Jag skulle vilja ha recept på "en Charlotte"! Har ätit det i Frankrike men aldrig gjort det själv.
24 januari 2001
Charlotte Russe1 rulltårta3 ägg1 dl socker2 dl mjölk4 blad gelatin1 citron3 dl vispgräddeKlä en form med tunna skivor rulltårta. Vispa 3 äggulor med 1 dl socker tills det blivit vitt och pösigt. Koka upp mjölken, låt sjuda en minut med äggsmeten och ställ sedan i kylskåp. Lägg gelatinbladen i lite kallt vatten och vispa grädden. Raspa lite av skalet från citronen och pressa den därefter. Krama ur gelatinet, smält den på svag värme och blanda med citronrasp och saft i äggsmeten. Vispa upp äggvitorna tills de h[rnat något, tillsätt 1/2 dl socker och avsluta vispningen. Vänd ned i äggsmeten. Blanda i den vispade grädden, fyll i formen och kyl i minst 2 timmar före servering.
Jag skulle vilja ha recept på "en Charlotte"! Har ätit det i Frankrike men aldrig gjort det själv.
Charlotte Russe1 rulltårta3 ägg1 dl socker2 dl mjölk4 blad gelatin1 citron3 dl vispgräddeKlä en form med tunna skivor rulltårta. Vispa 3 äggulor med 1 dl socker tills det blivit vitt och pösigt. Koka upp mjölken, låt sjuda en minut med äggsmeten och ställ sedan i kylskåp. Lägg gelatinbladen i lite kallt vatten och vispa grädden. Raspa lite av skalet från citronen och pressa den därefter. Krama ur gelatinet, smält den på svag värme och blanda med citronrasp och saft i äggsmeten. Vispa upp äggvitorna tills de h[rnat något, tillsätt 1/2 dl socker och avsluta vispningen. Vänd ned i äggsmeten. Blanda i den vispade grädden, fyll i formen och kyl i minst 2 timmar före servering.