Någon som har förslag på en god efterätt???Jag ska ha kyckling till middag.......
anluk11 augusti 2010
siggemums11 augusti 2010
Ta frukt och bär efter smak och säsong, tex jordgubbar, kiwi i tärningar och blåbär. Tänk på både smaker och färger som passar ihop. Lägg på ett ugnsfast fat. Riv över rikligt med mandelmassa och sedan mörk choklad. Gratinera i 225 g ugn några minuter tills chokladen smält. Passa noga så att den inte bränner. Går att förbereda till gratinering. Det gör du medan du dukar av varmrätten.
Servera med vaniljglass.
Cafelatte11 augusti 2010
Tiramisu, garanterad succé.
Den är perfekt då den kan förberedas dagen innan servering.
Ju längre den hinner stå och dra, desto godare blir den.
Lycka Till, med Middag & Efterrätt
//Cafemoccha
Gul1311 augusti 2010
JOrdgubbssoppa och frusen hallonmousse bland mina recept är mina favoriter.
Lätta att göra och hallonmoussen kan du förbereda flera dagar i förväg.
Amika11 augusti 2010
Koka 5 rabarber som du skurit i bitar i några msk vatten, inte mer. Smaka av med socker när de kokat sönder helt. Mixa med stavmixer och droppa i lite röd karamellfärg så det får en fin rosa färg. Helt enkelt för att det sällan eller aldrig finns röda rabarber så här sent på sommaren. :)
Låt det kallna.
Vispa grädde hårt och smaka av med vaniljsocker och eventuellt lite florsocker.
Varva i dessert glas, det är en mäktig efterrätt så det räcker med bara några lager i varje.
Pudra lite kanel på toppen och dekorera med två citronmeliss blad.
Gott och snyggt. :)
Någon som har förslag på en god efterätt???Jag ska ha kyckling till middag.......
Ta frukt och bär efter smak och säsong, tex jordgubbar, kiwi i tärningar och blåbär. Tänk på både smaker och färger som passar ihop. Lägg på ett ugnsfast fat. Riv över rikligt med mandelmassa och sedan mörk choklad. Gratinera i 225 g ugn några minuter tills chokladen smält. Passa noga så att den inte bränner. Går att förbereda till gratinering. Det gör du medan du dukar av varmrätten.
Servera med vaniljglass.
Tiramisu, garanterad succé.
Den är perfekt då den kan förberedas dagen innan servering.
Ju längre den hinner stå och dra, desto godare blir den.
Lycka Till, med Middag & Efterrätt
//Cafemoccha
JOrdgubbssoppa och frusen hallonmousse bland mina recept är mina favoriter.
Lätta att göra och hallonmoussen kan du förbereda flera dagar i förväg.
Koka 5 rabarber som du skurit i bitar i några msk vatten, inte mer. Smaka av med socker när de kokat sönder helt. Mixa med stavmixer och droppa i lite röd karamellfärg så det får en fin rosa färg. Helt enkelt för att det sällan eller aldrig finns röda rabarber så här sent på sommaren. :)
Låt det kallna.
Vispa grädde hårt och smaka av med vaniljsocker och eventuellt lite florsocker.
Varva i dessert glas, det är en mäktig efterrätt så det räcker med bara några lager i varje.
Pudra lite kanel på toppen och dekorera med två citronmeliss blad.
Gott och snyggt. :)
Jag lägger in recept här strax.
Här är receptet
Rhubarb fool
{snicker}Hej!
Här är några förslag
Vaniljparfait
Choklad & Vaniljparfait
Hallonparfait
Cheesecake i muffinsformar
Jordgubbschessecake på kladdbotten
mm, mm
Lycka till med kalaset
"fuskcheesecake"
Varva krossade digestivekex, blåbärsylt och naturell vaniljyoghurt i fina glas.
Jättelätt och jättegott!!!