Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladigchokladchokladtårta

  • kochen93 20 april 2011

    Ja, jag har fått order om att göra den chokladigaste chokladtårtan som finns på denna jord, till min sambo när han fyller år.

    Har tittat runt bland alla recepten och har hittat TONVIS med tårtor som ser förbaskat goda ut, men jag undrar om någon har något speciellt förslag?
    Ni kanske vet någon tårta som har så mycket choklad i att det nästan blir för mycket?

    Jättetacksam för all hjälp =)

  • filo 20 april 2011

    För chokladälskare:
    Tryffelchokladkaka - en av de godaste jag smakat.

    Den här kakan gör alltid succé – såväl bland stora som små! Knepet är, förutom kärlek och magi, att den absolut inte får bakas för länge! Den skall bli tryfflig och krämig inuti, varför tiden i ugnen oftast är under 15 minuter. Att den ser vettlöst rinnig ut i mitten är ett gott tecken – det är chokladsmöret som stelnar när det har svalnat. Så snart den är fast i kanterna är den således klar – inte en minut längre!

    Faktum är att det här är en kaka som blir precis lika god i glutenfri version, med ljust glutenfritt mjöl.

    Ingredienser:
    200 gram mörk choklad (-förslagsvis 70% men går lika bra med fazers blockchoklad)
    200 gram smör
    4 ägg
    knappt 2 dl socker
    drygt 1½ dl vetemjöl
    1 tsk bakpulver

    Gör så här:
    Sätt ugnen på 175 grader. Skär smöret och chokladen i bitar och lägg i en tjockbottnad kastrull. Smält på lägsta värmen på spisplattan. Rör då och då och passa så det inte står kvar efter det har smält. Ställ att svalna.

    Vispa under tiden ägg och socker riktigt pösigt. Blanda mjölet med bakpulvret. Häll choklad-smörblandningen i äggvispet. Rör sen försiktigt i mjöl-bakpulverblandningen. Häll i smord form med avtagbar kant. Grädda i max 15 minuter.

    Observera att den skall vara riktigt rinnig i mitten – det stelnar lite sen. Låt stå svalt – gärna över natten. Den tryffliga choklade mognar då och kakan blir alldeles oemotståndligt tryffelkrämig. Servera med lättvispad grädde, eventuellt smaksatt med vanilj eller någon god apelsinlikör typ cointreau eller vaniljvodka (faktiskt helt fantastiskt med efterrätter) och eventuellt lite rårörda hallon eller lingon eller färsk frukt. I juletid kan man servera den med hinnfria apelsinklyftor.



    Fler förslag är: klassisk radiokaka eller hemmagjord chokladmousse - gärna i olika lager typ vit-, mjölk- och mörk choklad. Lycka till!

  • kochen93 20 april 2011

    Åååh, tack :D

  • diturch 14 juli 2011

    Om din sambo fyller ett år till, kan jag rekommendera "Death by chocolat". Jag har ett recept med marängbotten i mitten av tårtan. Men varje styck har 1400 kcal. Se på namnet: Death by chocolat

  • Elle-98 14 juli 2011

    {clap}

  • VixenMaria 14 juli 2011

    http://sockerrus.se/2011/06/05/recept-heaven-hell-cake/

    Jag fick äran att provsmaka devil's food cake av min svärmor... Ååååhh! En sån orgasmvarning för chokladälskare! Choklad och jordnötssmör i en salig blandning. Mäktig som få! Det räcker med en tunn strimma tårta för att bli tillfreds i mage och mun. Men ack så smarrig... Om man är chokladfantast som jag d.v.s. Annars tror jag den kan bli lite överdådig för "de vanliga dödliga"... :D

  • MelleBandolo 23 juli 2011

    När jag tog studenten gjorde jag en chokladtårta med 3 chokladbottnar. Fyllning: Nutella blandat med smält choklad (helt sjukt gott!) och vit choklad/hallon-fluff. Täckte tårtan gjorde jag med "vanlig" chokladfrosting och riven choklad i två färger för en coolare look :D ULTRAGOTT!!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.