Jag halverade dock receptet, vet inte om det beror på det men såsen blev väldigt rinnig.
Vet någon hur jag kan få den tjockare? Vågar inte värma upp den igen...
Tacksam för hjälp :)
littlejohn9 december 2011
Jag är inte bra på sånt här, men jag har sett ett recept där det står att man kan blanda i vispad grädde (för att fluffa till det). Det kanske fungerar?
chrisq9 december 2011
gör en redning på potatismjöl o vatten brukar funka lycka till
Amamatryd9 december 2011
Tack :) vad ni var snabba på att svara.
Jag vispade upp lite grädde och blandade ihop med hälften av vaniljsåsen. Resten strödde jag i maizena i och körde in i micron.
Båda sättet blev goda och tjockare, fast kall vaniljsås är väl lite godare än varm :)
Vayzeria30 december 2011
hmm.. lite sen å svara kanske, men jag delar med mig iaf !.
tycker att grädden i förhållande till mjölken e löjlig liten. skulle hellre kör a 50/50 grädde och mjölk.
på 5 dl ren grädde när jag gör vanilssås brukar jag använda 3 gulor och hålla temperaturen under 80 * därefter kyler jag ner den och vispar upp den innan servering. Fluffig krämig och förbannat god.
Kolla in mina recept ... "Nyårsäpplen med årets sista vaniljsås "
Hej! Jag har precis rört ihop en vaniljsås enligt följande recept:
1 vaniljstång
5 dl mjölk
1½ dl vispgrädde
6 äggulor
1½ dl strösocker
Jag halverade dock receptet, vet inte om det beror på det men såsen blev väldigt rinnig.
Vet någon hur jag kan få den tjockare? Vågar inte värma upp den igen...
Tacksam för hjälp :)
Jag är inte bra på sånt här, men jag har sett ett recept där det står att man kan blanda i vispad grädde (för att fluffa till det). Det kanske fungerar?
gör en redning på potatismjöl o vatten brukar funka lycka till
Tack :) vad ni var snabba på att svara.
Jag vispade upp lite grädde och blandade ihop med hälften av vaniljsåsen. Resten strödde jag i maizena i och körde in i micron.
Båda sättet blev goda och tjockare, fast kall vaniljsås är väl lite godare än varm :)
hmm.. lite sen å svara kanske, men jag delar med mig iaf !.
tycker att grädden i förhållande till mjölken e löjlig liten. skulle hellre kör a 50/50 grädde och mjölk.
på 5 dl ren grädde när jag gör vanilssås brukar jag använda 3 gulor och hålla temperaturen under 80 * därefter kyler jag ner den och vispar upp den innan servering. Fluffig krämig och förbannat god.
Kolla in mina recept ... "Nyårsäpplen med årets sista vaniljsås "