Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hårda kakor

  • knyppeltanten 19 april 2011

    Jag bakade chocolate chip cookies men de blev hårda. Det skulle bli 24 kakor av satsen men jag gjorde fler och gräddade lite kortare tid. Men man måste doppa dem i kaffet om man ska kunna äta dem. Ugnen skulle vara på 175 grader och gräddas i 17 min, men jag tog kortare tid då.
    Kan det vara för mycket mjöl i degen?
    receptet är
    175 g smält smör
    2,5 dl farinsocker
    1 dl strösocker
    1 ägg
    1 äggula
    5 dl vete
    0,5 tsk bikarbonat
    150 g smält choklad
    och sen rör man i
    200-250 g hackad choklad

  • irrevirre 20 april 2011

    Jag är inte säker men tycker det ser ut som mycket mjöl i förhållande till smörmängden. Där är ju ingen annan "lös" ingredens förutom äggen. Jag hade gissat på kanske 3 dl mjöl.{question}

  • solitaryminx 20 april 2011

    Farinsockret och den smälta chokladen blir ju väldigt hårda när de stelnar speciellt farinsockret kristaliseras mer än vanligt socker..
    Låter som för mycket farinsocker, titta på något annat recept är mitt tips, leila lindholm har några riktigt goda recept vet jag :)

  • Kicki8 20 april 2011

    Har ett recept som funkar bra. Det är ljusa kakor med hackad choklad i.

    225g smör
    1,75 dl socker
    1,75 dl farinsocker
    1 tsk valinjsocker
    2 ägg
    4,5 - 5 dl mjöl
    1 tsk bakpulver
    1/2 tsk salt
    4,5 dl chocolate chips= 300-400g hackad choklad.

    Blanda smör och socker, tillsätt ägg vispa väl.tillsätt resten sist chokladen.
    Grädda 8.10min i 200 grader.

    Lycka till

  • EliBerg65 20 april 2011

    Har ett härligt recept på cookies som går att lägga till lite hackad choklad, tranbär eller nötter om man vill.

    Vaniljkolacookies (blir ca 20-30 kakor, beroende på hur stora du vill ha dem)
    140g smör
    1½ dl ljust muscovadosocker
    1½ dl strösocker
    1 ägg
    2 msk sirap
    3 tsk vaniljsocker
    ca 4 ½ dl vetemjöl
    1 tsk bakpulver

    Ugn 175 grader.
    Blanda rumsvarmt smör, socker, ägg, sirap och vaniljsocker. Blanda mjöl och bakpulver, rör ner i äggsmeten. Blanda till en seg massa, rulla bollar och lägg typ 6 st på varje plåt (de flyter ut lite). Grädda ca 13-14 minuter. Låt svalna på galler.

    Lycka till!

  • knyppeltanten 20 april 2011

    Tack snälla för alla tips och recepten. Jag ska baka i påsk hade jag tänkt. Fast jag bakade en långpannekaka ikväll, choklad med en glasyr av smör, grädde, florsocker, strösocker och vanilj, fast jag tycker inte den blev så bra, jag ville nog ha haft mycket mer glasyr än vad receptet angav. Men på jobbet blir de nog glada :-)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.