Katrinplommonkaka ..

Katrinplommonkaka



Typ: Bakverk / Desserter
Tillagningstid totalt: 1 time 30 min
Arbetstid totalt: 25 min
Ingredienser:
250 g katrinplommon
75 g mandlar
2 msk strösocker
4 ägg
1 stk vaniljstång
4 dl grädde 13 %
färsk Legro citronmeliss


Tillagning:
-Förvärm ugnen på 170°C.

-Skölj plummorna och blöa upp dem i ljumigt vatten och stenen kan tas ut.

-Skålla/skala mandeln och hacka grovt.

-Lägg plummorna (efter du har slängt bort sten) i den smörjda, eldfasta formen och strö över med mandeln.

-Vispa ner ägg och socker pösigt.

-Klyva vaniljstången och ta ner den i en kastrull tillsamman med grädden.

-Värma upp grädden och vanilj till kokpunkt och vispa ner äggen lite i taget.

-Häll smeten över plummorna och sätt in fatet i den förvärmade ugn.

-Gräddas ca. 1 timme

-Kakan serveras med vispgrädde och dekoreras med citronmeliss.
27 jan 2008 kl. 14:45