Har någon ett recept på detta godis vet ej vad det kallas men det blir ljusbrunt o är väldigt sockrigt o smälter i munnen. Tror det kan vara med florsocker i???
Brukar göras på en plåt o skäras i 4 kanter. Godiset är liksom torrt och ej seget eller hårt. Kan någon hjälpa mig???
anluk20 december 2012
Vet att jag gjorde något som hette marknadsgodis en gång med florsokcer, kan det vara det. http://www.matklubben.se/recept/marknadsgodis_27515.html
Tolleback20 december 2012
Det finns ett recept på Matklubben som heter "skära karameller" . De klickas ut i formar men är liknande de du frågar efter. Min mamma gjorde alltid sådana skurna karameller till jul. Hoppas någon kan bidra med grundreceptet.
Josses20 december 2012
Kan det inte vara Fudge du menar? Det finns ju flera olika sorters av detta men någon sort blir ju så där sockrigt och inte segt eller hårt.
carwre21 december 2012
Skrivet av anluk den 20 dec 2012
Vet att jag gjorde något som hette marknadsgodis en gång med florsokcer, kan det vara det. http://www.matklubben.se/recept/marknadsgodis_27515.html
Kanske är det dessa. Har du gjort dem o har någon bild?
carwre21 december 2012
Skrivet av Josses den 20 dec 2012
Kan det inte vara Fudge du menar? Det finns ju flera olika sorters av detta men någon sort blir ju så där sockrigt och inte segt eller hårt.
Det blir väl lite mera som en mjuk kola när man gör fudge? De jag menar är fasta o sockriga i sin konsistens. Men de är inte hårda att tugga på utan smälter helt i munnen o känns väldigt sockriga.
bjoli19821 december 2012
Fudge kan upplevas som sockrigt i konsistensen... Min första tanke vid beskrivningen var just fudge... Finns ofta bland lösviktsgodiset, om du vill testa...
kallebakom21 december 2012
stämmer bättre in på marknadsgodis än fudge,finns massor av marknadsgodis recept om du googlar,jag gillar det bättre än fudge,har gjort bägge mången gång
Jag tror också att det kan vara strykande åtgång. Den skärs i bitar och är lite smulig. Strykande åtgång
Jag hittade en bild.
http://images.search.conduit.com/ImagePreview/?q=strykande%20%C3%A5tg%C3%A5ng%20bild&ctid=CT2088752&searchsource=3&start=35&pos=11
carwre22 december 2012
Skrivet av Scooby-Doo den 22 dec 2012
Jag tror också att det kan vara strykande åtgång. Den skärs i bitar och är lite smulig. Strykande åtgång
Jag hittade en bild.
http://images.search.conduit.com/ImagePreview/?q=strykande%20%C3%A5tg%C3%A5ng%20bild&ctid=CT2088752&searchsource=3&start=35&pos=11
Ja det liknar det jag menar ska pröva detta. Tusen tack
kekke4622 december 2012
Det här receptet är det inget florsocker i.
Men skall kokas tills det sockrar sig, blir möra.
Skäres på plåten.Lycka Till
Jag kokar fudge lite för länge så blir det så där sockrigt och smälter i munnen. Livsfarligt!
Men håll koll! Lite för lång koktid så är den nästan omöjlig att bre ut och dela i bitar.
Har någon ett recept på detta godis vet ej vad det kallas men det blir ljusbrunt o är väldigt sockrigt o smälter i munnen. Tror det kan vara med florsocker i???
Brukar göras på en plåt o skäras i 4 kanter. Godiset är liksom torrt och ej seget eller hårt. Kan någon hjälpa mig???
Vet att jag gjorde något som hette marknadsgodis en gång med florsokcer, kan det vara det. http://www.matklubben.se/recept/marknadsgodis_27515.html
Det finns ett recept på Matklubben som heter "skära karameller" . De klickas ut i formar men är liknande de du frågar efter. Min mamma gjorde alltid sådana skurna karameller till jul. Hoppas någon kan bidra med grundreceptet.
Kan det inte vara Fudge du menar? Det finns ju flera olika sorters av detta men någon sort blir ju så där sockrigt och inte segt eller hårt.
Vet att jag gjorde något som hette marknadsgodis en gång med florsokcer, kan det vara det. http://www.matklubben.se/recept/marknadsgodis_27515.html
Kanske är det dessa. Har du gjort dem o har någon bild?
Kan det inte vara Fudge du menar? Det finns ju flera olika sorters av detta men någon sort blir ju så där sockrigt och inte segt eller hårt.
Det blir väl lite mera som en mjuk kola när man gör fudge? De jag menar är fasta o sockriga i sin konsistens. Men de är inte hårda att tugga på utan smälter helt i munnen o känns väldigt sockriga.
Fudge kan upplevas som sockrigt i konsistensen... Min första tanke vid beskrivningen var just fudge... Finns ofta bland lösviktsgodiset, om du vill testa...
stämmer bättre in på marknadsgodis än fudge,finns massor av marknadsgodis recept om du googlar,jag gillar det bättre än fudge,har gjort bägge mången gång
Kan det vara marknadsnougat
http://www.matklubben.se/recept/marknadsnogat_14458.html
eller "strykande åtgång"
http://www.matklubben.se/recept/strykande_aatgaang_24819.html
Jag tror också att det kan vara strykande åtgång. Den skärs i bitar och är lite smulig.
Strykande åtgång
Jag hittade en bild.
http://images.search.conduit.com/ImagePreview/?q=strykande%20%C3%A5tg%C3%A5ng%20bild&ctid=CT2088752&searchsource=3&start=35&pos=11
Jag tror också att det kan vara strykande åtgång. Den skärs i bitar och är lite smulig.
Strykande åtgång
Jag hittade en bild.
http://images.search.conduit.com/ImagePreview/?q=strykande%20%C3%A5tg%C3%A5ng%20bild&ctid=CT2088752&searchsource=3&start=35&pos=11
Ja det liknar det jag menar ska pröva detta. Tusen tack
Det här receptet är det inget florsocker i.
Men skall kokas tills det sockrar sig, blir möra.
Skäres på plåten.Lycka Till
Möra chokladkolor
Jag kokar fudge lite för länge så blir det så där sockrigt och smälter i munnen. Livsfarligt!
Men håll koll! Lite för lång koktid så är den nästan omöjlig att bre ut och dela i bitar.
Det här är min variant, underbara:)
[recept]55639/recept]
Oj, blev inte rätt det där, här är receptet:
Fantastisk fudge