Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hjälp! Min pepparkaksdeg är stenhård.

  • zingolalla 24 november 2013

    Hej alla bakglada.

    Jag försökte mig på en pepparkaksdeg, men den blev verkligen stenhård, och smulig. Inte ens en stund i rumstemp får den att bli mer mjuk. Finns det något sätt att rädda den?

    Med vänlig hälsning Lena

  • svengelsk 25 november 2013

    Jag skulle möjligen köra den i matberedaren och späda med lite grädde.

  • sikaal 25 november 2013

    Jag minns att mamma knådade in mera smör i degen, om den var smulig!

  • Silversurfaren1 25 november 2013

    Yes, smör borde göra susen...

  • AngieH 25 november 2013

    Tror också på smör. Och arbeta lite med den, min deg är också lite hård när man tar ut den ur kylen men en liten stund i händerna räcker för att den ska bli smidig.

    Använder min mans farmors gamla recept, det är det bästa jag någonsin testat!
    http://angiehults.blogspot.se/2013/11/farmor-ingas-pepparkakor.html

  • zingolalla 26 november 2013

    Tack, får försöka med det.

  • Roskerstin 26 november 2013

    Äggvita lärde mig min mamma, och det funkar utmärkt, lycka till!

  • Lunchdax 16 december 2013

    Vårat recept från en gammal bok är stenhård i kylen (har råkat böjt skedskaften ibland när man försökt "sno åt sig"!) och blir mjuk och kavlingsbar efter ett tag i rumstemperatur. Men degen är helt fantastisk rå och kall, så brukar äta mest så! Även om sjlva bakade pepparkakorna är underbara med! :p

  • katarina_nyman_311 17 december 2013

    Kanske en natt i rumstemperatur får den lite mjukare? Annars kan du pröva att knåda in lite smör i degen. Jag har kämpat en del med motspänstiga pepparkaksdegar innan jag fick ett recept som jag alltid använder nuförtiden:

    http://alltomjulen.com/?p=12

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.