Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Charlotte Russe!

  • 19 januari 2001

    Jag skulle vilja ha recept på "en Charlotte"! Har ätit det i Frankrike men aldrig gjort det själv.

  • 24 januari 2001

    Charlotte Russe1 rulltårta3 ägg1 dl socker2 dl mjölk4 blad gelatin1 citron3 dl vispgräddeKlä en form med tunna skivor rulltårta. Vispa 3 äggulor med 1 dl socker tills det blivit vitt och pösigt. Koka upp mjölken, låt sjuda en minut med äggsmeten och ställ sedan i kylskåp. Lägg gelatinbladen i lite kallt vatten och vispa grädden. Raspa lite av skalet från citronen och pressa den därefter. Krama ur gelatinet, smält den på svag värme och blanda med citronrasp och saft i äggsmeten. Vispa upp äggvitorna tills de h[rnat något, tillsätt 1/2 dl socker och avsluta vispningen. Vänd ned i äggsmeten. Blanda i den vispade grädden, fyll i formen och kyl i minst 2 timmar före servering.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.