Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kan man frysa knäck och kola??

  • gullun 24 november 2008

    Jag har funderat på detta då det känns bäst att börja förbereda redan nu, Har tänkt göra fudge, knäck , smörkola samt nått kladdigt m cornflakes. Vad tror ni??:o:o:o

  • gunstr 24 november 2008

    Du behöver inte frysa, det är så mycket socker i dem att de klarar sig ändå. Förvara dem som du brukar (någorlunda torrt och dammfritt, och väl gömt :p), inte för kallt och fuktigt då blir de kladdiga.

  • gullun 24 november 2008

    Skrivet av gunstr den 24 nov 2008

    Du behöver inte frysa, det är så mycket socker i dem att de klarar sig ändå. Förvara dem som du brukar (någorlunda torrt och dammfritt, och väl gömt :p), inte för kallt och fuktigt då blir de kladdiga.

  • gullun 24 november 2008

    Ok, så det funkar fram till jul att ha dem i en plastburk m lock i ett skåp i köket?? Vad bra isf (Y):D

  • elpatron 24 november 2008

    frågan var väl om det går att frysa dom, och svaret är ja på det.

  • mickels 24 november 2008

    Jag skulle snarare vilja säga att svaret på frågan om det går att frysa är nej.
    Självklart så GÅR det att frysa, men knäcken blir mera som fudge. Jag tror det har och göra med att det frysna vattnet på något sätt ändrar sockerkristallerna.
    Så vill du ha den seg så kyl inte ner. Fukten i luften/godiset kondenseras/kristalliseras och kan som sagt var ändra konsistensen.
    Har själv gjort detta 2 ggr... Fast smaken var det inget fel på, vissa i familjen föredrog faktisk de frusna...
    Sökte runt på nätet och flera siter påstår att man KAN frysa knäcken, så jag måste ha gjort något annat fel...

  • Bianca 24 november 2008

    Skrivet av mickels den 24 nov 2008

    Jag skulle snarare vilja säga att svaret på frågan om det går att frysa är nej.
    Självklart så GÅR det att frysa, men knäcken blir mera som fudge. Jag tror det har och göra med att det frysna vattnet på något sätt ändrar sockerkristallerna.
    Så vill du ha den seg så kyl inte ner. Fukten i luften/godiset kondenseras/kristalliseras och kan som sagt var ändra konsistensen.
    Har själv gjort detta 2 ggr... Fast smaken var det inget fel på, vissa i familjen föredrog faktisk de frusna...
    Sökte runt på nätet och flera siter påstår att man KAN frysa knäcken, så jag måste ha gjort något annat fel...


    Jag har fryst knäck i alla tider och har aldrig varit med om att den blivit annorlunda i konsistensen. Jag har däremot inte vatten i den utan endast grädde, smör och socker. Kanske det är skillnaden??

  • mickels 24 november 2008

    Själklart har jag inte vatten, från kranen, i knäcken. Men tex grädde består till ca hälften av vatten. Sirap är det nog en hel del vatten i med. Det mesta vattnet kokar man dock bort. Det är därför det tar så lång tid innan temperatureren börjar klättra uppåt. Men en del blir kvar.

    Det kan har med luftfuktigheten, förpackninen mm att göra också. Har 2 ggr fått perfekt seg knäck som efter att ha legat i frysen blev smulig, som fudge. Så jag har slutat frysa knäcken.

    Men självklart får ni testa själva.

  • elpatron 24 november 2008

    det smulas ändå i magen mer så vad gör det i skillnad?

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.