Kanelbullesockerkaka till nöt/mjölkallergiker + personer som helst inte äter socker eller vitt mjöl
sussisus24 juni 2013
Tänkte baka till jobbet innan jag går på semester, dock har jag lite "problem" som består i arbetskamrater med nötallergi och mjölkallergi + att det finns de som inte äter socker eller choklad.
Jag har frågat om jag ska göra en fruktsallad, men de vill absolut ha en kaka eller bullar av något slag.
Så jag funderar på hur eller om jag ska kunna fixa en Kanelbullesockerkaka med dessa ingredienser:
2 ½ dl strösocker
175 g smör
2 ägg
3 dl gräddfil
4 ½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 krm salt
Vad ska jag ersätta gräddfil, smör, socker och vaniljsocker med?
Om jag ersätter ovanstående, blir kakan lika bra som originalet då?
Kan man ta grövre mjöl eller annat mjöl så blir kakan ännu nyttigare (dock går ju soja-/mandel-/kikärtsmjöl bort)?
sussisus25 juni 2013
Ingen som har något tips om vad man kan använda istället?
Countrygirl25 juni 2013
Jag hade gjort en Pavlova med färsk frukt. Då kan de som inte äter socker äta frukt med grädde.
Lycka till! {cowboy}
LenaBE125 juni 2013
Byt ut smör och gräddfil mot laktos och/eller mjölkfritt alternativ.
Vaniljsockret kan du byta mot vanilpulver, då får du bara vaniljen utan extra tillsatt socker. Det är dyrt men räcker länge i och med att du använder mycket mindre av detta. ½ tsk vaniljpulver motsvarar 1 tsk vaniljsocker.
I ditt recept ingår ju varken nötter, mandel eller choklad så det slipper du oroa dig för.
Jag skulle fråga de allergiska/känsliga personerna vad jag kan använda i deras fall, det måste vara det bästa sättet. Ev. får du baka flera sockerkakor med olika recept, det kanske blir svårt att få en sockerkaka att passa alla. Lycka till! <_<
sussisus25 juni 2013
Tack för svaren och tipsen!
Mistys25 juni 2013
Denna kaka gör jag ofta. Supergod. Men jag byter ut saffran mot kardemumma. Blir som sockerkaka, smakar kanelbullar. Såååå god {eat}
http://mariannslchf.se/saffranskaka-med-kanelfyllning/
Erajscha28 juni 2013
Byt sockret mot Stevia, är mitt tips, och använd ljust och milt fullkornsmjöl. Jag bakar på det mjölet och det funkar.
Tänkte baka till jobbet innan jag går på semester, dock har jag lite "problem" som består i arbetskamrater med nötallergi och mjölkallergi + att det finns de som inte äter socker eller choklad.
Jag har frågat om jag ska göra en fruktsallad, men de vill absolut ha en kaka eller bullar av något slag.
Så jag funderar på hur eller om jag ska kunna fixa en Kanelbullesockerkaka med dessa ingredienser:
2 ½ dl strösocker
175 g smör
2 ägg
3 dl gräddfil
4 ½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 krm salt
Fyllningen består av:
1 dl strösocker
3 msk kanel
2 msk smör
Vad ska jag ersätta gräddfil, smör, socker och vaniljsocker med?
Om jag ersätter ovanstående, blir kakan lika bra som originalet då?
Kan man ta grövre mjöl eller annat mjöl så blir kakan ännu nyttigare (dock går ju soja-/mandel-/kikärtsmjöl bort)?
Ingen som har något tips om vad man kan använda istället?
Jag hade gjort en Pavlova med färsk frukt. Då kan de som inte äter socker äta frukt med grädde.
Lycka till! {cowboy}
Byt ut smör och gräddfil mot laktos och/eller mjölkfritt alternativ.
Vaniljsockret kan du byta mot vanilpulver, då får du bara vaniljen utan extra tillsatt socker. Det är dyrt men räcker länge i och med att du använder mycket mindre av detta. ½ tsk vaniljpulver motsvarar 1 tsk vaniljsocker.
I ditt recept ingår ju varken nötter, mandel eller choklad så det slipper du oroa dig för.
Jag skulle fråga de allergiska/känsliga personerna vad jag kan använda i deras fall, det måste vara det bästa sättet. Ev. får du baka flera sockerkakor med olika recept, det kanske blir svårt att få en sockerkaka att passa alla. Lycka till! <_<
Tack för svaren och tipsen!
Denna kaka gör jag ofta. Supergod. Men jag byter ut saffran mot kardemumma. Blir som sockerkaka, smakar kanelbullar. Såååå god {eat}
http://mariannslchf.se/saffranskaka-med-kanelfyllning/
Byt sockret mot Stevia, är mitt tips, och använd ljust och milt fullkornsmjöl. Jag bakar på det mjölet och det funkar.