Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kan någon hjälpa mig med Fluff??

  • Miafia68 1 november 2008

    Har just lovat min son som skall ha 6 års kalas imorgon och har lovat att göra fluff på ahlgrensbilar och zoo godis och då jag aldrig gjort detta förut så undrar jag om någon vet hur mycket godis man skall ta till ca 3 dl grädde? Han vill inte ha tårta så det skall bli glass och maränger och div tillbehör och då tänkte jag att fluff kunde bli gott till, hoppas jag.... Hoppas någon kan ge mig ett tips (Y) Tack på förhand
    Mvh Mia

  • bakakaka 1 november 2008

    Zoo-fluff har jag aldrig gjort, men Ahlgrens-bilarfluff har jag testat. Jag hade 1 påse bilar till 3 dl grädde. Jag klippte först bilarna i mindre bitar så att de skulle smälta fortare. Kom bara ihåg att grädden inte får koka och att den måste kylas ner ordentligt innan den vispas. Lycka till med både fluffet och kalaset.

  • Miafia68 1 november 2008

    Tack så jättemycket:D skall testa.... Antingen får jag värma över vattenbad eller på väldigt svag värme. Kanske det är bäst att göra det i kväll så får den stå över natten i kylen :)

  • Penne 1 november 2008

    Vad är fluff?? Är det som grädde som man kan ha på tårta typ eller?

  • Miafia68 1 november 2008

    Vad jag har förstått så är det smaksatt grädde som man kan ha till div bakverk:) bla i tårtor och den skall ju bli fluffig, jag har aldrig testat....men det låter ju jättegott att ha till tårtor,glass och div. Det är ju väldigt noga också hur du tillverkar detta fluffet:) så jag hoppas jag grejar det(Y) Ha en bra dag

  • bakakaka 1 november 2008

    Fluff är jättegott som tårtfyllning. Jag gör oftast dumlefluff, med dumlekola. Men det går att göra på det mesta från godishyllan. Center, mjölkchoklad, Japp, Polly, Geisha, Rollokola, Guldnougat, Kick. Du har säkert eget favoritgodis som du kan prova. Det brukar bli bra med ca 50 gr. godis till 1 dl grädde. 3 dl grädde och 150 gr godis brukar bli lagom till en normalstor tårta. Men det är jätteviktigt att grädden inte kokar det minsta. Då går det inte att vispa upp sen. Det är också viktigt att det är riktigt kallt innan man vispar den. Man ska alltså värma grädden och låta godiset smälta i. Om du delar godiset i mindre bitar och rör hela tiden så går det snabbare. Det bästa är att låta det stå i kylen över natten. Om du provar med nåt annat godis, så skriv gärna här och berätta om det.
    Själv bakade jag tårta igår, med dumlefluff och päronmousse som fyllning. Jättegott ihop, alla berömde smaken.

  • ca_su 1 november 2008

    Jag har testat med gelé hallon det blev mycket bättre än med bilar,jag tyckte att bilarna blev för smaklösa. Men ta inte i för mycket godis det misstaget gjorde jag en gång för jag ville ha mer "smak" det blev stenhårt och gick inte att vispa ca. 180 gr till 3 dl grädde är ganska lagom.

  • bakakaka 1 november 2008

    Geléhallonfluff har jag också gjort. Men jag tyckte det blev så fruktansvärt sött, så jag använde det aldrig till tårtan. Det mesta åkte ut i vasken.

  • Miafia68 1 november 2008

    tack så jättemycket för alla goda råd(Y) jag återkommer med resultatet Kram och trevlig helg:)

  • ikah 1 november 2008

    Måste prova de här, låter så gott!(L)
    Tack för tipset!:D

  • Feffy 3 november 2008

    Det här lät intressant.
    Måste testas nästa gång jag ska baka tårta istället för att köra samma gamla vanliga tårta.

  • bakakaka 11 november 2008

    Är lite nyfiken på om någon testat att göra fluff ännu, kanske med något annat godis.:D

  • birsjo 11 november 2008

    :)Har aldrig hört talas om fluff, låter spännande! Till nästa kalas får det bli en tårta med fluff!:p

  • KramisGumman 11 november 2008

    laktits fluff kanske.....keck eller annan kola?? älskar ju lakrits.

  • Penne 11 november 2008

    Jag har inte testat, det är rätt sällan jag bakar tårta, men jag måste pröva det låter supergott.

  • anluk 11 november 2008

    Där lärde man sig något nytt. Har aldrig hört talas om fluff tidigare men det lät ju underbart gott. Tack alla !

  • MammaIrene 11 november 2008

    Har heller aldrig hört talas om fluff, men blev mycket inspirerad!!!!:p
    Jag skall testa detta o faller det i smaken använder jag mig kanske av det på mitt o min mans stora kalas som snart skall gå av stapeln...Vi har fyllt 30 o 35.....
    Jag tänkte göra Pinockiotårta (marängtårta kallas den ju också för)
    Kan dumlefluff passa till tro, eller blir det för sött med både maräng o dumlefluff:o?????

  • bakakaka 11 november 2008

    Skrivet av MammaIrene den 11 nov 2008

    Har heller aldrig hört talas om fluff, men blev mycket inspirerad!!!!:p
    Jag skall testa detta o faller det i smaken använder jag mig kanske av det på mitt o min mans stora kalas som snart skall gå av stapeln...Vi har fyllt 30 o 35.....
    Jag tänkte göra Pinockiotårta (marängtårta kallas den ju också för)
    Kan dumlefluff passa till tro, eller blir det för sött med både maräng o dumlefluff:o?????

    Jag tror absolut att det passar, men som du säger, det kan nog bli sött. Men jag hade gjort det iallafall, men minskat ner på sockret i sockerkakan och marängen.

  • Miafia68 12 november 2008

    Hej allihop :) jag gjorde ju som sagt fluff, och jag har ju aldrig gjort det förut, men det blev nog inte lyckat:( När jag tog fram det dagen efter och skulle vispa det så var det som gele, så något fel gjorde jag:o jag tyckte jag var så noga.... Har ni något tips om vad som gick fel? Kanske för varmt eller för mycket godis?? Ha det gott Miafia

  • SJL_1985 27 november 2008

    Hejsan!

    Är ny på denna sida...
    Här kommer det lite "fakta om fluff"

    Vad är fluff?
    En slags fyllning till tårtor och andra bakverk. Det går även att ha OVANPÅ bakverket. Det är en blandning mellan 3 dl grädde och vilket godis man än vill ha!
    Om man ska göra fluff med någon form av choklad så tar man 180g av godiset. Tex. Dumle.

    3dl vispgrädde
    180g dumlekolor (eller annan sorts choklad..polly, geisha…var fantasifull!)
    Om ni ska ha gelatingodis av något slag (ahlgrens bilar tex.) så tar ni en tredjedel av påsen! Dessutom så tar gelatin godis aningens längre tid att smälta.
    Häll i allt i en kastrull och sätt plattan på 2 till 4. Om det börjar koka så har ni ner värmen! Rör om så inget fastnar i bottnen och övervaka hela tiden. När ”soppan” är helt och hållet slät och inte har några klumpar i sig så är den klar.
    Ställ in ”soppan” i kylskåpet MINST 6 timmar. Jag brukar låta det stå över natten.
    Sen så vispar ni ihop det. Fluffet med choklad brukar bli konsistensen av vanlig grädde och gelatingodis brukar bli konsistensen av en tjock kräm (så ta det lugnt med vispen).

    Smälter verkligen gelégodiset?
    Ja! Men det tar lite längre tid att smälta än choklad.

    Hur mycket godis ska man ta när det är gelé?
    När det gäller Ahlgrens bilar så tar ni 1/3 av påsen. Dock så vet vi inte hur mycket av andra gelégodisar det är man ska ha. Man får pröva sig fram Men säg 100 g ungefär.

    Går det att smälta godis med kex i? Som kexchoklad?
    Nej, tyvärr.

    Går det att göra fluff av salt godis och lakrits?
    Jajamen, det är bara att pröva sig fram till smaker man själv gillar och tycker om

    Kan man frysa in fluff?
    Nej, det blir som att frysa in grädde, alltså inte bra. Gör hellre bakverket först och fyll med fluff och SEN frys in.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.