Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kondencerad mjölk

  • Eery 23 juni 2011

    Har kokat tre burkar med kondencerad mjölk i tre och en halv timme men de skvalpar fortfarande när jag skakar på dem. Ska jag fortsätta koka eller är det nått fel på dem?

  • The_mama97mia 23 juni 2011

    hjälp, ingen aning!!!

  • Eery 23 juni 2011

    testar i vilket fall så får vi se hur det går{dont-know}

  • irrevirre 23 juni 2011

    Oj, det var länge! Så lång tid skall det inte ta .....

  • Eery 23 juni 2011

    nej.. har kokat burkarna i ytterligare två timma (med jämna kollar) funkade inte.

  • Amika 23 juni 2011

    Är det osötad kondenserad mjölk? Det är bara den sötade som tjocknar...
    Och hur stora är burkarna. De små ska kokas i 2-4 timmar och de stora i 6 timmar.
    Mvh
    jonna

  • Eery 26 juni 2011

    Hur små är små resp stora?? Har bara sett en storlek och det är som vanliga konservburkar typ krossade tomater och vita bönor. Har ju kokat förut och ibland har det gått hur bra som helst..

  • Amika 26 juni 2011

    Vad konstigt, och du är säker på att du inte tagit typ sötad de andra gångerna och osötad den här gången?
    För när jag tog första gången så tog jag en burk osötad och den kokade jag i 6 timmar utan att det hände något. Den skvalpade så fint efter 6 timmar så...
    Men sen tog jag sötad och den tjocknade på en gång...
    Det finns små som bara innehåller typ 1.5dl och sen stora som innehåller typ 2.5dl(som en burk krossade tomater) och jag kokar alla länge för jag vill ha en tjock kola som man kan skeda ur. Som brylépudding typ.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.