Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Goda kanelbullar?

  • matvraket 23 januari 2008

    Är de någon som har ett superrecept på kanelbullar som aldrig misslyckas? De ska vara saftiga och gärna söta. Det vore toppen om du ville dela med dig av ditt goda recept!(Y)

  • MammaModesty 23 januari 2008

    När jag bakar bullar gör jag degen efter receptet på strösocker påsen... absolut inge kardemumma i degen... sen när jag bakar ut så hyvlar jag på smöret med osthyvel (inte allt för tätt) strör på både strösocker, vaniljsocker och kanel och grädda inte allt för länge... uj vad jag blev sugen på bullar nu.. får nog baka någon dag....
    vill du ha degreceptet nedskrivet får du höra av dig...
    lycka till!!!
    MM

  • matvraket 23 januari 2008

    okej, det lät bra! det dör med att hyvla smöret lät också bra, för då är det ingen risk att det blir för lite smör iaf. Tack så mkt!:p

  • 23 januari 2008

    följer receptet på mjölpåsens baksida(Y)

  • MammaModesty 23 januari 2008

    Skrivet av matvraket den 23 jan 2008

    okej, det lät bra! det dör med att hyvla smöret lät också bra, för då är det ingen risk att det blir för lite smör iaf. Tack så mkt!:p


    var så lite så ... alltid roligt om man kan dela med sig.. tala gärna om hur det blev....... :D

  • hansdotter 23 januari 2008

    Jag har alltid vaniljsocker å kardemumma i degen. Mums :D

  • ThomasP 23 januari 2008

    Kolla jessicaalm´s recept på vetebullar jag har gjort dem och de vart bra// Thomas

  • lennali 23 januari 2008

    Jag har ett recept på "Bästa vetebrödet" bland mina recept, har aldrig misslyckats eller att bullarna har blivit torra från detta recept.

  • lisa_s 23 januari 2008

    Jag hittade ett superrecept i en gammal mattidning!(L):D
    Följ mängderna på ett vanligt bullrecept, på tex mjölpåsen,
    men blanda all torra ingredienser+jästen och rumsvarmt smör.
    Kör runt så det blandar sig ordentligt i assistenten,sedan
    slår man på 37 gradig mjölk och arbetar ihop som vanligt.
    Låt jäsa som vanligt och fyll med valfri fyllning.
    Det blev en mycket smidig deg att arbeta med,den kladdade inte:D
    när man kavlade ut den och den höll formen!
    Väl värt att prova.(Y)

  • anluk 23 januari 2008

    Följer vetemjölpåsens recept. Brukar ibland följa ett recept med creme fraiche i fyllningen. Har lovat att lägga upp det här men tyvärr inte hunnit. Skall försöka med det till helgen. Hinner ingenting nuförtiden känns det som.

  • Okänd 23 januari 2008

    Har faktiskt bakat bullar idag.
    150 g margarin
    1 1/2 dl vit baksirap
    50 g jäst
    1/2 tsk salt
    5 dl mjölk
    2 tsk bakpulver( blandas med mjöl)
    2-3 tsk kardemumma
    Mjöl
    Arbeta ihop degen,låt jäsa 15-20 minuter.
    Blanda smör,kanel,socker och vaniljsocker.
    Kavla ut degen och bred över fyllningen(var inte snål)
    Rulla ihop och skär skivor och lägg i bakformar,eller skär remsor,vrid och forma bullar.
    Pensla med ägg och strö på pärlsocker.
    SEN KAN DE STÅ OCH JÄSA I LUGN OCH RO, CA 40-60 minuter.
    TIPS:Strö gärna på kanel och socker blandat över bullarna trots pärlsocker.
    Jag gräddar i 225 grader ca 10 minuter.Låt de inte bli för gräddade.
    Lycka till.(Y)

  • mistralwind 23 januari 2008

    Kesella i degen gör att bullarna håller sig fräscha och mjuka längre.
    Har också hört att man ska blanda ihop smör, socker och kanel (eller vad man nu gillar i sina bullar) till en bredbar smet först, innan det breds ut på den utrullade degen. Vet inte vad det gör för skillnad, men enligt sägnen ska bullarna bli saftigare och mer smakrika så...

  • Suss70 24 januari 2008

    Skrivet av mistralwind den 23 jan 2008

    Har också hört att man ska blanda ihop smör, socker och kanel (eller vad man nu gillar i sina bullar) till en bredbar smet först, innan det breds ut på den utrullade degen. Vet inte vad det gör för skillnad, men enligt sägnen ska bullarna bli saftigare och mer smakrika så...


    Det har med att kanelen drar åt sig smör, så ¨då blir garanterat inte bullarna torra.
    Om man blandar 200g mjukt smör, 1,5 dl socker och 3-4 msk smör och sedan smetar på rejält, så blir bullarna garanterat inte torra. Alternativt samma mängd smör och socker och sedan 1msk vaniljsocker, då blir det goda vaniljbullar :o)

  • TheFoodMethod 2 oktober 2012

    Jag har testbakat lite och slutligen hittat till ett kanelbullerecept som är supergott och producerar kanelbullar som linknar de man köper från bagerierier i viss mån... Jag skulle verkligen uppskatta era synpunkter på receptet. Kommentera gärna här eller direkt på sidan:
    http://www.thefoodmethod.com/?view=sidebar#!/2012/10/the-perfect-swedish-cinnamon-roll.html

  • Lindanemon 3 oktober 2012

    Provar du dessa, kommer du garanterat bli nöjd! {dance}

    Rolands kanelbullar

    Lycka till!

  • Akinna3 3 oktober 2012

    En liten påminnelse; Kanelbullens dag i morgon! {dance}

  • asasto 3 oktober 2012

    Är även gott strössla ut rivet äpple ovanpå fyllningen av socker och kanel såhär på hösten då man kan få tag på goda svenska äpplen

    Även lite mandelmassa i fyllningen kan ge en extra touch i smaken.

  • pihal 3 oktober 2012

    Skrivet av Lindanemon den 3 okt 2012

    Provar du dessa, kommer du garanterat bli nöjd! {dance}

    Rolands kanelbullar

    Lycka till!


    Håller med om att dessa bullar är kanon. Jag blandar 150 g smör och 150 g socker och 2 msk kanel till en smet och brer på som fyllning, samt ca 1 dl osötat äpplemos. Om jag använder sötat äpplemos drar jag ner på sockret.

  • Roskerstin 3 oktober 2012

    Håller med övriga talare vad gäller receptet på mjölpaketet, är faktiskt helt ok. Men felet de flesta gör är att man tar för mycket mjöl och då blir inte bullarna saftiga. Degen ska fortfarande vara lite kladdig och sedan ska man ju naturligtvis dra på med mycket smör, socker och kanel som fyllning.

  • Thezzie 3 oktober 2012

    Dessa bakar jag för jämnan! Alla älskar dom! Rikitgt saftiga!

    Danska smörbakta kanelsnegle

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.