Fick höra att det är kladdkakans dag idag!
Mumsigt, mumsigt{eat}
Någon fler som har uppmärksammat detta? {question}
Tänkte göra en till efterrätt idag och ta med till mina föräldrar som har bjudit oss på middag.
Hur brukar ni äta er kladdkaka?
Här äter vi med vispad grädde och ibland några bär till också.
Kul att det görs såna här dagar.
solgarden7 november 2010
Visste inte om att kladdkakan hade en egen dag...
Vi äter den gärna lite halvljummen med grädde eller glass och färska bär! Mums
Mistys7 november 2010
Vi hade kladdkaka i går till fikat med vispad grädde. Gräddad exakt 12 minuter så den var perfekt krämig i mitten. Vi tjuvstartade lite då med andra ord. Visste inte heller att det var kladdkakans dag idag.
helenepe7 november 2010
Min sambo och jag gjorde Citronkladdkaka som omväxling http://fotodieten.wordpress.com/2010/10/12/citronkladdkaka/ , inspiration och recept hittade på på pickipicki.
Mistys7 november 2010
Skrivet av helenepe den 7 nov 2010
Min sambo och jag gjorde Citronkladdkaka som omväxling http://fotodieten.wordpress.com/2010/10/12/citronkladdkaka/ , inspiration och recept hittade på på pickipicki.
Det lät smarrigt och fräscht! Ska absolut testa :)
Cassiopeya7 november 2010
Skrivet av Misty09 den 7 nov 2010
Skrivet av helenepe den 7 nov 2010
Min sambo och jag gjorde Citronkladdkaka som omväxling http://fotodieten.wordpress.com/2010/10/12/citronkladdkaka/ , inspiration och recept hittade på på pickipicki.
Det lät smarrigt och fräscht! Ska absolut testa :)
Verkligen spännande. Kanske är något! Har faktiskt tröttnat lite på chokladig kladdkaka, men när jag äter den så är det alltid gott med kall kladdkaka, vispad grädde och hallon :p
Ailiria7 november 2010
Det är så kul att så många anammat Kladdkakans dag - det trodde jag aldrig när jag började min kampanj för tre år sen :)
Mina två bästa tips är att skippa något till men värma den ca tio sekunder i micron. Har du dessutom haft hackad 70% choklad i smeten så blir det helt underbart gott!
För er som tröttnat på chokladsmaken kan jag tipsa om att krossa hårda saltlakritsgodisar och blanda i smeten. Hur många beror på hur mycket lakrits du vill att det ska smaka.
chrisq7 november 2010
:DDoj har jag missat tar den när jag vill
monfo7 november 2010
Självklart har vi ätit kladdkaka idag! Älskar dessa påhittade dagar när man får extra anledning att baka något gott !
helenepe4 november 2011
Ni missar väl inte att det snart är dags igen? :)
Kakan19864 november 2011
Jo det hade jag missat om jag inte sett tråden!
Vilken tur, då har jag en anledning att baka även på måndag, kladdkaka kan aldrig vara fel :)
Äter den helst lite ljummen som den är, brukar ibland smälta nougat och bre på ett lager låta det stelna och sedan smälta vit choklad och ringla över det, då blir det lite kladdkakstårta, MUMS!
LittleMissTessie4 november 2011
Åh, vad kul! Alla ursäkter att baka tas tacksamt emot :)
Centrisk4 november 2011
Jag brukar ha hallon kesella och lite hallon och blåbär till jätte gott!
enaw4 november 2011
att smaksätta grädden med lite Disaronno, Whiskey eller valfri likör är en höjdare!!
Det förgyller vilken kladdkaka som helst :)
Josses4 november 2011
Funderade faktiskt på när denna goda dag skulle vara eller om jag hade missat den.
Då blir det till att baka en under helgen eller på måndag. (L) {eat}
bitten564 november 2011
Då blir det kladdkaka på lördag eller söndag, eller kanske båda dagarna.{party}
blekegreven4 november 2011
Åh, kul idé.
Alla anledningar att baka något gott är ju bra anledningar.
KIaddkaka på måndag alltså...
Frågan är... ska man då göra en 'vanlig' kladdkaka för att fira Just den klassiska kladdkakan as we´ve come to love it... ''prova annat kan man ju göra årets övriga 364 dagar''
...eller...
ska man se det som en anledning att prova något nytt och ''främja kladdkakans utveckling och frammåtmarch''?
Vad tycker folk?
bitten564 november 2011
Jag kanske är lite tråkig men det blir den klassiska hos oss.
MrsC4 november 2011
Underbart (Y)
Mistys4 november 2011
Här blir det en LCHF kladdkaka med mascarponeost och 70% choklad. Faktiskt så god att icke LCHF-ätare älskar den också. Vispad grädde till såklart.
Fick höra att det är kladdkakans dag idag!
Mumsigt, mumsigt{eat}
Någon fler som har uppmärksammat detta? {question}
Tänkte göra en till efterrätt idag och ta med till mina föräldrar som har bjudit oss på middag.
Hur brukar ni äta er kladdkaka?
Här äter vi med vispad grädde och ibland några bär till också.
Kul att det görs såna här dagar.
Visste inte om att kladdkakan hade en egen dag...
Vi äter den gärna lite halvljummen med grädde eller glass och färska bär! Mums
Vi hade kladdkaka i går till fikat med vispad grädde. Gräddad exakt 12 minuter så den var perfekt krämig i mitten. Vi tjuvstartade lite då med andra ord. Visste inte heller att det var kladdkakans dag idag.
Min sambo och jag gjorde Citronkladdkaka som omväxling http://fotodieten.wordpress.com/2010/10/12/citronkladdkaka/ , inspiration och recept hittade på på pickipicki.
Min sambo och jag gjorde Citronkladdkaka som omväxling http://fotodieten.wordpress.com/2010/10/12/citronkladdkaka/ , inspiration och recept hittade på på pickipicki.
Det lät smarrigt och fräscht! Ska absolut testa :)
Min sambo och jag gjorde Citronkladdkaka som omväxling http://fotodieten.wordpress.com/2010/10/12/citronkladdkaka/ , inspiration och recept hittade på på pickipicki.
Det lät smarrigt och fräscht! Ska absolut testa :)
Verkligen spännande. Kanske är något! Har faktiskt tröttnat lite på chokladig kladdkaka, men när jag äter den så är det alltid gott med kall kladdkaka, vispad grädde och hallon :p
Det är så kul att så många anammat Kladdkakans dag - det trodde jag aldrig när jag började min kampanj för tre år sen :)
Mina två bästa tips är att skippa något till men värma den ca tio sekunder i micron. Har du dessutom haft hackad 70% choklad i smeten så blir det helt underbart gott!
För er som tröttnat på chokladsmaken kan jag tipsa om att krossa hårda saltlakritsgodisar och blanda i smeten. Hur många beror på hur mycket lakrits du vill att det ska smaka.
:DDoj har jag missat tar den när jag vill
Självklart har vi ätit kladdkaka idag! Älskar dessa påhittade dagar när man får extra anledning att baka något gott !
Ni missar väl inte att det snart är dags igen? :)
Jo det hade jag missat om jag inte sett tråden!
Vilken tur, då har jag en anledning att baka även på måndag, kladdkaka kan aldrig vara fel :)
Äter den helst lite ljummen som den är, brukar ibland smälta nougat och bre på ett lager låta det stelna och sedan smälta vit choklad och ringla över det, då blir det lite kladdkakstårta, MUMS!
Åh, vad kul! Alla ursäkter att baka tas tacksamt emot :)
Jag brukar ha hallon kesella och lite hallon och blåbär till jätte gott!
att smaksätta grädden med lite Disaronno, Whiskey eller valfri likör är en höjdare!!
Det förgyller vilken kladdkaka som helst :)
Funderade faktiskt på när denna goda dag skulle vara eller om jag hade missat den.
Då blir det till att baka en under helgen eller på måndag. (L) {eat}
Då blir det kladdkaka på lördag eller söndag, eller kanske båda dagarna.{party}
Åh, kul idé.
Alla anledningar att baka något gott är ju bra anledningar.
KIaddkaka på måndag alltså...
Frågan är... ska man då göra en 'vanlig' kladdkaka för att fira Just den klassiska kladdkakan as we´ve come to love it... ''prova annat kan man ju göra årets övriga 364 dagar''
...eller...
ska man se det som en anledning att prova något nytt och ''främja kladdkakans utveckling och frammåtmarch''?
Vad tycker folk?
Jag kanske är lite tråkig men det blir den klassiska hos oss.
Underbart (Y)
Här blir det en LCHF kladdkaka med mascarponeost och 70% choklad. Faktiskt så god att icke LCHF-ätare älskar den också. Vispad grädde till såklart.