Kanelbulle-fyllning. Hur får man de så saftiga som köpta?!
bakjohannna28 mars 2008
När man köper kanelbullar i affären, eller tex pågens gifflar, så är fyllningen så god tycker jag! (Y)
Hur får man den likadan när man bakar egna?
Jag har prövat både med margarin och smör, och använder alltid MYCKET fyllning, men det känns som att degen "suger åt sej" av fyllningen. (N)
Någon som har ett tips!?! :)
lennali28 mars 2008
När man bakar bullar ska man aldrig "snåla" med fyllningen, hellre för mycket än för lite.
Jag brer på margarin (eller smör), strö på socker, vaniljsocker och rikligt med kanel.
Okänd28 mars 2008
Jag brukar röra ihop smör,kanel,socker,vaniljsocker och vanligt socker och sen bre det över degen.
Säger som lennalli:Snåla aldrig med fyllningen.
Tips;Strö på lite kanel och socker efter penslingen.(Även fast du strör på pärlsocker)
Lycka till:p
tina6228 mars 2008
Ibland så river jag ned lite mandelmassa i min kanel/sockerfyllning.
Det blir mara fyllning på något sätt.
Och som de andra säger snåla inte på fyllningen.
monel28 mars 2008
Såg ett tips någon gång om att använda pappersformar. Jag gör alltid det själv så jag vet inte hur det blir utan, men kanske det kan hjälpa någon. :o
bakjohannna28 mars 2008
Tack för tipsen. Mandelmassan där verkade inte dum..
Får prova att baka igen i helgen :D
Men jag undrar fortfarande, är det någon som vet vad det är i de man köper, använder de annat margarin eller smör?
monel28 mars 2008
Vet faktiskt inte, jag köpte Pågens en gång när barnen var små, men tyckte inte de var goda (N)
Det kanske är Glutamaten som är undermedlet :'(
MizzJezpa28 mars 2008
Jag använder alltid elvisp då jag gör fyllningen, mycket smör ska det alltid vara, gör aldrig traditionella rullade kanelbullar utan kavlar ut degen, viker dubbel och snurrar.
tulle28 mars 2008
Skrivet av MizzJezpa den 28 mar 2008
Jag använder alltid elvisp då jag gör fyllningen, mycket smör ska det alltid vara, gör aldrig traditionella rullade kanelbullar utan kavlar ut degen, viker dubbel och snurrar.
Jag gör precis som MizzJezpa plus att när degen jäser så häller jag över 25 gram smält smör. Detta gör att degen blir väldigt saftig och man får inte känslan att bullarna "suger" åt sig fyllningen.
EbbaP28 mars 2008
Svaret är enkelt, en massa smör :p
monac10 april 2008
tror oxå att det är så,mycket smör så kommer du rätt!:D
Stora bagerier har ju massa special ingredienser,smakförstärkare,jäsmedel & t.o.m i vissa fall härdade fetter för ökad hållbarhet & struktur!
Vi bakar inte riktigt på samma vilkor.
Kardemumma & kanel ska det vara i tycker jag.:)
lenajeanette12 april 2008
Smör, riktigt smör och inte margarin ska det va!
Mimmiumea12 april 2008
Förrut exprimenterade jag och min bror när vi bakade bullar.
Visst gjorde vi en satsa med mycke smör, socker och kanel ifall de andra skulle bli dåliga.
Vi hade på socker som vanligt med blandade med kardemumma, kakao, riven choklad, kokos, hackad mandel.
Det blev faktiskt väldigt gott så testa
Gnagett12 april 2008
Prova med smör/margarin, socker och kokos. Det blir saftigt och gott tycker jag.
kerstinmalmlof12 april 2008
Förstår vad du menar att köpta är saftiga men tror de använder en massa konstigheter som någon annan var inte på.
Använd mycket florsocker i stället för vanligt socker i fyllningen. Det blir väldig skillnad.
starfighter12 april 2008
Att använda fint rivet äpple i fyllningen, ger riktigt lyckat resulttat hemma hos oss.
mocsmoc4 november 2008
mitt tips:
pensla på vispat ägg innan du lägger på fyllningen, eller rör ihop ägget med smöret och bred ut. de gör att degen inte suger åt sig fyllningen. blir riktigt saftigt å gott!
kram
Babzan4 november 2008
Se till att inte ha för mycket mjöl i degen, utan exakt rätt koncistens så att de inte blir för torra+ som alla andra säger :snåla INTE med fyllningen:)
monica534 november 2008
Jo, mandelmassa, smör, kanel, strö, florsocker emellan, de blir sååå gott !!
Allimac4 november 2008
Jag brukar röra ner lite mjöl i fyllningen, det binder fyllningen och gör att den inte rinner ut på plåten. Dessutom rör jag alltid ihop fyllningen innan den breds ut på degen (tycker smakerna blandar sig bättre då). Rikligt ska det vara och med äkta smör! :)
Har även läst att marsanpulver kan användas med samma syfte om man gör en fyllning med vanlijsmak.
Tips på fyllning:
150 g smör
150 g råsocker
30 g kanel
20 g grahamsmjöl
När man köper kanelbullar i affären, eller tex pågens gifflar, så är fyllningen så god tycker jag! (Y)
Hur får man den likadan när man bakar egna?
Jag har prövat både med margarin och smör, och använder alltid MYCKET fyllning, men det känns som att degen "suger åt sej" av fyllningen. (N)
Någon som har ett tips!?! :)
När man bakar bullar ska man aldrig "snåla" med fyllningen, hellre för mycket än för lite.
Jag brer på margarin (eller smör), strö på socker, vaniljsocker och rikligt med kanel.
Jag brukar röra ihop smör,kanel,socker,vaniljsocker och vanligt socker och sen bre det över degen.
Säger som lennalli:Snåla aldrig med fyllningen.
Tips;Strö på lite kanel och socker efter penslingen.(Även fast du strör på pärlsocker)
Lycka till:p
Ibland så river jag ned lite mandelmassa i min kanel/sockerfyllning.
Det blir mara fyllning på något sätt.
Och som de andra säger snåla inte på fyllningen.
Såg ett tips någon gång om att använda pappersformar. Jag gör alltid det själv så jag vet inte hur det blir utan, men kanske det kan hjälpa någon. :o
Tack för tipsen. Mandelmassan där verkade inte dum..
Får prova att baka igen i helgen :D
Men jag undrar fortfarande, är det någon som vet vad det är i de man köper, använder de annat margarin eller smör?
Vet faktiskt inte, jag köpte Pågens en gång när barnen var små, men tyckte inte de var goda (N)
Det kanske är Glutamaten som är undermedlet :'(
Jag använder alltid elvisp då jag gör fyllningen, mycket smör ska det alltid vara, gör aldrig traditionella rullade kanelbullar utan kavlar ut degen, viker dubbel och snurrar.
Jag använder alltid elvisp då jag gör fyllningen, mycket smör ska det alltid vara, gör aldrig traditionella rullade kanelbullar utan kavlar ut degen, viker dubbel och snurrar.
Jag gör precis som MizzJezpa plus att när degen jäser så häller jag över 25 gram smält smör. Detta gör att degen blir väldigt saftig och man får inte känslan att bullarna "suger" åt sig fyllningen.
Svaret är enkelt, en massa smör :p
tror oxå att det är så,mycket smör så kommer du rätt!:D
Stora bagerier har ju massa special ingredienser,smakförstärkare,jäsmedel & t.o.m i vissa fall härdade fetter för ökad hållbarhet & struktur!
Vi bakar inte riktigt på samma vilkor.
Kardemumma & kanel ska det vara i tycker jag.:)
Smör, riktigt smör och inte margarin ska det va!
Förrut exprimenterade jag och min bror när vi bakade bullar.
Visst gjorde vi en satsa med mycke smör, socker och kanel ifall de andra skulle bli dåliga.
Vi hade på socker som vanligt med blandade med kardemumma, kakao, riven choklad, kokos, hackad mandel.
Det blev faktiskt väldigt gott så testa
Prova med smör/margarin, socker och kokos. Det blir saftigt och gott tycker jag.
Förstår vad du menar att köpta är saftiga men tror de använder en massa konstigheter som någon annan var inte på.
Använd mycket florsocker i stället för vanligt socker i fyllningen. Det blir väldig skillnad.
Att använda fint rivet äpple i fyllningen, ger riktigt lyckat resulttat hemma hos oss.
mitt tips:
pensla på vispat ägg innan du lägger på fyllningen, eller rör ihop ägget med smöret och bred ut. de gör att degen inte suger åt sig fyllningen. blir riktigt saftigt å gott!
kram
Se till att inte ha för mycket mjöl i degen, utan exakt rätt koncistens så att de inte blir för torra+ som alla andra säger :snåla INTE med fyllningen:)
Jo, mandelmassa, smör, kanel, strö, florsocker emellan, de blir sååå gott !!
Jag brukar röra ner lite mjöl i fyllningen, det binder fyllningen och gör att den inte rinner ut på plåten. Dessutom rör jag alltid ihop fyllningen innan den breds ut på degen (tycker smakerna blandar sig bättre då). Rikligt ska det vara och med äkta smör! :)
Har även läst att marsanpulver kan användas med samma syfte om man gör en fyllning med vanlijsmak.
Tips på fyllning:
150 g smör
150 g råsocker
30 g kanel
20 g grahamsmjöl