Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hjälp med Katrinplommonkakerecept

  • 12 juni 2006

    HEJSAN!Jag har hittat ett recept i kokboken här som inte är riktigt fullständigt. Det är inskickat av "rogge" och gäller en Katrinplommonkaka. Jag har upptäckt att det saknas angiven mängd grädde.Är det någon som vet hur mycket grädde det gäller? Vore ytterst tacksam för hjälp.Tack på förhandMammaLena

  • evaldo 27 januari 2008

    Katrinplommonkaka



    Typ: Bakverk / Desserter
    Tillagningstid totalt: 1 time 30 min
    Arbetstid totalt: 25 min
    Ingredienser:
    250 g katrinplommon
    75 g mandlar
    2 msk strösocker
    4 ägg
    1 stk vaniljstång
    4 dl grädde 13 %
    färsk Legro citronmeliss


    Tillagning:
    -Förvärm ugnen på 170°C.

    -Skölj plummorna och blöa upp dem i ljumigt vatten och stenen kan tas ut.

    -Skålla/skala mandeln och hacka grovt.

    -Lägg plummorna (efter du har slängt bort sten) i den smörjda, eldfasta formen och strö över med mandeln.

    -Vispa ner ägg och socker pösigt.

    -Klyva vaniljstången och ta ner den i en kastrull tillsamman med grädden.

    -Värma upp grädden och vanilj till kokpunkt och vispa ner äggen lite i taget.

    -Häll smeten över plummorna och sätt in fatet i den förvärmade ugn.

    -Gräddas ca. 1 timme

    -Kakan serveras med vispgrädde och dekoreras med citronmeliss.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.