Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad explosion

  • Jilliii 28 februari 2012

    Någon som har något tips om en riktig chokladbomb? En kraftig smak, explosion i munnen… ja ni fattar?

    Har inga direkta gravidcravings, men när något dyker upp i huvudet så släpper det inte. Bara när jag väl fått den tillfredställd kan jag glömma bort det och nu är jag inriktad på choklad...

    HJÄLP :D

  • pleta 28 februari 2012

    Kladdkaka brukar ju bli rätt så kraftigt chokladig i o med att de är så kompakta. Annars kan jag tänka mig en mörk chokladtryffel rullad i kakao(eller kanel om jag får välja)

  • annapatrik 28 februari 2012

    Enklast tänkbara och massor av smak.
    Blanda kakao, strösocker (jag brukar ta 5 tsk strösocker och 1-2 tsk kakao), blanda i lite grädde, rör om rejält tills det förvandlas från löst till lagom fluffigt.
    Ät och njut, tar bort mina chokladsug när det behövs. Förmodligen inte ett dugg nyttigt men gott och snabbt.

  • grebreden 28 februari 2012

    choklad mousse ljus med grape

    200 g grädde
    100 g ljus choklad, hackad
    50 g rice krispies
    20 g mörk choklad
    1 grapefrukt, blond
    1 blodgrape
    1/2 vaniljstång
    1 msk florsocker

    Gör så här:
    Koka upp grädden och häll den över den hackade chokladen som lagts i en bunke.
    Blandas väl med en visp och låt svalna och ställ i kyl över natten.
    Smält den mörka chokladen och blanda med rice krispies och häll ut
    på ett bleck och låt stelna.
    Skär sedan snygga filér av grapefrukten.
    Blanda sedan saften med 1/2 vaniljstång och lägg ned filéerna i lagen
    och låt stå ca 30 minuter och dra.
    Ta fram moussen och vispa sedan upp den med en visp så den blir luftig.
    OBS! Mycket viktigt att moussen är riktigt kall. Ifall ni gör det samma dag,
    ställ in i frysen, sedan in i kyl så moussen är riktigt kall.
    Blanda sedan försiktigt ned puffarna i moussen och spritsa upp i cocktailglas.
    Toppa med grapefruktfiléerna och servera.

  • alindalinda 28 februari 2012

    näeh. kladdkaka, utan tvekan. släng i en extra matsked kakao och glöm för guds skull inte saltet, en rågad tsk minst.

    annars kan ju devils cake vara nåt. :P

  • MammaModesty 29 februari 2012

    Nigellas enkla chokladmousse med marshmallows... enkel.. snabb... o dödligt gooood... =))
    dessutom innehåller den inge ägg...

    du hittar receptet här..

    http://translate.google.se/translate?hl=sv&langpair=en%7Csv&u=http://www.notquitenigella.com/2008/07/04/nigella-lawson-instant-chocolate-mousse-from-nigella-express/

  • Amika 29 februari 2012

    Ta smördegsplattor och lägg hackad mörk choklad av god kvalitet i en hög på mitten, lägg på skivad banan och/eller mini marshmallows. Pensla kanterna med vispat ägg och pressa sedan ihop dem med en gaffel så inget rinner ut.
    Eller så skär du ett snitt i en banan, tryck ned mörk choklad i skåran och sätt in i micron och kör på högsta effekt tills chokladen smält.

    Annars är det här två av mina favoritrecept med choklad:
    Aztekernas chokladdryck (gudarnas dryck)

    Chokladkolakaka

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.