Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Eget vaniljsocker

  • lenajeanette 22 maj 2008

    Har läst här åå forumet att man kan göra sitt eget vaniljsocker. Men hur mycket socker till en vaniljstång? Tar man hela vanilstången eller mixar man bara skalet?:o

    Tacksam om någon vet.

  • busan37 22 maj 2008

    Skulle jag också vilja veta

  • anluk 22 maj 2008

    Detta hittade jag på nätet:


    2 dl Socker
    1 Vaniljstång

    Skiva vaniljstången fint och lägg den tillsammans med sockret i en matberedare. Mixa ca 4 minuter till ett fint puder.

    Förvaras vaniljsockret i en burk med tättsittande lock är hållbarheten ca 3 månader.

  • lenajeanette 22 maj 2008

    Tackar, ska prova detta!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.