kak förvaring :)

Dela
Hejsan,

Jag har lite olika förfrågningar om hur man bäst förvarar kakor utan att smaken blir sämre för det.

Låt oss börja med pepparkakor. Det är egentligen mest degen som jag undrar över. Hur länge håller den om den förvaras kallt, eller alternativt, går den att frysa?

Färdigbakade pepparkakor håller väl länge om de förvaras lufttätt?

Sedan har vi mördegs kakor, återigen hur förvars de bäst? I frysen eller bara i lufttät låda? Återigen hur länge kan de förvaras på det sättet? Och sedan har jag precis samma frågor om drömmar?

Jag har en hel del beställningar för november och december så försöker planera i god tid vad som kan bakas när.

Hoppas att någon av er duktiga bagare som gör storbak kan hjälpa. Jag är ovan baka saker i förväg!

Tack på förhand,

Uli
Torra småkakor förvarar jag i gamla plåtkakburkar som varit min mormors. Någon har glasfönster i locket så man ser vad det är i. De står på en hylla i köket och omsättningen är stor. Annars är frysen en utmärkt plats för alla kakor. Om man inte får ha dem i fred för nallande fingrar, kan man göra som en av mina kollegor. Skriv spenat på locket.
Skrivet av Uli den 24 okt 2009

Hejsan,

Jag har lite olika förfrågningar om hur man bäst förvarar kakor utan att smaken blir sämre för det.

Låt oss börja med pepparkakor. Det är egentligen mest degen som jag undrar över. Hur länge håller den om den förvaras kallt, eller alternativt, går den att frysa?

Färdigbakade pepparkakor håller väl länge om de förvaras lufttätt?

Sedan har vi mördegs kakor, återigen hur förvars de bäst? I frysen eller bara i lufttät låda? Återigen hur länge kan de förvaras på det sättet? Och sedan har jag precis samma frågor om drömmar?


Färdigbakade kakor, menar jag, bör förvaras torrt, svalt och mörkt... Ja, och så lufttätt förståss. Topp-It's nya blixtlåspåsar är perfekta till det. Vad gäller att frysa pepparkaksdeg så ställde jag just den frågan i "Fråga Bagarn" och fick det här svaret: www.matklubben.se/matprat/fraaga_bagarn_44/pepparkaksdeg_6024.html.

Redigerat den 24 okt 2009 kl. 13:31