Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladrummet!!

  • Heidikaarina 26 februari 2012

    Choklad är ju ett vääääldigt brett ämne. Så tänkte starta en tråd om Choklad! Så alla chokladälskare, skriv!!! Åsikter, favorit choklad, recept osv osv!!

  • bitten56 26 februari 2012

    Har precis fått en favorit. Marabou mjölkchoklad med saltlakrits i. Mums.

  • Heidikaarina 26 februari 2012

    Skrivet av bitten56 den 26 feb 2012

    Har precis fått en favorit. Marabou mjölkchoklad med saltlakrits i. Mums.



    Ohh! Låter ju verkligen mumma! Måste testa! =)

  • Cassiopeya 26 februari 2012

    Skrivet av bitten56 den 26 feb 2012

    Har precis fått en favorit. Marabou mjölkchoklad med saltlakrits i. Mums.


    Mm den är verkligen god, gillar Fazers "salmiakki" också (eller hur det nu stavas?)

  • pihal 26 februari 2012

    Skrivet av bitten56 den 26 feb 2012

    Har precis fått en favorit. Marabou mjölkchoklad med saltlakrits i. Mums.


    Håller med. Farligt god. Tyvärr så skall den väl bara finnas en viss tid efter vad jag har förstått.

  • bitten56 26 februari 2012

    Skrivet av pihal den 26 feb 2012

    Skrivet av bitten56 den 26 feb 2012

    Har precis fått en favorit. Marabou mjölkchoklad med saltlakrits i. Mums.


    Håller med. Farligt god. Tyvärr så skall den väl bara finnas en viss tid efter vad jag har förstått.




    Ajdå! Bäst att börja hamstra. Ha ha.

  • mattant41 26 februari 2012

    Har också smakat Marabous nya med saltlakrits och det är inget jag kommer att göra om trots att jag annars gillar choklad och lakrits ihop.

  • kristin1979 26 februari 2012

    Hur gör man de godaste chokladpralinerna? någon med goda recept?

  • Heidikaarina 26 februari 2012

    Skrivet av kristinnylen den 26 feb 2012

    Hur gör man de godaste chokladpralinerna? någon med goda recept?



    Har ett helt fantastiskt chokladtryffel recept som jag kan dela med mig.

    Recept : lika delar grädde och choklad. Sprit efter smak och kakao efter behov


    Du kokar upp grädde . Ta av de från spisen rör ner chokladen och spriten och låt stelna i frysen , sen bara rulla och vända i kakao och kyla ner och sen äta. ..

    Angående smaksättning: Du kan använda nästan vilka smaksatta spriter som helst. Jag använder oftast Amaretto, som är mandellikör. Men även Bacardi Razz är en höjdare!!

    Tips: Du kan även köpa färdiga chokladskal som du fyller med den här "ganachen", som man kallar det. Massan bör vara riktigt kall om man ska rulla tryfflar, (blir lite kletigt, men ack så gott)

  • LitenRos 27 februari 2012

    Choklad i alla former och smaker salta och söta åååååååååååå vad gott.
    Jag älskar choklad, åt choklad forndant i går. Först en skön cykeltur i det fina vårvädret sen fixade maken forndant till kaffet, vilken lyckad dag(Y)

  • Heidikaarina 27 februari 2012

    Skrivet av Ydreforsan den 27 feb 2012

    Choklad i alla former och smaker salta och söta åååååååååååå vad gott.
    Jag älskar choklad, åt choklad forndant i går. Först en skön cykeltur i det fina vårvädret sen fixade maken forndant till kaffet, vilken lyckad dag(Y)



    Det lät himla mysigt! chokladfondanter är ju så goa också, väldigt enkla att göra!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.