Desserten på påskafton skulle bli creme brulee. Första gången och det blev en grå sörja ;) Sockertäcket var gott men ja...under var det taskigt fel.
Då var det min sambo som gjorde den och jag tänkt att det kan väl inte vara så svårt att göra om och göra rätt. Tji fick jag!
Tre försök har jag gjort. Alla av olika recept. Alla misslyckade.
Det är ju irriterande när man gör EXAKT efter recept (vilket jag aldrig brukar göra) men det ändå inte bli rätt! Vad mer begär man av mig?
Har du/ni något bra recept där man ABSOLUT INTE kan misslyckas eller kanske bara tips på vad man kan göra för att undvika enkla fel?
Jag vispar i äggen när kastrullen med grädden som kokat står i vattenbad för att den inte ska gryna till sig, jag förvarar över natten, jag kokar inte för länge....
Ha en bra dag! :) Tack på förhand!
marinkovic2 april 2013
Stackars dej ! Min mamma var helt fantastisk på denna dessert.Jag har gjort det ett fåtal gånger.Man häller blandningen i en stekpanna (gjutjärn)som jag ställer i ugnsplåten som
är vattenfylld dvs vattenbad.Kolla bara så det INTE kommer vatten i "pannan" 95 grader varmlufts ugn MAX 100 i vanlig ugn,cirka 2 timmar.
Vänd upp den på en tallrik ,när den svalnat lite,häll över de "bruna" sockret.
Lycka till
Roskerstin2 april 2013
De här receptet har jag nu gjort ett antal gånger och alltid lyckats, skönt att slippa krångla med vattenbad. Vad som man bör hålla koll på är tiden i ugnen, mina står inne drygt en timme.Men det kan som sagt variera beroende på ugn. Jag kollar försiktigt med en kniv om de är färdiga. Lycka till! Creme brulee utan vattenbad
fourchette3 april 2013
Stort tack för era svar!
Övning ger färdighet så jag ska baske mig lyckas med detta:)
Använder era tips och ger mig i kast så snart jag kan!
Halloj!
Desserten på påskafton skulle bli creme brulee. Första gången och det blev en grå sörja ;) Sockertäcket var gott men ja...under var det taskigt fel.
Då var det min sambo som gjorde den och jag tänkt att det kan väl inte vara så svårt att göra om och göra rätt. Tji fick jag!
Tre försök har jag gjort. Alla av olika recept. Alla misslyckade.
Det är ju irriterande när man gör EXAKT efter recept (vilket jag aldrig brukar göra) men det ändå inte bli rätt! Vad mer begär man av mig?
Har du/ni något bra recept där man ABSOLUT INTE kan misslyckas eller kanske bara tips på vad man kan göra för att undvika enkla fel?
Jag vispar i äggen när kastrullen med grädden som kokat står i vattenbad för att den inte ska gryna till sig, jag förvarar över natten, jag kokar inte för länge....
Ha en bra dag! :) Tack på förhand!
Stackars dej ! Min mamma var helt fantastisk på denna dessert.Jag har gjort det ett fåtal gånger.Man häller blandningen i en stekpanna (gjutjärn)som jag ställer i ugnsplåten som
är vattenfylld dvs vattenbad.Kolla bara så det INTE kommer vatten i "pannan" 95 grader varmlufts ugn MAX 100 i vanlig ugn,cirka 2 timmar.
Vänd upp den på en tallrik ,när den svalnat lite,häll över de "bruna" sockret.
Lycka till
De här receptet har jag nu gjort ett antal gånger och alltid lyckats, skönt att slippa krångla med vattenbad. Vad som man bör hålla koll på är tiden i ugnen, mina står inne drygt en timme.Men det kan som sagt variera beroende på ugn. Jag kollar försiktigt med en kniv om de är färdiga. Lycka till!
Creme brulee utan vattenbad
Stort tack för era svar!
Övning ger färdighet så jag ska baske mig lyckas med detta:)
Använder era tips och ger mig i kast så snart jag kan!
Trevlig dag !!!