6 söta mogna päron ca 1 kilo1 dl socker1 1/4 dl vattengrön karamellfärgSkär och kärna ur päronen, skär dem i klyftor, sen mindre bitar och bred ut dem på ett stort fat. Ställ i frysen 2-3 timmar. Blanda socker och vatten i en kastrull och koka några minuter. Låt det kallna. Strax före servering läggs de frysta päronbitarna i omgångar i en matberedare med sockerlag och ev kakamellfärg. Kör på högsta fart till en slät sorbetkonsistens. Smaka av, ev med florsocker.
6 söta mogna päron ca 1 kilo1 dl socker1 1/4 dl vattengrön karamellfärgSkär och kärna ur päronen, skär dem i klyftor, sen mindre bitar och bred ut dem på ett stort fat. Ställ i frysen 2-3 timmar. Blanda socker och vatten i en kastrull och koka några minuter. Låt det kallna. Strax före servering läggs de frysta päronbitarna i omgångar i en matberedare med sockerlag och ev kakamellfärg. Kör på högsta fart till en slät sorbetkonsistens. Smaka av, ev med florsocker.