Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka.

  • Molgan 11 februari 2014

    Finns så många, vilken är ditt favoritrecept?

  • annapatrik 11 februari 2014

    Har testat rätt många men återkommer hela tiden till det här:

    120 gr smält smör
    3 stora ägg
    4 dl strösocker
    2 tsk vaniljsocker
    3 dl vetemjöl
    5 msk kakao

    Rör ihop med sked, häll i smord och bröad form, grädda 24-26 min i 150 grader.
    Låt vila över natten, njut med färska bär och ev vispad grädde.

    Ibland är det enklaste det godaste.

    http://yrhattans.wordpress.com/

  • Molgan 12 februari 2014

    Tack för receptet, har provat det, blev väldigt gott. Hur gör du med smöret?







    Skrivet av annapatrik den 11 feb 2014

    Har testat rätt många men återkommer hela tiden till det här:

    120 gr smält smör
    3 stora ägg
    4 dl strösocker
    2 tsk vaniljsocker
    3 dl vetemjöl
    5 msk kakao

    Rör ihop med sked, häll i smord och bröad form, grädda 24-26 min i 150 grader.
    Låt vila över natten, njut med färska bär och ev vispad grädde.

    Ibland är det enklaste det godaste.

    http://yrhattans.wordpress.com/

  • annapatrik 12 februari 2014

    Hej !

    Roligt att du tyckte om den, jag kan vara lite lat ibland. Det är inte alltid jag känner för att få en massa disk.
    Jag tar en skål som tål mikro, i med smöret och smälter i mikron, rör ner resten i skålen. Klart.

  • Receptglad 13 februari 2014

    Måste det alltid vara SÅ mycket socker i kladdkaka?

  • Tesslatess 13 februari 2014

    Det är väl bara att dra ner på sockret, jag tar bort en dl när jag gör min kaka.

    Mitt favvorrecept är det här

    150 g smält smör
    3 dl socker
    1 dl kakao
    2 tsk vaniljsocker
    2 st ägg
    2 dl mjöl
    Kakao till formen istället för ströbröd

    1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Om inte varmluft används, 200 grader.
    2. Smält smöret och låt det svalna av. Blanda i resten av ingredienserna. Ta ett ägg i taget. Avsluta med mjölet.
    3. Smöra och bröa en form, gärna med löstagbar kant och häll i smeten.
    4. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 10-20 minuter (beroende på hur kladdig man vill ha den).
    5. Servera kladdkakan med grädde eller glass.

    Jag använder en form som var 26 cm i diameter och låter kakan stå inne i 9 min på 175 grader i över och undervärme, på understa falsen.
    Igår bjöd jag gäster på den, smaksatt med pepparmynta och dekorerad med aftereigth som fått smälta när kakan kom direkt ur ugnen. Den fick stå över natten utomhus och serverades med en päronsorbet. Uppskattat och lyckat.

  • Molgan 14 februari 2014

    Fler här inne som gör kladdkakor?









    Skrivet av annapatrik den 11 feb 2014

    Har testat rätt många men återkommer hela tiden till det här:

    120 gr smält smör
    3 stora ägg
    4 dl strösocker
    2 tsk vaniljsocker
    3 dl vetemjöl
    5 msk kakao

    Rör ihop med sked, häll i smord och bröad form, grädda 24-26 min i 150 grader.
    Låt vila över natten, njut med färska bär och ev vispad grädde.

    Ibland är det enklaste det godaste.

    http://yrhattans.wordpress.com/

  • Golvmoppen 20 februari 2014

    Jag brukar göra kladdkaka efter följande recept:

    100 g smör
    2 ägg
    2.5 dl socker
    4 msk kakao
    2 tsk vaniljsocker
    1 dl mjöl

    Efter x antal beprövade recept tycker jag personligen att det receptet ger godast kladdkaka! Ibland brukar jag göra citronkladdkaka, då tar jag endast bort kakaon och tillsätter citronskal och citronsaft från en citron och tillsätter ungefär ½ dl mjöl. Perfekt för den som gillar syrlig och söt smak.

  • amela_84 22 februari 2014

    200g smör
    100 g mörk choklad
    4 ägg
    4 dl socker
    3 dl vetemjöl
    3 msk kakao
    2 tsk vaniljsocker
    2 krm salt
    Ugn 175 grader.
    1.Smält smöret i kastrull, när smöret smält häll i all choklad så den smälter tillsammans och ställ sedan åt sidan.
    2. Vispa ägg och socker luftigt.
    3. Blanda samman de torra ingredienserna.
    4. Blanda ner det torra i äggblandningen med slickepott eller slev. Elvisp är bra till ägget och sockret men sen vill man ha rätt mängd luft och blir mycket bättre att vända ihop.
    5. Nu i med smör/chokladen och blanda så det precis går ihop och sedan vänd ner i pajform. Den behöver inte smörjas.
    In mitt i ugnen i 20 min. Låt svalna ordentligt innan man börjar skära i den.
    Perfekt krispig yta och härligt kladdig i mitten.

  • Lenkan 24 februari 2014

    Jag lånar den här tråden lite. Jag gjorde en sockerfri kladdkaka, bytte ut socker mot canderel, men den blev inte alls bra! Den blev svampig och torr och inte alls som kladdkaka, trots att jag hade den i ugnen fem minuter kortare tid än jag brukar med "vanlig" kladdkaka.
    Någon som vet vad felet kan vara? Eller har nån ett riktigt BRA recept på sockerfri kladdkaka?

  • annapatrik 24 februari 2014

    Tror något av de här kan vara bra:

    http://www.alltommat.se/recept/Kladdkaka-med-stevia-19744

    http://www.canderel.se/PDF/SE/Vinnanderecept.PDF


    Lycka till.

  • Lenkan 25 februari 2014

    Tack så mycket!

  • Madame-Edith 6 mars 2014

    Den godaste och kladdigaste kladdkakan vi brukar baka innehåller sirap.
    Receptet hittar du i länken nedan:
    http://madame-edith.blogspot.se/2014/02/kladdig-kladdkaka.html

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.