HEJSAN!Jag har hittat ett recept i kokboken här som inte är riktigt fullständigt. Det är inskickat av "rogge" och gäller en Katrinplommonkaka. Jag har upptäckt att det saknas angiven mängd grädde.Är det någon som vet hur mycket grädde det gäller? Vore ytterst tacksam för hjälp.Tack på förhandMammaLena
evaldo27 januari 2008
Katrinplommonkaka
Typ: Bakverk / Desserter
Tillagningstid totalt: 1 time 30 min
Arbetstid totalt: 25 min
Ingredienser:
250 g katrinplommon
75 g mandlar
2 msk strösocker
4 ägg
1 stk vaniljstång
4 dl grädde 13 %
färsk Legro citronmeliss
Tillagning:
-Förvärm ugnen på 170°C.
-Skölj plummorna och blöa upp dem i ljumigt vatten och stenen kan tas ut.
-Skålla/skala mandeln och hacka grovt.
-Lägg plummorna (efter du har slängt bort sten) i den smörjda, eldfasta formen och strö över med mandeln.
-Vispa ner ägg och socker pösigt.
-Klyva vaniljstången och ta ner den i en kastrull tillsamman med grädden.
-Värma upp grädden och vanilj till kokpunkt och vispa ner äggen lite i taget.
-Häll smeten över plummorna och sätt in fatet i den förvärmade ugn.
-Gräddas ca. 1 timme
-Kakan serveras med vispgrädde och dekoreras med citronmeliss.
HEJSAN!Jag har hittat ett recept i kokboken här som inte är riktigt fullständigt. Det är inskickat av "rogge" och gäller en Katrinplommonkaka. Jag har upptäckt att det saknas angiven mängd grädde.Är det någon som vet hur mycket grädde det gäller? Vore ytterst tacksam för hjälp.Tack på förhandMammaLena
Katrinplommonkaka
Typ: Bakverk / Desserter
Tillagningstid totalt: 1 time 30 min
Arbetstid totalt: 25 min
Ingredienser:
250 g katrinplommon
75 g mandlar
2 msk strösocker
4 ägg
1 stk vaniljstång
4 dl grädde 13 %
färsk Legro citronmeliss
Tillagning:
-Förvärm ugnen på 170°C.
-Skölj plummorna och blöa upp dem i ljumigt vatten och stenen kan tas ut.
-Skålla/skala mandeln och hacka grovt.
-Lägg plummorna (efter du har slängt bort sten) i den smörjda, eldfasta formen och strö över med mandeln.
-Vispa ner ägg och socker pösigt.
-Klyva vaniljstången och ta ner den i en kastrull tillsamman med grädden.
-Värma upp grädden och vanilj till kokpunkt och vispa ner äggen lite i taget.
-Häll smeten över plummorna och sätt in fatet i den förvärmade ugn.
-Gräddas ca. 1 timme
-Kakan serveras med vispgrädde och dekoreras med citronmeliss.