Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkel päronsorbet

  • 18 juli 2000

    6 söta mogna päron ca 1 kilo1 dl socker1 1/4 dl vattengrön karamellfärgSkär och kärna ur päronen, skär dem i klyftor, sen mindre bitar och bred ut dem på ett stort fat. Ställ i frysen 2-3 timmar. Blanda socker och vatten i en kastrull och koka några minuter. Låt det kallna. Strax före servering läggs de frysta päronbitarna i omgångar i en matberedare med sockerlag och ev kakamellfärg. Kör på högsta fart till en slät sorbetkonsistens. Smaka av, ev med florsocker.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.