Chokladkräm till tårtfyllning

Dela
Nu är jag ute i rätt god tid. Ska ha en fest först i december men har redan nu börjat kolla på förslag till tårtan. Men det lutar åt en tårta med bland annat chokladkräm.

Nu vill jag ha tipps på chokladkrämer som passar i tårtor. Den ska vara rätt fast och ju kraftigare chokladsmak desto bättre. Den får INTE innehålla nötter. Helst ska den inte kokas på grädde heller. Men är så måstet får jag ta det.
Ja den ska jag helt klart överväga. Fast jag är ute efter något mer fast. Den blir rätt hård den jag tänker på. Jag vill ha en choklad som är åt det hållet som man kan få i tårtor från konditorier. Inget fluffigt här utan en fast och krämig choklad. Chokladen ska liksom fasta på skeden som man äter tårtan med.
Här kommer ett bra recept:
1 dl strösocker
1 dl vatten
3 äggulor
150 g smör
40 g mörk choklad

Koka socker och vatten till en simmig lag.
Vispa ner äggulorna en i taget.
Vispa då och då till krämen är sval och tillsätt det avsvalnade smöret lite i sänder.
När krämen är helt slät rörs den i vattenbad smälta chokladen ner.
Låt den kallna helt innan du använder den i tårtan.
Denna kräm fastnar i skeden det lovar jag!!
/Marie
Chokladsmörkräm
50 kokosfett 50 gr smör
50 -100 gr florsocker
1 ägg
kakaopulver efter smak efter smak
Kokosfett och smör röres tillsammans över värme , drag kastrullen från plattan, tillsätt ägget och
florsockret och kakaon rör till slät och jämn. kyl ner smörkrämen, den är väldigt god på tårta.

rektorskan

Redigerat den 20 nov 2008 kl. 19:54