Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

hjälp jag behöver recept på tårta

  • Aaskungen 29 juni 2011

    Hej! Min mamma fyller 40 nästa vecka och jag tänker baka en tårta till henne. Jag vill verkligen att det ska bli en lyckad tårta och jag letar för fullt efter recept. Jag vet inte ens vad jag ska baka. Har tänkt på en vit choklad moussetårta på kladdkakebotten, men jag hittar inget recept. Mamma ogillar surt, så recept med bär utesluts. Är tacksam för svar

  • anna_jyre 30 juni 2011

    Hej! Jag har recept på en väldigt enkel och god kladdkaka, som du säkert skulle kunna använda som botten på din tårta. (Jag har fått recepten av min syster Lisa, varav namnet)
    Lisa's kladdkaka
    100 g smör
    2½ dl socker
    1 krm salt
    2 ägg
    1½ dl mjöl
    ½ tsk bakpulver
    4 msk kakao
    2 tsk vaniljsocker

    Smält smöret, rör ner socker och ägg i kastrullen
    Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem till det andra.
    Häll upp i en väl smord och ströbröad form (ha gärna i lite kokos i formen)
    Grädda i 15-20 min i en 175 grader varm ugn.

    Jag har dessvärre inget bra recept på någon vit choklad mousse, men det finns säkert flera bra här =)
    Lycka till och ha en riktigt härlig sommar!
    Hälsningar Anna

  • tanjakits 30 juni 2011

    Hej,
    Har ar en jattegod och latt gjord ost kaka - utan gelatin.

    OST KAKA UTAN GELATIN – 8p

    Botten:
    18 grahams kex
    8msk smalt smor
    ¾ dl stro socker

    Fyllning:
    1,2 pkt Philadelphia ost (1pkt = 227gr)
    2 agg
    1dl stro socker
    ½ citron – saft
    1 nypa muskot
    3dl gradd fil


    Satt ugnen pa 175 – 185 grader.
    Smula 16st grahams kex fint I en skal (eller stot dem in en mortel).
    Blanda smulorna med det smalta smoret och sockret - tryck ut blandningen I botten av en lag pajform.

    Gradda pajbotten ca 5 minuter.

    Vispa osten mjuk med elvisp eller stav mixer, vispa sen ner agg, socker, citronsaft och muskot.

    Hall fyllningen I paj skalet, gradda ca 25 minuter – eller tills kakan fatt en latt guldgul yta.
    Ta ut formen och bred over gradd filen, smula de 2 sista kexen over och gradda ytterligare 10 – 15 minuter.

    Kyl att stelna innan servering.

  • anna_jyre 3 juli 2011

    Hej igen!

    Hoppas det går bra med din tårta. Har sökt på vit choklad mousse och fann några olika recept som såg smarriga ut. =)

    Lycka till!

    Sommar hälsningar!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.