Har testat rätt många men återkommer hela tiden till det här:
120 gr smält smör
3 stora ägg
4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
5 msk kakao
Rör ihop med sked, häll i smord och bröad form, grädda 24-26 min i 150 grader.
Låt vila över natten, njut med färska bär och ev vispad grädde.
Ibland är det enklaste det godaste.
http://yrhattans.wordpress.com/
Molgan12 februari 2014
Tack för receptet, har provat det, blev väldigt gott. Hur gör du med smöret?
Skrivet av annapatrik den 11 feb 2014
Har testat rätt många men återkommer hela tiden till det här:
120 gr smält smör
3 stora ägg
4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
5 msk kakao
Rör ihop med sked, häll i smord och bröad form, grädda 24-26 min i 150 grader.
Låt vila över natten, njut med färska bär och ev vispad grädde.
Ibland är det enklaste det godaste.
http://yrhattans.wordpress.com/
annapatrik12 februari 2014
Hej !
Roligt att du tyckte om den, jag kan vara lite lat ibland. Det är inte alltid jag känner för att få en massa disk.
Jag tar en skål som tål mikro, i med smöret och smälter i mikron, rör ner resten i skålen. Klart.
Receptglad13 februari 2014
Måste det alltid vara SÅ mycket socker i kladdkaka?
Tesslatess13 februari 2014
Det är väl bara att dra ner på sockret, jag tar bort en dl när jag gör min kaka.
Mitt favvorrecept är det här
150 g smält smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 st ägg
2 dl mjöl
Kakao till formen istället för ströbröd
1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Om inte varmluft används, 200 grader.
2. Smält smöret och låt det svalna av. Blanda i resten av ingredienserna. Ta ett ägg i taget. Avsluta med mjölet.
3. Smöra och bröa en form, gärna med löstagbar kant och häll i smeten.
4. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 10-20 minuter (beroende på hur kladdig man vill ha den).
5. Servera kladdkakan med grädde eller glass.
Jag använder en form som var 26 cm i diameter och låter kakan stå inne i 9 min på 175 grader i över och undervärme, på understa falsen.
Igår bjöd jag gäster på den, smaksatt med pepparmynta och dekorerad med aftereigth som fått smälta när kakan kom direkt ur ugnen. Den fick stå över natten utomhus och serverades med en päronsorbet. Uppskattat och lyckat.
Molgan14 februari 2014
Fler här inne som gör kladdkakor?
Skrivet av annapatrik den 11 feb 2014
Har testat rätt många men återkommer hela tiden till det här:
120 gr smält smör
3 stora ägg
4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
5 msk kakao
Rör ihop med sked, häll i smord och bröad form, grädda 24-26 min i 150 grader.
Låt vila över natten, njut med färska bär och ev vispad grädde.
Efter x antal beprövade recept tycker jag personligen att det receptet ger godast kladdkaka! Ibland brukar jag göra citronkladdkaka, då tar jag endast bort kakaon och tillsätter citronskal och citronsaft från en citron och tillsätter ungefär ½ dl mjöl. Perfekt för den som gillar syrlig och söt smak.
amela_8422 februari 2014
200g smör
100 g mörk choklad
4 ägg
4 dl socker
3 dl vetemjöl
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
Ugn 175 grader.
1.Smält smöret i kastrull, när smöret smält häll i all choklad så den smälter tillsammans och ställ sedan åt sidan.
2. Vispa ägg och socker luftigt.
3. Blanda samman de torra ingredienserna.
4. Blanda ner det torra i äggblandningen med slickepott eller slev. Elvisp är bra till ägget och sockret men sen vill man ha rätt mängd luft och blir mycket bättre att vända ihop.
5. Nu i med smör/chokladen och blanda så det precis går ihop och sedan vänd ner i pajform. Den behöver inte smörjas.
In mitt i ugnen i 20 min. Låt svalna ordentligt innan man börjar skära i den.
Perfekt krispig yta och härligt kladdig i mitten.
Lenkan24 februari 2014
Jag lånar den här tråden lite. Jag gjorde en sockerfri kladdkaka, bytte ut socker mot canderel, men den blev inte alls bra! Den blev svampig och torr och inte alls som kladdkaka, trots att jag hade den i ugnen fem minuter kortare tid än jag brukar med "vanlig" kladdkaka.
Någon som vet vad felet kan vara? Eller har nån ett riktigt BRA recept på sockerfri kladdkaka?
Den godaste och kladdigaste kladdkakan vi brukar baka innehåller sirap.
Receptet hittar du i länken nedan:
http://madame-edith.blogspot.se/2014/02/kladdig-kladdkaka.html
Finns så många, vilken är ditt favoritrecept?
Har testat rätt många men återkommer hela tiden till det här:
120 gr smält smör
3 stora ägg
4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
5 msk kakao
Rör ihop med sked, häll i smord och bröad form, grädda 24-26 min i 150 grader.
Låt vila över natten, njut med färska bär och ev vispad grädde.
Ibland är det enklaste det godaste.
http://yrhattans.wordpress.com/
Tack för receptet, har provat det, blev väldigt gott. Hur gör du med smöret?
Har testat rätt många men återkommer hela tiden till det här:
120 gr smält smör
3 stora ägg
4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
5 msk kakao
Rör ihop med sked, häll i smord och bröad form, grädda 24-26 min i 150 grader.
Låt vila över natten, njut med färska bär och ev vispad grädde.
Ibland är det enklaste det godaste.
http://yrhattans.wordpress.com/
Hej !
Roligt att du tyckte om den, jag kan vara lite lat ibland. Det är inte alltid jag känner för att få en massa disk.
Jag tar en skål som tål mikro, i med smöret och smälter i mikron, rör ner resten i skålen. Klart.
Måste det alltid vara SÅ mycket socker i kladdkaka?
Det är väl bara att dra ner på sockret, jag tar bort en dl när jag gör min kaka.
Mitt favvorrecept är det här
150 g smält smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 st ägg
2 dl mjöl
Kakao till formen istället för ströbröd
1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Om inte varmluft används, 200 grader.
2. Smält smöret och låt det svalna av. Blanda i resten av ingredienserna. Ta ett ägg i taget. Avsluta med mjölet.
3. Smöra och bröa en form, gärna med löstagbar kant och häll i smeten.
4. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 10-20 minuter (beroende på hur kladdig man vill ha den).
5. Servera kladdkakan med grädde eller glass.
Jag använder en form som var 26 cm i diameter och låter kakan stå inne i 9 min på 175 grader i över och undervärme, på understa falsen.
Igår bjöd jag gäster på den, smaksatt med pepparmynta och dekorerad med aftereigth som fått smälta när kakan kom direkt ur ugnen. Den fick stå över natten utomhus och serverades med en päronsorbet. Uppskattat och lyckat.
Fler här inne som gör kladdkakor?
Har testat rätt många men återkommer hela tiden till det här:
120 gr smält smör
3 stora ägg
4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
5 msk kakao
Rör ihop med sked, häll i smord och bröad form, grädda 24-26 min i 150 grader.
Låt vila över natten, njut med färska bär och ev vispad grädde.
Ibland är det enklaste det godaste.
http://yrhattans.wordpress.com/
Jag brukar göra kladdkaka efter följande recept:
100 g smör
2 ägg
2.5 dl socker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjöl
Efter x antal beprövade recept tycker jag personligen att det receptet ger godast kladdkaka! Ibland brukar jag göra citronkladdkaka, då tar jag endast bort kakaon och tillsätter citronskal och citronsaft från en citron och tillsätter ungefär ½ dl mjöl. Perfekt för den som gillar syrlig och söt smak.
200g smör
100 g mörk choklad
4 ägg
4 dl socker
3 dl vetemjöl
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
Ugn 175 grader.
1.Smält smöret i kastrull, när smöret smält häll i all choklad så den smälter tillsammans och ställ sedan åt sidan.
2. Vispa ägg och socker luftigt.
3. Blanda samman de torra ingredienserna.
4. Blanda ner det torra i äggblandningen med slickepott eller slev. Elvisp är bra till ägget och sockret men sen vill man ha rätt mängd luft och blir mycket bättre att vända ihop.
5. Nu i med smör/chokladen och blanda så det precis går ihop och sedan vänd ner i pajform. Den behöver inte smörjas.
In mitt i ugnen i 20 min. Låt svalna ordentligt innan man börjar skära i den.
Perfekt krispig yta och härligt kladdig i mitten.
Jag lånar den här tråden lite. Jag gjorde en sockerfri kladdkaka, bytte ut socker mot canderel, men den blev inte alls bra! Den blev svampig och torr och inte alls som kladdkaka, trots att jag hade den i ugnen fem minuter kortare tid än jag brukar med "vanlig" kladdkaka.
Någon som vet vad felet kan vara? Eller har nån ett riktigt BRA recept på sockerfri kladdkaka?
Tror något av de här kan vara bra:
http://www.alltommat.se/recept/Kladdkaka-med-stevia-19744
http://www.canderel.se/PDF/SE/Vinnanderecept.PDF
Lycka till.
Tack så mycket!
Den godaste och kladdigaste kladdkakan vi brukar baka innehåller sirap.
Receptet hittar du i länken nedan:
http://madame-edith.blogspot.se/2014/02/kladdig-kladdkaka.html