Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtårta med muscovadosocker och glasyr

  • Ylle123 10 november 2010

    Hej,
    jag bakade en chokladtårta för några veckor sedan, den var underbart god och nu hittar jag inte receptet!! Det var mörk choklad, typ 60%, muscovadosocker och starkt kaffe i, till glasyren skulle man koka upp grädde och ljus sirap och bryta ner mörk choklad. Nån som känner igen receptet???
    Tack på förhand!
    M v h
    Ullis

  • Ylle123 10 november 2010

    Hej igen,
    jag hittade receptet!! Det var med i Coop Mersmak nr 10, prova den, den är helt underbar!

    M v h
    Ullis

  • mariaengstrom 10 november 2010

    Låter spännande! Kan du inte lägga upp receptet här?

  • Ylle123 10 november 2010

    Chokladkaka med kaffeglasyr, 8–10 bitar
    Ugn: 175º
    Tid: cirka 1 timme
    Ingredienser
    200 g smör, rumsvarmt
    2–3 msk ströbröd
    4 dl socker
    4 ägg
    100 g mörk choklad, minst 60 % kakao
    3 dl vetemjöl
    1 dl kakao
    1 tsk bakpulver
    1 tsk vaniljsocker, eller äkta vanilj
    Glasyr:
    50 g smör
    1 dl muskovadosocker
    1 dl starkt kaffe
    ½ dl grädde
    100 g mörk choklad
    Garnering:
    2 msk kakao
    1 dl rostade hasselnötskärnor

    Tillagning: Smörj och bröa en bakform med löstagbar kant. Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Vispa i äggen ett i taget.
    Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Ställ skålen i en kastrull med sjudande vatten så chokladen smälter.
    Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
    Vispa i den smälta chokladen och de torra ingredienserna i smörsmeten (vispa inte mer än nödvändigt).
    Häll smeten i bakformen och grädda mitt i ugnen, 40–45 minuter (jag tyckte den blev för torr och kommer att ha den inne max 35 min nästa gång)
    Glasyr
    Blanda alla ingredienser utom chokladen i en kastrull. Koka cirka 10 minuter tills smeten tjocknat lite.
    Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i den varma glasyren.
    Bred glasyren över kakan när den svalnat något.
    Pudra över kakao. Dekorera med rostade hasselnötter.

  • FruAst 10 november 2010

    Låter gott får prova någon dag

  • Cassiopeya 10 november 2010

    Oj vad gott det lät:p Så var helgens bakning besämd ;) Om jag inte tjuvstartar och gör den imorgon, alla ingredienser finns redan hemma:D

  • soccermum 10 november 2010

    Skrivet av Ylle123 den 10 nov 2010

    Chokladkaka med kaffeglasyr, 8–10 bitar
    Ugn: 175º
    Tid: cirka 1 timme
    Ingredienser
    200 g smör, rumsvarmt
    2–3 msk ströbröd
    4 dl socker
    4 ägg
    100 g mörk choklad, minst 60 % kakao
    3 dl vetemjöl
    1 dl kakao
    1 tsk bakpulver
    1 tsk vaniljsocker, eller äkta vanilj
    Glasyr:
    50 g smör
    1 dl muskovadosocker
    1 dl starkt kaffe
    ½ dl grädde
    100 g mörk choklad
    Garnering:
    2 msk kakao
    1 dl rostade hasselnötskärnor

    Tillagning: Smörj och bröa en bakform med löstagbar kant. Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Vispa i äggen ett i taget.
    Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Ställ skålen i en kastrull med sjudande vatten så chokladen smälter.
    Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
    Vispa i den smälta chokladen och de torra ingredienserna i smörsmeten (vispa inte mer än nödvändigt).
    Häll smeten i bakformen och grädda mitt i ugnen, 40–45 minuter (jag tyckte den blev för torr och kommer att ha den inne max 35 min nästa gång)
    Glasyr
    Blanda alla ingredienser utom chokladen i en kastrull. Koka cirka 10 minuter tills smeten tjocknat lite.
    Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i den varma glasyren.
    Bred glasyren över kakan när den svalnat något.
    Pudra över kakao. Dekorera med rostade hasselnötter.


    TIPS! Lägg in det som ett eget recept istället så man spara det i sin kokbok :) Betydligt lättare än att leta i forumet när man vill baka denna...(Y)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.