Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Herman, vänskapskakan+ förvararing??

  • Tiol 21 juli 2010

    Nu är det dags för en fråga om vänskapskakan Herman igen.

    Jag har själv sagt att det skall/ kan vara ok att frysa vänskapskakans deg, och ta fram den och fortsätta med "matningen" vid dag 4 på det receptet. Men är det någon av er som förvarar den UTAN att man skall frysa den?

    Har fått en degdel av min granne, och skulle vilja spara den, en längre tid, men INTE frysa, hur sjutton skall jag göra? Hur har ni andra gjort?

    Tacksam för svar.
    Kram på er alla//Tina

  • tellas 25 augusti 2010

    Hej Tina
    Jag har bara fryst mina delar. Men jag tror att efter som att det är en
    slags surdeg men endå inte ,sååå prova att ha den i kylskåpet o bara mata den o dela den.
    För att jag tror att den fermenterar saktare i kylskåpet efter som temen är lägre än rummet ......
    Det är ju värt att testa eller?
    Kram Tellas

  • LillIda75 25 augusti 2010

    jag skulle nog bara låta den stå framme och mata den och dela den vid behov. Skulle den se död ut efter att man har matat den så låt den stå ngn dag för se om den återhämtat sig tar ju en stund innan bakterier eller vad det nu är för ngt att föröka sig :)

    LillIda75

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.