Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelbullesockerkaka till nöt/mjölkallergiker + personer som helst inte äter socker eller vitt mjöl

  • sussisus 24 juni 2013

    Tänkte baka till jobbet innan jag går på semester, dock har jag lite "problem" som består i arbetskamrater med nötallergi och mjölkallergi + att det finns de som inte äter socker eller choklad.
    Jag har frågat om jag ska göra en fruktsallad, men de vill absolut ha en kaka eller bullar av något slag.

    Så jag funderar på hur eller om jag ska kunna fixa en Kanelbullesockerkaka med dessa ingredienser:

    2 ½ dl strösocker
    175 g smör
    2 ägg
    3 dl gräddfil
    4 ½ dl vetemjöl
    2 tsk vaniljsocker
    1 msk bakpulver
    1 krm salt

    Fyllningen består av:
    1 dl strösocker
    3 msk kanel
    2 msk smör

    Vad ska jag ersätta gräddfil, smör, socker och vaniljsocker med?
    Om jag ersätter ovanstående, blir kakan lika bra som originalet då?
    Kan man ta grövre mjöl eller annat mjöl så blir kakan ännu nyttigare (dock går ju soja-/mandel-/kikärtsmjöl bort)?

  • sussisus 25 juni 2013

    Ingen som har något tips om vad man kan använda istället?

  • Countrygirl 25 juni 2013

    Jag hade gjort en Pavlova med färsk frukt. Då kan de som inte äter socker äta frukt med grädde.

    Lycka till! {cowboy}

  • LenaBE1 25 juni 2013

    Byt ut smör och gräddfil mot laktos och/eller mjölkfritt alternativ.
    Vaniljsockret kan du byta mot vanilpulver, då får du bara vaniljen utan extra tillsatt socker. Det är dyrt men räcker länge i och med att du använder mycket mindre av detta. ½ tsk vaniljpulver motsvarar 1 tsk vaniljsocker.
    I ditt recept ingår ju varken nötter, mandel eller choklad så det slipper du oroa dig för.
    Jag skulle fråga de allergiska/känsliga personerna vad jag kan använda i deras fall, det måste vara det bästa sättet. Ev. får du baka flera sockerkakor med olika recept, det kanske blir svårt att få en sockerkaka att passa alla. Lycka till! <_<

  • sussisus 25 juni 2013

    Tack för svaren och tipsen!

  • Mistys 25 juni 2013

    Denna kaka gör jag ofta. Supergod. Men jag byter ut saffran mot kardemumma. Blir som sockerkaka, smakar kanelbullar. Såååå god {eat}
    http://mariannslchf.se/saffranskaka-med-kanelfyllning/

  • Erajscha 28 juni 2013

    Byt sockret mot Stevia, är mitt tips, och använd ljust och milt fullkornsmjöl. Jag bakar på det mjölet och det funkar.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.