Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hjälp på tips till 40 års fest/kalas

  • zizzi08 11 april 2008

    Hej alla behöver råd och tips på hur jag skall göra fyller tyvärr 40 i augusti vill väll inte riktigt fira men ända är det alltid kul att träffa alla och ha lite fest...
    Bor i hus hade först tänkt ha party tält i trädgården och buffe eller skall man ha lokal med band?
    Skall man ha hela släkt tillsammans med kommpisar blir ca 40-50 st då... plus massa barn vem skall ha dom?
    Så vill man ha lite trevligt också och umgås inte springa runt som en skollad råtta sen handlar det väll om pengar också!!
    Tack för alla tips och råd!!
    cicci Väldigt villrådig:o

  • Ekorrungen 11 april 2008

    När jag fyllde 40 i november förra året hade jag bjudit 40 personer, det kom 37, hade både kompisar, familj och släkt, hade lånat en lokal som jag jobba i då så jag behövde inte betala nåt. Mina syrror hjälpte mej med mat och syrrans kompis bakade 3 jordgubbstårtor. Hjälpe mej med framdukningen osv. Vi hade jättetrevligt, det blev inte alls så möe spring, jag mingla å fråga hur de smaka, det var jättemumsigt tyckte dom. Lokalen rymde alla som kom, så det var trevligt. Ville inte heller ha nåt egentligen men alla presenterna är inte dumma:p. Min storasyster handlade allt, sen fick jag betala vad det kosta. Samma med henne som gjorde tårtorna, då följde ja me å handla. Det hela gick la på runt 2000:-, det tyckte jag inte va så farligt med tanke på att syrrorna hjälpte till. Vi hade så trevligt, så det pratades om det några dar efter. Så grattis å lycka till med firandet. Det var en oförglömmlig dag för mig! Hade köpt lite nya klär dan te ära. Hoppas du får det bra.

    Har hört att en del har öppet hus eller så bjuder man släkten ena dan å familjen nästa, men ja bjöd alla på en gng å de gick hur bra som helst. Som tur va har jag "stora" syskonbarn så dom hängde me! Öppet hus skulle kanske va nåt när ni e så många? Hur stor trädgård har du? Varför inte i trägårn?

    Hoppas du blev klokare:p:D/Carin

  • Tiadina 11 april 2008

    Barbros ägg och ostlåda. Finns här på matklubben. Billigt, jättegott ska göras dagen innan för att sedan bara gratineras innan servering. Kan verkligen rekommendera den! Serveras med en god sallad och öl.(Y) p.s jag drog ner ganska mycket på mängden ost ,och grädde bytte jag ut en del mot mjölk, blev jättegott ändå, är som en varm smörgåstårta ungefär. mums! :D
    Vilket härligt väder det är idag och så fredag uppe på det:p

  • Tiadina 11 april 2008

    Glömde säga att även barnen tyckte om den här rätten, vi var nog 30 pers....

  • ingdot 11 april 2008

    Hänger på o läser tråden vill oxå ha tips o ideer då sambon fyller 40 efter sommaren...

  • zizzi08 24 april 2008

    Tack för hjälpen det blir buffe i trädgården:D

  • rosen69 1 maj 2008

    när min sambo fyllde år hade jag bakat 12 pajer tre olika sorter och bakat rosen bröd och sallad . Hade dukat upp inne i köket och gästerna kom under dagen och fick äta lite och umgås eftersom jag hade förberett så mycket så kunde jag umgås med gästerna. Till kaffet hade jag bakat en marängtårta . Det är ju behändligt med pajer som man kan förbereda dagar innan.
    Jag gjorde crabfish paj, vitlökspaj och kyckling paj sedan har jag ett tips till på en god kall paj som oxå finns på min sida och den heter lenas goda skinkpaj

  • dillan 1 maj 2008

    Min väninna var på en lite annorlunda 40 års fest för ett tag sen.
    De som var bjudna och tackat Ja, fick var sin rätt som de skulle ta med. typ sallad, paj, chips, bröd, smör, tårta, osv. Så att det blev ungefär jämnt i pris.
    Värdparet höll med lokal, musik och dricka.
    De hade det väldigt trevligt och 40 åringen fick lite chans att koppla av.

  • pia61 1 maj 2008

    Ska själv ha 50- års fest för min man. Vi blir ca 40 pers. Då ska jag ha denna kycklingrätt.
    Sen ska jag vara lite lat och köpa den färdiga vakuumförpackade potatisgratängen på Willys som är skitgó!
    2 olika slags sallad lägger jag på ett stort fat, skivar 1 rödlök i tunna skivor och lägger på och strör över pinjenötter, sen serverar jag tomatsalladen vid sidan om, plus ett fat med melonskivor. Bröd och många ostar , samt vin och öl till. Vanlig hederlig jordgubbstårta till kaffet!
    Ett tips från mig!
    Italieninspirerad marinerad kycklingfilé
    Tomatsallad

  • pia61 1 maj 2008

    Skrivet av dillan den 1 maj 2008

    Min väninna var på en lite annorlunda 40 års fest för ett tag sen.
    De som var bjudna och tackat Ja, fick var sin rätt som de skulle ta med. typ sallad, paj, chips, bröd, smör, tårta, osv. Så att det blev ungefär jämnt i pris.
    Värdparet höll med lokal, musik och dricka.
    De hade det väldigt trevligt och 40 åringen fick lite chans att koppla av.

    Det där lät ju himla käckt! Får man ta efter nån gång! (Y)

  • rosen69 1 maj 2008

    Skrivet av pia61 den 1 maj 2008

    Skrivet av dillan den 1 maj 2008

    Min väninna var på en lite annorlunda 40 års fest för ett tag sen.
    De som var bjudna och tackat Ja, fick var sin rätt som de skulle ta med. typ sallad, paj, chips, bröd, smör, tårta, osv. Så att det blev ungefär jämnt i pris.
    Värdparet höll med lokal, musik och dricka.
    De hade det väldigt trevligt och 40 åringen fick lite chans att koppla av.
    Det där lät ju himla käckt! Får man ta efter nån gång! (Y)[/quote

    det lät bra måste testa någongång]

  • evamarie75 1 maj 2008

    Ett tips är kalla matpajer! Man gör ett pajskal. Gräddar det och låter svalan. Jag brukar fylla med 1 brk philadelfiaost, 1 brk smaksatt creme fresh (chili eller annan man gillar), 1 grillad, rensad och strimlad kyckling, strimlad purjolök, salt och peppar. Blanda ihop och fyll pajskalet och dekorera med valfria grönsaker. En annan fyllning är 1 brk tonfisk, vispad grädde, majonäs, dill, hackad lök, salt och peppar. Blanda och fyll pajskalet. Dekorera med rom, räkor, dill och citron.
    Super lämpligt eftersom det går att förbereda och man behöver inte värma dom före servering. Dom här pajerna har gått runt i mitt kompisgäng på olika tillställningar. :D

  • gladavmat 1 maj 2008

    Ibland går det helt galet! När jag fyllde 50 år tackade jag nej till all uppvaktning, i bla. dagstidningen,och den dagen reste jag bort. Ända blev jag bortrövad vid 3 tillfällen...hade jättekul och kände mig uppskattad. Billigt blev det ju också men jag tycker att man ska respektera dem som avtackar sig. Vad tycker ni:o

  • tantdrake 1 maj 2008

    Nja...det där med att avtacka sej är svårt. Man har ju en del vänner gudskelov! Mina fick för sej att packa en korg med allt som behövdes för en helkväll. Inklusive stearinljus, servetter, rödvin , tårta, Japp och Skotte :p.
    Tror nog det respekteras om man har sorgliga händelser i närhet av bemärkelsedagen...men annars...nääää....de gör nog som de tycker mänskan tål?!

  • stinta 1 maj 2008

    Skrivet av tiadina den 11 apr 2008

    Barbros ägg och ostlåda. Finns här på matklubben. Billigt, jättegott ska göras dagen innan för att sedan bara gratineras innan servering. Kan verkligen rekommendera den! Serveras med en god sallad och öl.(Y) p.s jag drog ner ganska mycket på mängden ost ,och grädde bytte jag ut en del mot mjölk, blev jättegott ändå, är som en varm smörgåstårta ungefär. mums! :D
    Vilket härligt väder det är idag och så fredag uppe på det:p

    Tack Tiadina för ditt förslag på "min" Barbro och ostläda:D
    Jag vill verkligen rekommendera den till många kalas i olika åldrar. Eftersom man gör den i långpanna så behöver man inte ha en massa uppläggningsfat och sådant.(Y)
    Kan även rekommendera
    denna rätt som man kan servera kall om man vill...nästa inlägg..

  • stinta 1 maj 2008

    ...Här kommer den Kyckling med kall dillsås

  • zizzi08 2 maj 2008

    Tackar för alla jätte bra förslag skall kolla på recept i helgen(Y)

  • softis 2 maj 2008

    Hej,min moster fyllde 40 förra sommaren,hon hade en liten annorlunda men DEN BÄSTA jag nånsin varit på bjudning.Hon hade sitt på Ästad Gård(www.astadgard.nu).Då fick vi som kom betala själva(istället för present),för fre-sön blev d bara 1100kr/pers. då ingick d 2 övernattningar,2 frukostar å en middag på lördagen(smarrig grillbuffè),på fredagen när vi anlände hade alla med sig egen grillmat,finns stora fina grillar där att utnyttja,i priset ingår oxå spelen fångarna på gården(rekommanderas starkt),d va både släkt å vänner å alla pratar om d än idag snart ett år efter(Y)

  • stinta 5 maj 2008

    Skulle vara kul att få veta vad du till slut beslutade dej för:p
    För tips är alltid bra och det är ju alltid nån som fyller år(Y)
    Har man kört sina "egna" recept ett antal gånger kan det vara bra att få nåt annat tips.
    Grattis säger väl jag i förväg.
    /vårhälsningar Anitha

  • sandrarockar 7 maj 2008

    Ett buffe bord med blandad plockmat är perfekt.
    något som är jättegott, lätt och går att förbereda dagen innan är:

    stek kycklingfiler, låt kallna och skiva sedan i centermeter tjocka skivor.
    blanda ihop knorr örtgårdadressing och häll över. Låt stå i ett dygn ungefär.

    sen kan du ju alltid göra glazerade kycklingspett. som oxå går att servera rumstemp.
    ( finns glaze på flaska) Lätt och gott.

    gott med färskpotatissallad!!!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.