Hej,
jag bakade en chokladtårta för några veckor sedan, den var underbart god och nu hittar jag inte receptet!! Det var mörk choklad, typ 60%, muscovadosocker och starkt kaffe i, till glasyren skulle man koka upp grädde och ljus sirap och bryta ner mörk choklad. Nån som känner igen receptet???
Tack på förhand!
M v h
Ullis
Ylle12310 november 2010
Hej igen,
jag hittade receptet!! Det var med i Coop Mersmak nr 10, prova den, den är helt underbar!
M v h
Ullis
mariaengstrom10 november 2010
Låter spännande! Kan du inte lägga upp receptet här?
Ylle12310 november 2010
Chokladkaka med kaffeglasyr, 8–10 bitar
Ugn: 175º
Tid: cirka 1 timme
Ingredienser
200 g smör, rumsvarmt
2–3 msk ströbröd
4 dl socker
4 ägg
100 g mörk choklad, minst 60 % kakao
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker, eller äkta vanilj
Glasyr:
50 g smör
1 dl muskovadosocker
1 dl starkt kaffe
½ dl grädde
100 g mörk choklad
Garnering:
2 msk kakao
1 dl rostade hasselnötskärnor
Tillagning: Smörj och bröa en bakform med löstagbar kant. Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Vispa i äggen ett i taget.
Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Ställ skålen i en kastrull med sjudande vatten så chokladen smälter.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Vispa i den smälta chokladen och de torra ingredienserna i smörsmeten (vispa inte mer än nödvändigt).
Häll smeten i bakformen och grädda mitt i ugnen, 40–45 minuter (jag tyckte den blev för torr och kommer att ha den inne max 35 min nästa gång)
Glasyr
Blanda alla ingredienser utom chokladen i en kastrull. Koka cirka 10 minuter tills smeten tjocknat lite.
Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i den varma glasyren.
Bred glasyren över kakan när den svalnat något.
Pudra över kakao. Dekorera med rostade hasselnötter.
FruAst10 november 2010
Låter gott får prova någon dag
Cassiopeya10 november 2010
Oj vad gott det lät:p Så var helgens bakning besämd ;) Om jag inte tjuvstartar och gör den imorgon, alla ingredienser finns redan hemma:D
soccermum10 november 2010
Skrivet av Ylle123 den 10 nov 2010
Chokladkaka med kaffeglasyr, 8–10 bitar
Ugn: 175º
Tid: cirka 1 timme
Ingredienser
200 g smör, rumsvarmt
2–3 msk ströbröd
4 dl socker
4 ägg
100 g mörk choklad, minst 60 % kakao
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker, eller äkta vanilj
Glasyr:
50 g smör
1 dl muskovadosocker
1 dl starkt kaffe
½ dl grädde
100 g mörk choklad
Garnering:
2 msk kakao
1 dl rostade hasselnötskärnor
Tillagning: Smörj och bröa en bakform med löstagbar kant. Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Vispa i äggen ett i taget.
Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Ställ skålen i en kastrull med sjudande vatten så chokladen smälter.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Vispa i den smälta chokladen och de torra ingredienserna i smörsmeten (vispa inte mer än nödvändigt).
Häll smeten i bakformen och grädda mitt i ugnen, 40–45 minuter (jag tyckte den blev för torr och kommer att ha den inne max 35 min nästa gång)
Glasyr
Blanda alla ingredienser utom chokladen i en kastrull. Koka cirka 10 minuter tills smeten tjocknat lite.
Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i den varma glasyren.
Bred glasyren över kakan när den svalnat något.
Pudra över kakao. Dekorera med rostade hasselnötter.
TIPS! Lägg in det som ett eget recept istället så man spara det i sin kokbok :) Betydligt lättare än att leta i forumet när man vill baka denna...(Y)
Hej,
jag bakade en chokladtårta för några veckor sedan, den var underbart god och nu hittar jag inte receptet!! Det var mörk choklad, typ 60%, muscovadosocker och starkt kaffe i, till glasyren skulle man koka upp grädde och ljus sirap och bryta ner mörk choklad. Nån som känner igen receptet???
Tack på förhand!
M v h
Ullis
Hej igen,
jag hittade receptet!! Det var med i Coop Mersmak nr 10, prova den, den är helt underbar!
M v h
Ullis
Låter spännande! Kan du inte lägga upp receptet här?
Chokladkaka med kaffeglasyr, 8–10 bitar
Ugn: 175º
Tid: cirka 1 timme
Ingredienser
200 g smör, rumsvarmt
2–3 msk ströbröd
4 dl socker
4 ägg
100 g mörk choklad, minst 60 % kakao
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker, eller äkta vanilj
Glasyr:
50 g smör
1 dl muskovadosocker
1 dl starkt kaffe
½ dl grädde
100 g mörk choklad
Garnering:
2 msk kakao
1 dl rostade hasselnötskärnor
Tillagning: Smörj och bröa en bakform med löstagbar kant. Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Vispa i äggen ett i taget.
Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Ställ skålen i en kastrull med sjudande vatten så chokladen smälter.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Vispa i den smälta chokladen och de torra ingredienserna i smörsmeten (vispa inte mer än nödvändigt).
Häll smeten i bakformen och grädda mitt i ugnen, 40–45 minuter (jag tyckte den blev för torr och kommer att ha den inne max 35 min nästa gång)
Glasyr
Blanda alla ingredienser utom chokladen i en kastrull. Koka cirka 10 minuter tills smeten tjocknat lite.
Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i den varma glasyren.
Bred glasyren över kakan när den svalnat något.
Pudra över kakao. Dekorera med rostade hasselnötter.
Låter gott får prova någon dag
Oj vad gott det lät:p Så var helgens bakning besämd ;) Om jag inte tjuvstartar och gör den imorgon, alla ingredienser finns redan hemma:D
Chokladkaka med kaffeglasyr, 8–10 bitar
Ugn: 175º
Tid: cirka 1 timme
Ingredienser
200 g smör, rumsvarmt
2–3 msk ströbröd
4 dl socker
4 ägg
100 g mörk choklad, minst 60 % kakao
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker, eller äkta vanilj
Glasyr:
50 g smör
1 dl muskovadosocker
1 dl starkt kaffe
½ dl grädde
100 g mörk choklad
Garnering:
2 msk kakao
1 dl rostade hasselnötskärnor
Tillagning: Smörj och bröa en bakform med löstagbar kant. Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Vispa i äggen ett i taget.
Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Ställ skålen i en kastrull med sjudande vatten så chokladen smälter.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Vispa i den smälta chokladen och de torra ingredienserna i smörsmeten (vispa inte mer än nödvändigt).
Häll smeten i bakformen och grädda mitt i ugnen, 40–45 minuter (jag tyckte den blev för torr och kommer att ha den inne max 35 min nästa gång)
Glasyr
Blanda alla ingredienser utom chokladen i en kastrull. Koka cirka 10 minuter tills smeten tjocknat lite.
Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i den varma glasyren.
Bred glasyren över kakan när den svalnat något.
Pudra över kakao. Dekorera med rostade hasselnötter.
TIPS! Lägg in det som ett eget recept istället så man spara det i sin kokbok :) Betydligt lättare än att leta i forumet när man vill baka denna...(Y)