Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hjälp med vaniljsås!

  • Amamatryd 9 december 2011

    Hej! Jag har precis rört ihop en vaniljsås enligt följande recept:

    1 vaniljstång
    5 dl mjölk
    1½ dl vispgrädde
    6 äggulor
    1½ dl strösocker

    Jag halverade dock receptet, vet inte om det beror på det men såsen blev väldigt rinnig.

    Vet någon hur jag kan få den tjockare? Vågar inte värma upp den igen...

    Tacksam för hjälp :)

  • littlejohn 9 december 2011

    Jag är inte bra på sånt här, men jag har sett ett recept där det står att man kan blanda i vispad grädde (för att fluffa till det). Det kanske fungerar?

  • chrisq 9 december 2011

    gör en redning på potatismjöl o vatten brukar funka lycka till

  • Amamatryd 9 december 2011

    Tack :) vad ni var snabba på att svara.
    Jag vispade upp lite grädde och blandade ihop med hälften av vaniljsåsen. Resten strödde jag i maizena i och körde in i micron.

    Båda sättet blev goda och tjockare, fast kall vaniljsås är väl lite godare än varm :)

  • Vayzeria 30 december 2011

    hmm.. lite sen å svara kanske, men jag delar med mig iaf !.
    tycker att grädden i förhållande till mjölken e löjlig liten. skulle hellre kör a 50/50 grädde och mjölk.
    på 5 dl ren grädde när jag gör vanilssås brukar jag använda 3 gulor och hålla temperaturen under 80 * därefter kyler jag ner den och vispar upp den innan servering. Fluffig krämig och förbannat god.
    Kolla in mina recept ... "Nyårsäpplen med årets sista vaniljsås "

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.