Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Desirebullar , glasskrämsbullar recept?

  • anettejsson 7 april 2014

    Någon som har ett recept på dessa läckerheter?
    Jag söker alltså de släta bullarna som är rikligt fyllda med glasskräm o kanelsocker på utsidan....
    Snälla hjälp mig fixa en överraskingsfika till mannens födelsedag

    Med vänlig hälsning,
    Anette

  • husmusen88 9 april 2014

    Är inte gräddbulle/solbulle samma sak? har aldrig ätit någon med glass i, bara vaniljgräddkräm :)

  • robzon 11 april 2014

    Hejsan
    kan denna länk vara nått... är ett recept där som liknar det du talar om
    http://maatildaa.blogg.se/2012/november/desire-bullar.html

  • anettejsson 15 april 2014

    Precis sådana är det robzon!
    Har gjort flera försök,
    Men får inte till vetedegen..
    Den blir som vanliga släta bullar!
    Inte precis lätt att fylla dem helt med krämen!

  • robzon 15 april 2014

    Hejsan
    som jag fattar det så är det vetedeg som dom använder..dom ska se ut som släta vetebullar då du gräddat dom....
    då du ska fylla dom använd en spritstyll i spritspåsen så får du stadga i den då du trycker in den i botten av bullen och kläm sedan in krämen...då behövs inte fingret ... och krämen kommer smidigt in i bullen
    själv har jag engångs påsar och ordentliga tyllar ... det är en bra investering :) :)
    sedan skulle jag pensla bullarna med smält smör tunt och fint och sedan doppa dom i socker blandningen
    är det fel på degen kan det bero på receptet ..eller om du inte arbetat degen nog länge
    kan även bero på mjölkvaliten...
    Hoppas detta hjälp dig lite... :)

  • anettejsson 16 april 2014

    Har kört degen i 10 min
    Har Ramlösa kvarns mjöl( ska vara testvinnande)
    Och har inga ägg i degen...
    Visst får jag in lite kräm i Bullen
    Men den blir inte som de man köper, tunn bullvägg med massor av fyllning

    Får väl expremitera lite
    Eller ge upp o baka mariabullar i stället
    De är baserade på petitchoux deg :)
    Tack för hjälpen

  • robzon 16 april 2014

    Hejsan
    okej ... jag ska ta och fråga en bagare och se om jag kan skaka fram några fler svar kan alltid hoppas på ett recept :).. det som är skillnaden mellan bageri och hemma är ju att dom har jässkåp och att det är fuktigt under jästiden... dom har även ett bagerimjöl...
    lyckades få tag på en sådan påse/säck för några år sedan (den var stor som bara den) men det var det bästa mjölet jag annvänt ...liknar vetemjöl special
    talaom hur det går vore roligt om du kunde få fram dessa godsaker och slippa byta konsept
    Lycka till

  • anettejsson 16 april 2014

    Oki
    Jag ska göra ett par test till
    Kanske hälften vete special o hälften vanligt?
    Tror du jag vågar peta in lite mer jäst?

  • Erajscha 18 april 2014

    testa manotioba cream, det är ett mer proteinrikt mjöl som ger "mer lyft"

  • robzon 20 april 2014

    hejsan
    hoppas du har fått receptet jag skrev till dig på din sida
    jag skulle peta i mer jäst och testa blanda mjölsorterna och arbeta degen mycket
    och jäs degen .. gör degen gör bollarna och jäs länge(övertäckta) så blir det ungefär som på bageriet ...

  • aattaa 21 april 2014

    ta lite hjorhornssalt i degen så blir dom luftigare o porösare

  • anettejsson 21 april 2014

    Tack för alla tips!
    Ska testa mig fram med baktiden mjöl mm
    Tusen tack för all hjälp

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.