Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

HJÄLP!! min mousse vill inte stelna!!!

  • benjaminsmor 27 juni 2009

    Hej jag köpte sån där mango-passion mousse i affären där man bara tlsätter mjölk o vispar. Men den vill inte stelna!! Ska ha den som fyllning till en tårta o den ä som vaniljsås!! Vad ska jag göra?? Kan man vispa grädde lite hårt o vispa i eller??

  • AnneNi 27 juni 2009

    Det borde fungera att blanda i hårt vispad grädde tror jag.
    Har du låtit den stå tillräckligt länge i kylen? Blandade du rätt proportioner? Har du mer pulver knaske du kan blanda i lite till annars...
    Lycka till!

  • benjaminsmor 27 juni 2009

    Jag har blandat rätt o jag har tyvärr ingen mer pulver hemma!! Har aldrig gjort denna sorten innan. har gjort med choklad o jordgubb innnan o den blev bra...

  • bakakaka 27 juni 2009

    Prova med att blanda i lite gelatin.

  • nettanand 27 juni 2009

    dessa sortersom man köper blir oftast mycket lösare än hemmagjord mousse. Brukar köpa cappuccinomoussen och den blir alltid för lös för min smak. Dem duger nog bätte som dessert
    än som fyllning. Men som bakakaka sa ovan,så kan gelatin funka. Tips: gör din egen nästa gång, den är inte så svårt och bli oftast mycket godare!
    Hoppas det löste sig :)

  • Fiona 27 juni 2009

    Det låter konstigt... Du har inte råkat få något fett i bunken eller vatten kanske ? Det är klassiska förstörare när det gäller sådana saker...

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.