett recept med färskost i, måste testas, jag älskar cheesecake. :)
Alla recept jag har sett har varit med färskost men lemon curd kan jag prova. Jag såg ett recept i en tidning på blåbärscurd, det kanske också är gott. Tack för förslaget.
Varför inte använda smör som när man gör dammsugare eller chokladbollar? Dadlar och annan kladdig torkad frukt använder man ju ibland när man gör energibars och sånt, kanske kan funka.
I en jultidning jag köpte gjorde de cakepops på mjuk pepparkaka som man skulle blanda med antingen nutella eller chokladtryffel. Jag kan tänka mig att chokladtryffel passar vuxna smaklökar lite bättre. Jag har dock aldrig provat så nu spekulerar jag bara... ;)
Min dotter säger att man kan blanda kaksmulorna med vad som helst som är kladdigt, testa nån god smörkräm eller frosting/topping som man brukar ha till cupcakes.
Tack, vad många bra förslag. Det är antagligen bara att "kladda" på med olika och pröva. Jag undrar om det går med lättmargarin typ Lätta, det använde en kompis till chokladbollar (samt fiberhavregryn, och de blev godare än vanliga).
Jag provad att blanda sockerkaka med vaniljkräm. De såg fina ut, men smakade inte särskilt bra.... blev lite söta och tråkiga.
Jag tror att det behöver vara något med lite smak i, vaniljkräm är ju väldigt milt...
Kanske man kan prova att smaksätta med någon essans eller mer vanilj eller rent av likör av något slag för vuxna.