Hej, kan man baka en pinocchiotårta dagen innan den ska ätas? Det är en sådan där tårta med sockerkaks- och marängbotten. Ska baka några sådana till sonens 30-årskalas. De kommer att ätas på kvällen, gissar jag. Men då vi åker dit tidigt på morgonen så undrar jag om jag kan baka dem dagen innan? Annars måste jag upp jättetidigt och baka dem, för att hinna med resan dit.
Att jag har valt just denna tårta är att den passar flera olika allergiker, (vi kommer att ha olika bär på olika tårtor) samt att den också går att göra laktosfri.
LenaBE11 januari 2013
Hej, javisst kan du baka tårtbottnarna dagen innan, men lägg ihop dem strax innan serveringen med grädde och bär, annars sjunker marängen ihop. Så gjorde jag själv till min födelsedag. Lycka till! :)
TTJ1 januari 2013
Tips! Baka bottnarna och lägg de i frysen dagen innan. Vispa grädden och förberad fyllningen och ta fram bottnarna och fyll tårtan just innan ni ska åka. Bottnarna är SÅÅÅ mycket lättare att hantera frysta och lägga ihop och sen tinar de på ett kick och tårtan blir perfekt!!! (Y)
Jag gör alltid på detta vis!
rostok1 januari 2013
Tack för era snabba svar, Det låter bra. Jag bakar dem dagen innan, är inte helt säker på att de ryms i frysen, däremot kommer inget att läggas ihop förrän precis innan serveringen, Jag är inte ens säker på att vi kommer att ha tårtan dubbel, den funkar ju även med ett enkelt lager och sedan grädde och bär eller bananer på + lite ringlad hemkokt chokladsås över dem. Jag gör nämligen 3 st i runda formar med lös botten.
Det behövs med tanke på olika allergier. En tål ingen annan frukt än bananer medan en annan är allergisk mot bananer. En är mjölkallergisk medan en annan är laktosintolernat. Men vi är vana vid att få det att funka för alla. Kul också att slippa sitta ensam med en grej, just detta att flera kan äta av samma sak har betydelse för festkänslan. Som tur är så tål alla ägg, medan minst 7 personer inte tål nötter, dock tål alla mandel, så därför kör vi med hembakat, och äkta vara, för att vara på den säkra sidan.
knyppeltanten1 januari 2013
Hos oss finns en vegetarian som inte äter ägg och som är gluten- och laktosallergiker. Sen en som inte tål nötter, mandel eller frön, frukt och grönsaker men det är lättare att hantera.
svengelsk1 januari 2013
Den tårtan har jag gjort många gånger utan att veta vad den heter.
Hej, kan man baka en pinocchiotårta dagen innan den ska ätas? Det är en sådan där tårta med sockerkaks- och marängbotten. Ska baka några sådana till sonens 30-årskalas. De kommer att ätas på kvällen, gissar jag. Men då vi åker dit tidigt på morgonen så undrar jag om jag kan baka dem dagen innan? Annars måste jag upp jättetidigt och baka dem, för att hinna med resan dit.
Att jag har valt just denna tårta är att den passar flera olika allergiker, (vi kommer att ha olika bär på olika tårtor) samt att den också går att göra laktosfri.
Hej, javisst kan du baka tårtbottnarna dagen innan, men lägg ihop dem strax innan serveringen med grädde och bär, annars sjunker marängen ihop. Så gjorde jag själv till min födelsedag. Lycka till! :)
Tips! Baka bottnarna och lägg de i frysen dagen innan. Vispa grädden och förberad fyllningen och ta fram bottnarna och fyll tårtan just innan ni ska åka. Bottnarna är SÅÅÅ mycket lättare att hantera frysta och lägga ihop och sen tinar de på ett kick och tårtan blir perfekt!!! (Y)
Jag gör alltid på detta vis!
Tack för era snabba svar, Det låter bra. Jag bakar dem dagen innan, är inte helt säker på att de ryms i frysen, däremot kommer inget att läggas ihop förrän precis innan serveringen, Jag är inte ens säker på att vi kommer att ha tårtan dubbel, den funkar ju även med ett enkelt lager och sedan grädde och bär eller bananer på + lite ringlad hemkokt chokladsås över dem. Jag gör nämligen 3 st i runda formar med lös botten.
Det behövs med tanke på olika allergier. En tål ingen annan frukt än bananer medan en annan är allergisk mot bananer. En är mjölkallergisk medan en annan är laktosintolernat. Men vi är vana vid att få det att funka för alla. Kul också att slippa sitta ensam med en grej, just detta att flera kan äta av samma sak har betydelse för festkänslan. Som tur är så tål alla ägg, medan minst 7 personer inte tål nötter, dock tål alla mandel, så därför kör vi med hembakat, och äkta vara, för att vara på den säkra sidan.
Hos oss finns en vegetarian som inte äter ägg och som är gluten- och laktosallergiker. Sen en som inte tål nötter, mandel eller frön, frukt och grönsaker men det är lättare att hantera.
Den tårtan har jag gjort många gånger utan att veta vad den heter.