HJÄÄÄÄLP! Bröllopsfest med barn som inte kan äta: gluten, mjölk OCH ägg
kafor5630 maj 2012
hur fixar jag till nå´t festligt för de som inte kan äta detta? Maten går bra, det är "rena" rätter. Men istället för tårta????
Hälsningar Karin
Bettylou30 maj 2012
Hej. Jag ska ha fest pa lordag och har en gast som inte ater mjolk och agg. Jag har gjort biskvibottnar med mork choklad som man kan servera laktosfri glass och jordgubbar. Biskvibottnar gor du genom att riva mandelmassa och tillsatta ett par matskedar sojagradde (eller annat mjolkfritt alternativ) per 200 g mandelmassa. Ror ihop till en ganska fast smet och sprita ut lagom stora rundlar pa latt oljat bakplatspapper och gradda i 220 grader ca 5-7 minuter tills de fatt fin farg. Nar biskiverna kallnat kan du pensla dem med mork smalt choklad. Lagg pa glass from tofutti (finns i de flesta mataffarer - jattegod mjolk och aggfr glass) och dekorera med farska jordgubbar. Hur festligt som helst :)
Jilliii30 maj 2012
Kolla först med föräldrarna, de om någon har ju stenkoll. kanske har de recept på favoriterna med... kanske göra en twist på det... Behöver inte krångla till det för mycket
husmusen8830 maj 2012
Hade nog fixat allergivänlig glass och gjort bananasplit till barnen faktiskt..
Akinna7930 maj 2012
Min son kan varken äta gluten,mjölk el ägg så jag brukar göra glasstårta el glassbakelse med sockerkaka i botten.
Här kommer receptet på sockerkakan. (Mjölkfri glass finns i glassdisken på vanliga mataffärer. Testa med bärmos till :)
Ingredienser
4½ dl glutenfritt mjöl (Semper fin mix)
3 dl socker
3 tsk bakpulver
2 tsk vanillinsocker
50 g mjölkfritt margarin, rumstempererat
1½ dl juice eller saft
Vispa samman alla ingredienser till en jämn smet
Häll upp i smord sockerkakasform bröad med mjöl (glutefritt!) eller kokosflingor
Grädda i ugn 200 grader i 45 minuter. Lägg över bakplåtspapper efter 30 minuter.
enaw30 maj 2012
med en gluten, ägg och mjölkfri sockerkaksbotten kan du lätt göra en tårta till de barnen, sylt och färska bär emellan och sedan finns det vispgräddesalternativ som fungerar jättebra. Jag brukar använda mig av Carlshamns Visp som är havrebaserad. Ingen av mina allergiska vänner har någonsin klagat ;)
hur fixar jag till nå´t festligt för de som inte kan äta detta? Maten går bra, det är "rena" rätter. Men istället för tårta????
Hälsningar Karin
Hej. Jag ska ha fest pa lordag och har en gast som inte ater mjolk och agg. Jag har gjort biskvibottnar med mork choklad som man kan servera laktosfri glass och jordgubbar. Biskvibottnar gor du genom att riva mandelmassa och tillsatta ett par matskedar sojagradde (eller annat mjolkfritt alternativ) per 200 g mandelmassa. Ror ihop till en ganska fast smet och sprita ut lagom stora rundlar pa latt oljat bakplatspapper och gradda i 220 grader ca 5-7 minuter tills de fatt fin farg. Nar biskiverna kallnat kan du pensla dem med mork smalt choklad. Lagg pa glass from tofutti (finns i de flesta mataffarer - jattegod mjolk och aggfr glass) och dekorera med farska jordgubbar. Hur festligt som helst :)
Kolla först med föräldrarna, de om någon har ju stenkoll. kanske har de recept på favoriterna med... kanske göra en twist på det... Behöver inte krångla till det för mycket
Hade nog fixat allergivänlig glass och gjort bananasplit till barnen faktiskt..
Min son kan varken äta gluten,mjölk el ägg så jag brukar göra glasstårta el glassbakelse med sockerkaka i botten.
Här kommer receptet på sockerkakan. (Mjölkfri glass finns i glassdisken på vanliga mataffärer. Testa med bärmos till :)
Ingredienser
4½ dl glutenfritt mjöl (Semper fin mix)
3 dl socker
3 tsk bakpulver
2 tsk vanillinsocker
50 g mjölkfritt margarin, rumstempererat
1½ dl juice eller saft
Vispa samman alla ingredienser till en jämn smet
Häll upp i smord sockerkakasform bröad med mjöl (glutefritt!) eller kokosflingor
Grädda i ugn 200 grader i 45 minuter. Lägg över bakplåtspapper efter 30 minuter.
med en gluten, ägg och mjölkfri sockerkaksbotten kan du lätt göra en tårta till de barnen, sylt och färska bär emellan och sedan finns det vispgräddesalternativ som fungerar jättebra. Jag brukar använda mig av Carlshamns Visp som är havrebaserad. Ingen av mina allergiska vänner har någonsin klagat ;)