:p(Y)Mommas tekakor de behöver ej knådas det är bara att baka ut dem,(Y) gör inget om där är sprickor de jäses bort.(Y):p
Gillsan7 augusti 2008
:p(Y)Mommas tekakor de behöver ej knådas det är bara att baka ut dem,(Y) gör inget om där är sprickor de jäses bort.(Y):p
Tillberga7 augusti 2008
"min" hälsolimpa knådas inte alls
maithab7 augusti 2008
Här är ett toppenrecept på ett gott, enkelt och dessutom nyttigt (!) bröd som varken behöver knådas eller jäsas. Bara att blanda ihop, hälla i en form och grädda!
Jag hittade det först på www.growingpeople.se men när jag tänkte lägga in det här så fanns det redan i två ex.!
Fullkornsbröd
För: 1 bröd person
Dagens Bak på godaremat.se 2008-04-18
Ingredienser
8 dl rågsikt
2 dl rågkross
1 dl havre eller vetekli
1 dl linfrö
1 tsk salt
1 msk bikarbonat
1 dl lingonsylt
2 msk ljus sirap
5 dl mild yoghurt
Beskrivning
Sätt ugnen på 175°.
Blanda ihop alla torra ingredienser. Rör i lingonsylt, sirap och yoghurt. Häll degen i en smord och bröad avlång bakform, rymd ca 1 1/2 liter. Strö över lite rågkross.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Stjälp upp brödet och låt det svalna på galler.
LolloXD9 augusti 2008
Det gör inget ju inget om man behöver knåda brödet mycket det blir bara godare om du har arbetat medbrödet mer(Y)
Detta ska inte knådas alls och är jättegott (Y)
:p(Y)Mommas tekakor de behöver ej knådas det är bara att baka ut dem,(Y) gör inget om där är sprickor de jäses bort.(Y):p
:p(Y)Mommas tekakor de behöver ej knådas det är bara att baka ut dem,(Y) gör inget om där är sprickor de jäses bort.(Y):p
"min" hälsolimpa knådas inte alls
Här är ett toppenrecept på ett gott, enkelt och dessutom nyttigt (!) bröd som varken behöver knådas eller jäsas. Bara att blanda ihop, hälla i en form och grädda!
Jag hittade det först på www.growingpeople.se men när jag tänkte lägga in det här så fanns det redan i två ex.!
Fullkornsbröd
För: 1 bröd person
Dagens Bak på godaremat.se 2008-04-18
Ingredienser
8 dl rågsikt
2 dl rågkross
1 dl havre eller vetekli
1 dl linfrö
1 tsk salt
1 msk bikarbonat
1 dl lingonsylt
2 msk ljus sirap
5 dl mild yoghurt
Beskrivning
Sätt ugnen på 175°.
Blanda ihop alla torra ingredienser. Rör i lingonsylt, sirap och yoghurt. Häll degen i en smord och bröad avlång bakform, rymd ca 1 1/2 liter. Strö över lite rågkross.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Stjälp upp brödet och låt det svalna på galler.
Det gör inget ju inget om man behöver knåda brödet mycket det blir bara godare om du har arbetat medbrödet mer(Y)