Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frysa ner kaka som jag gör i förväg?

  • peian 17 december 2012

    Går det? Att frysa ner hela kakan ? Eller kanske bara själva kakbotten o sen göra fogden som ska på själva julafton? Har precis själva botten till "Chokladkaffetårta med fudgeglasyr" i ugnen. Tacksam för tips!!

  • LenaBE1 17 december 2012

    Jag vet inte säkert eftersom jag aldrig varken sett eller bakat efter detta recept, men nu har jag läst igenom receptet och kommit fram till hur jag skulle göra.
    Jag skulle dela kakan när den kallnat och frysa in kakbottnarna var för sig. Det är ju alltid skönt att ha sånt (som går att förbereda) klart innan jul.
    Sen ta fram bottnarna i god tid så dom hinner tina i rumstemperatur.
    Till sist koka fudgen och göra den helt klar, endera kvällen innan eller samma dag som den ska ätas.
    Hoppas min metod fungerar bra om du väljer att göra så, jag kan ju inte lova nåt eftersom jag inte provat själv. Hur du än gör så... Lycka till och hoppas det går bra med allt! :)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.