Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

julgodis som skärs i bitar o smälter i munnen

  • carwre 20 december 2012

    Har någon ett recept på detta godis vet ej vad det kallas men det blir ljusbrunt o är väldigt sockrigt o smälter i munnen. Tror det kan vara med florsocker i???

    Brukar göras på en plåt o skäras i 4 kanter. Godiset är liksom torrt och ej seget eller hårt. Kan någon hjälpa mig???

  • anluk 20 december 2012

    Vet att jag gjorde något som hette marknadsgodis en gång med florsokcer, kan det vara det. http://www.matklubben.se/recept/marknadsgodis_27515.html

  • Tolleback 20 december 2012

    Det finns ett recept på Matklubben som heter "skära karameller" . De klickas ut i formar men är liknande de du frågar efter. Min mamma gjorde alltid sådana skurna karameller till jul. Hoppas någon kan bidra med grundreceptet.

  • Josses 20 december 2012

    Kan det inte vara Fudge du menar? Det finns ju flera olika sorters av detta men någon sort blir ju så där sockrigt och inte segt eller hårt.

  • carwre 21 december 2012

    Skrivet av anluk den 20 dec 2012

    Vet att jag gjorde något som hette marknadsgodis en gång med florsokcer, kan det vara det. http://www.matklubben.se/recept/marknadsgodis_27515.html


    Kanske är det dessa. Har du gjort dem o har någon bild?

  • carwre 21 december 2012

    Skrivet av Josses den 20 dec 2012

    Kan det inte vara Fudge du menar? Det finns ju flera olika sorters av detta men någon sort blir ju så där sockrigt och inte segt eller hårt.


    Det blir väl lite mera som en mjuk kola när man gör fudge? De jag menar är fasta o sockriga i sin konsistens. Men de är inte hårda att tugga på utan smälter helt i munnen o känns väldigt sockriga.

  • bjoli198 21 december 2012

    Fudge kan upplevas som sockrigt i konsistensen... Min första tanke vid beskrivningen var just fudge... Finns ofta bland lösviktsgodiset, om du vill testa...

  • kallebakom 21 december 2012

    stämmer bättre in på marknadsgodis än fudge,finns massor av marknadsgodis recept om du googlar,jag gillar det bättre än fudge,har gjort bägge mången gång

  • Nenabirk 21 december 2012

    Kan det vara marknadsnougat

    http://www.matklubben.se/recept/marknadsnogat_14458.html

    eller "strykande åtgång"

    http://www.matklubben.se/recept/strykande_aatgaang_24819.html

  • DoctorWho 22 december 2012

    Jag tror också att det kan vara strykande åtgång. Den skärs i bitar och är lite smulig.
    Strykande åtgång
    Jag hittade en bild.
    http://images.search.conduit.com/ImagePreview/?q=strykande%20%C3%A5tg%C3%A5ng%20bild&ctid=CT2088752&searchsource=3&start=35&pos=11

  • carwre 22 december 2012

    Skrivet av Scooby-Doo den 22 dec 2012

    Jag tror också att det kan vara strykande åtgång. Den skärs i bitar och är lite smulig.
    Strykande åtgång
    Jag hittade en bild.
    http://images.search.conduit.com/ImagePreview/?q=strykande%20%C3%A5tg%C3%A5ng%20bild&ctid=CT2088752&searchsource=3&start=35&pos=11


    Ja det liknar det jag menar ska pröva detta. Tusen tack

  • kekke46 22 december 2012

    Det här receptet är det inget florsocker i.
    Men skall kokas tills det sockrar sig, blir möra.
    Skäres på plåten.Lycka Till


    Möra chokladkolor

  • tilda 12 januari 2013

    Jag kokar fudge lite för länge så blir det så där sockrigt och smälter i munnen. Livsfarligt!
    Men håll koll! Lite för lång koktid så är den nästan omöjlig att bre ut och dela i bitar.

  • strimma21 12 januari 2013

    Det här är min variant, underbara:)

    [recept]55639/recept]

  • strimma21 12 januari 2013

    Oj, blev inte rätt det där, här är receptet:

    Fantastisk fudge

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.