Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

HJÄÄÄÄLP! Bröllopsfest med barn som inte kan äta: gluten, mjölk OCH ägg

  • kafor56 30 maj 2012

    hur fixar jag till nå´t festligt för de som inte kan äta detta? Maten går bra, det är "rena" rätter. Men istället för tårta????
    Hälsningar Karin

  • Bettylou 30 maj 2012

    Hej. Jag ska ha fest pa lordag och har en gast som inte ater mjolk och agg. Jag har gjort biskvibottnar med mork choklad som man kan servera laktosfri glass och jordgubbar. Biskvibottnar gor du genom att riva mandelmassa och tillsatta ett par matskedar sojagradde (eller annat mjolkfritt alternativ) per 200 g mandelmassa. Ror ihop till en ganska fast smet och sprita ut lagom stora rundlar pa latt oljat bakplatspapper och gradda i 220 grader ca 5-7 minuter tills de fatt fin farg. Nar biskiverna kallnat kan du pensla dem med mork smalt choklad. Lagg pa glass from tofutti (finns i de flesta mataffarer - jattegod mjolk och aggfr glass) och dekorera med farska jordgubbar. Hur festligt som helst :)

  • Jilliii 30 maj 2012

    Kolla först med föräldrarna, de om någon har ju stenkoll. kanske har de recept på favoriterna med... kanske göra en twist på det... Behöver inte krångla till det för mycket

  • husmusen88 30 maj 2012

    Hade nog fixat allergivänlig glass och gjort bananasplit till barnen faktiskt..

  • Akinna79 30 maj 2012

    Min son kan varken äta gluten,mjölk el ägg så jag brukar göra glasstårta el glassbakelse med sockerkaka i botten.
    Här kommer receptet på sockerkakan. (Mjölkfri glass finns i glassdisken på vanliga mataffärer. Testa med bärmos till :)

    Ingredienser
    4½ dl glutenfritt mjöl (Semper fin mix)
    3 dl socker
    3 tsk bakpulver
    2 tsk vanillinsocker
    50 g mjölkfritt margarin, rumstempererat
    1½ dl juice eller saft


    Vispa samman alla ingredienser till en jämn smet
    Häll upp i smord sockerkakasform bröad med mjöl (glutefritt!) eller kokosflingor
    Grädda i ugn 200 grader i 45 minuter. Lägg över bakplåtspapper efter 30 minuter.

  • enaw 30 maj 2012

    med en gluten, ägg och mjölkfri sockerkaksbotten kan du lätt göra en tårta till de barnen, sylt och färska bär emellan och sedan finns det vispgräddesalternativ som fungerar jättebra. Jag brukar använda mig av Carlshamns Visp som är havrebaserad. Ingen av mina allergiska vänner har någonsin klagat ;)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.