Jag har funderat på detta då det känns bäst att börja förbereda redan nu, Har tänkt göra fudge, knäck , smörkola samt nått kladdigt m cornflakes. Vad tror ni??:o:o:o
gunstr24 november 2008
Du behöver inte frysa, det är så mycket socker i dem att de klarar sig ändå. Förvara dem som du brukar (någorlunda torrt och dammfritt, och väl gömt :p), inte för kallt och fuktigt då blir de kladdiga.
gullun24 november 2008
Skrivet av gunstr den 24 nov 2008
Du behöver inte frysa, det är så mycket socker i dem att de klarar sig ändå. Förvara dem som du brukar (någorlunda torrt och dammfritt, och väl gömt :p), inte för kallt och fuktigt då blir de kladdiga.
gullun24 november 2008
Ok, så det funkar fram till jul att ha dem i en plastburk m lock i ett skåp i köket?? Vad bra isf (Y):D
elpatron24 november 2008
frågan var väl om det går att frysa dom, och svaret är ja på det.
mickels24 november 2008
Jag skulle snarare vilja säga att svaret på frågan om det går att frysa är nej.
Självklart så GÅR det att frysa, men knäcken blir mera som fudge. Jag tror det har och göra med att det frysna vattnet på något sätt ändrar sockerkristallerna.
Så vill du ha den seg så kyl inte ner. Fukten i luften/godiset kondenseras/kristalliseras och kan som sagt var ändra konsistensen.
Har själv gjort detta 2 ggr... Fast smaken var det inget fel på, vissa i familjen föredrog faktisk de frusna...
Sökte runt på nätet och flera siter påstår att man KAN frysa knäcken, så jag måste ha gjort något annat fel...
Bianca24 november 2008
Skrivet av mickels den 24 nov 2008
Jag skulle snarare vilja säga att svaret på frågan om det går att frysa är nej.
Självklart så GÅR det att frysa, men knäcken blir mera som fudge. Jag tror det har och göra med att det frysna vattnet på något sätt ändrar sockerkristallerna.
Så vill du ha den seg så kyl inte ner. Fukten i luften/godiset kondenseras/kristalliseras och kan som sagt var ändra konsistensen.
Har själv gjort detta 2 ggr... Fast smaken var det inget fel på, vissa i familjen föredrog faktisk de frusna...
Sökte runt på nätet och flera siter påstår att man KAN frysa knäcken, så jag måste ha gjort något annat fel...
Jag har fryst knäck i alla tider och har aldrig varit med om att den blivit annorlunda i konsistensen. Jag har däremot inte vatten i den utan endast grädde, smör och socker. Kanske det är skillnaden??
mickels24 november 2008
Själklart har jag inte vatten, från kranen, i knäcken. Men tex grädde består till ca hälften av vatten. Sirap är det nog en hel del vatten i med. Det mesta vattnet kokar man dock bort. Det är därför det tar så lång tid innan temperatureren börjar klättra uppåt. Men en del blir kvar.
Det kan har med luftfuktigheten, förpackninen mm att göra också. Har 2 ggr fått perfekt seg knäck som efter att ha legat i frysen blev smulig, som fudge. Så jag har slutat frysa knäcken.
Men självklart får ni testa själva.
elpatron24 november 2008
det smulas ändå i magen mer så vad gör det i skillnad?
Jag har funderat på detta då det känns bäst att börja förbereda redan nu, Har tänkt göra fudge, knäck , smörkola samt nått kladdigt m cornflakes. Vad tror ni??:o:o:o
Du behöver inte frysa, det är så mycket socker i dem att de klarar sig ändå. Förvara dem som du brukar (någorlunda torrt och dammfritt, och väl gömt :p), inte för kallt och fuktigt då blir de kladdiga.
Du behöver inte frysa, det är så mycket socker i dem att de klarar sig ändå. Förvara dem som du brukar (någorlunda torrt och dammfritt, och väl gömt :p), inte för kallt och fuktigt då blir de kladdiga.
Ok, så det funkar fram till jul att ha dem i en plastburk m lock i ett skåp i köket?? Vad bra isf (Y):D
frågan var väl om det går att frysa dom, och svaret är ja på det.
Jag skulle snarare vilja säga att svaret på frågan om det går att frysa är nej.
Självklart så GÅR det att frysa, men knäcken blir mera som fudge. Jag tror det har och göra med att det frysna vattnet på något sätt ändrar sockerkristallerna.
Så vill du ha den seg så kyl inte ner. Fukten i luften/godiset kondenseras/kristalliseras och kan som sagt var ändra konsistensen.
Har själv gjort detta 2 ggr... Fast smaken var det inget fel på, vissa i familjen föredrog faktisk de frusna...
Sökte runt på nätet och flera siter påstår att man KAN frysa knäcken, så jag måste ha gjort något annat fel...
Jag skulle snarare vilja säga att svaret på frågan om det går att frysa är nej.
Självklart så GÅR det att frysa, men knäcken blir mera som fudge. Jag tror det har och göra med att det frysna vattnet på något sätt ändrar sockerkristallerna.
Så vill du ha den seg så kyl inte ner. Fukten i luften/godiset kondenseras/kristalliseras och kan som sagt var ändra konsistensen.
Har själv gjort detta 2 ggr... Fast smaken var det inget fel på, vissa i familjen föredrog faktisk de frusna...
Sökte runt på nätet och flera siter påstår att man KAN frysa knäcken, så jag måste ha gjort något annat fel...
Jag har fryst knäck i alla tider och har aldrig varit med om att den blivit annorlunda i konsistensen. Jag har däremot inte vatten i den utan endast grädde, smör och socker. Kanske det är skillnaden??
Själklart har jag inte vatten, från kranen, i knäcken. Men tex grädde består till ca hälften av vatten. Sirap är det nog en hel del vatten i med. Det mesta vattnet kokar man dock bort. Det är därför det tar så lång tid innan temperatureren börjar klättra uppåt. Men en del blir kvar.
Det kan har med luftfuktigheten, förpackninen mm att göra också. Har 2 ggr fått perfekt seg knäck som efter att ha legat i frysen blev smulig, som fudge. Så jag har slutat frysa knäcken.
Men självklart får ni testa själva.
det smulas ändå i magen mer så vad gör det i skillnad?