Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kronfågels problem med glasbitar i kycklingköttet - Har någon drabbats?

  • Monika46 30 mars 2009

    Kan det vara sabotage? :@

    Vad säger Ni andra om detta stora problem? Läste att även Ivars kycklingkött var drabbat...
    Vågar man köpa kycklingkött? Har någon här på matklubben drabbats?:'( Vad säger Ni?

  • anluk 30 mars 2009

    Tror absolut det är sabotage men frågan är från vem och hur??? Jag har ätit kycklingfiléer sedan larmen men visst funderar man mycket. Har Kronfågels i frysen och tror jag lämnar tillbaka dem för vem vet - vill ju inte skada varken mig själv eller någon annan i familjen.

  • boz1965 30 mars 2009

    Tror inte att det är militanta veganer eller nåt, då hade de tagit på sig dådet och babblat nåt om "djurens rätt", "kött är mord" eller nåt i den stilen. Tror mer på en missnöjd anställd, kanske uppsagd eller sjuk i skallen - eller båda delar.

  • boz1965 30 mars 2009

    Ivars är ett varumärke som tillhör Kronfågel och som tillverkas och packas på deras anläggningar.

  • anluk 30 mars 2009

    Hade ju tydligen varit något från någon anläggning i Danmark oxå, var det Ivars?? Verkar ju helskumt..och obehagligt.

  • The_mama97mia 30 mars 2009

    Jag fattar inte heller, hur har man upptcäkt det? Först när man tagit en tugga? Jag har lagat till kycklingfilé, men gör dom rätt sällan hela, antingen delar jag i bitar eller långa strimlor o sätter på spett, men man blir ju lite ... osäker.
    O har nån pilliat in glas i köttet eller ligger det löst i förpackningen så man ser det eller+??

  • MissLo 30 mars 2009

    Jag är också fundersam! Har 1 kg Ivars i frysen och minns inte alls var jag köpt den förpackningen och man kanske inte får lämna tillbaka var som helst. Vet inte om jag skall våga äta dem heller. Sällan jag köper en färdiggrillad kyckling men många gör ju det och man undrar om de är säkra??? Vad händer om man sväljer en glasbit utan att märka det? Värst är ju om barn får en glasbit i munnen. Det här är mycket olustigt!

  • ros 30 mars 2009

    :)Hej!
    Jag lagade Kronfågelns kyckling igår. Jag skar filéerna i mindre bitar och gjorde en gryta.
    Det gick bra för oss.
    :oMen visst tänker man lite extra om man skulle hitta någon glasbit.
    :oTroligtvis så är det väl någon eller några som är missnöjda. Tyvärr så är det många som "mår dåligt".
    Jag slänger inte den kyckling som jag har kvar i frysen.

  • farmoringer 30 mars 2009

    Jag slänger ingen kyckling heller. Gör inte så mycket åt gången heller utan jag hinner och känna och trycka på kycklingen. Plus att jag dissekerar den också..:D

  • Okänd 30 mars 2009

    Vi köpte färsk hel kyckling i lördags, inga problem.
    Men man vågar knappt tänka tanken fullt ut, om någon nu kan smussla in glasbitar i kycklingen utan att det upptäcks förrän vid våra matbord, vad händer då om man sprutar in något annat i kycklingen nästa gång?
    Usch!
    Man blir rädd!

  • Williamsmamma 30 mars 2009

    Det går att lämna tillbaka kyckling även om man inte har kvitto, men under förutsättning att butiken har den produkten i sortimentet :).

  • markus 30 mars 2009

    Det är ju inte allt för många år sedan larmen kom om barnmatsburkar där nån vriden sjuk person hade lyckats smussla in glasbitar. Senare har ju "klicket" i öppningsögonblicket marknadsförts så pass att de flesta småbarnsföräldrar snappat upp att "inget klick, ingen mat..."

    Jag tror ju att det rör sig om antingen något i produktionslinjen som "glasat av sig" eller att nån sjuk j-vel som blivit åthutad eller rentav varslad/uppsagd å i ren ilska och utan fattning gjort nåt så oerhört korkat och farligt.:@

    Skulle det ha varit några veganer eller andra gökar, skulle väl dessa ha tagit på sig dessa dåd för att vinna publicitet och "inbördes respekt"...

    Vågar inte gissa på i vilken storleksordning ett eventuellt skadestånd vid en dom skulle hamna, men ekonomiskt oberoende lär inte den knäppgöken bli i detta liv iallafall:p

  • Gnurf 30 mars 2009

    Det finns INGENTING av glas i dessa produktionsliner, företagen är livrädda för att råka ut för någonting liknande det som nu ändå inträffat. Det skadar Varumärket avsevärt, vilket även är anledningen till att Kronfågel nu agerar så kraftfullt.

    Det mesta talar för Veganspåret, det är en del personalomsättning på denna typ av fabriksjobb och mycket möjligt att nästla sig in. Veganer fullkomligt Avskyr fjäderfäindustrin, har själv varit på ett militant Veganmöte (av ren nyfikenhet) där tongångar och bildspel var hätska.

  • Zeldasmatte 30 mars 2009

    Skrivet av ML den 30 mar 2009

    Jag är också fundersam! Har 1 kg Ivars i frysen och minns inte alls var jag köpt den förpackningen och man kanske inte får lämna tillbaka var som helst. Vet inte om jag skall våga äta dem heller. Sällan jag köper en färdiggrillad kyckling men många gör ju det och man undrar om de är säkra??? Vad händer om man sväljer en glasbit utan att märka det? Värst är ju om barn får en glasbit i munnen. Det här är mycket olustigt!


    De har sagt att de tar tillbaka varorna och kräver inte kvitto, så du kan säkert lämna tillbaka kycklingen var som helst... Jag tycker det är hemskt som har hänt, jag älskar kyckling, äter hellre det än vanligt kött...

    Man funderar ju på om det kommer att sprida sig till andra matvaror också... Tur man har kontakter och kan köpa kött direkt från en privatperson....

  • Monika46 30 mars 2009

    Skrivet av farmoringer den 30 mar 2009

    Jag slänger ingen kyckling heller. Gör inte så mycket åt gången heller utan jag hinner och känna och trycka på kycklingen. Plus att jag dissekerar den också..:D


    Ja det gör du rätt i som dissekerar den... Jag hade gjort likadant. Jag har varit och lämnat tillbaka 1 paket av Kronfågels kycklingfiléer idag. Jag hade med Guldfågelns 2 kilos paket också, men den fick man inte byta, så den får ligga i frysen så länge, för jag vågar då inte laga något av den.
    Hemskt när folk utsätter andra för faror som detta... Tänk små glasfliser kan ju slinka ner i magen hur lätt som helst och tänderna kan ju gå i skogen om man biter i en glasbit. Nej kyckling får vara för min del nu...

  • bernit 30 mars 2009

    Skrivet av Zeldasmatte den 30 mar 2009

    Skrivet av ML den 30 mar 2009

    Jag är också fundersam! Har 1 kg Ivars i frysen och minns inte alls var jag köpt den förpackningen och man kanske inte får lämna tillbaka var som helst. Vet inte om jag skall våga äta dem heller. Sällan jag köper en färdiggrillad kyckling men många gör ju det och man undrar om de är säkra??? Vad händer om man sväljer en glasbit utan att märka det? Värst är ju om barn får en glasbit i munnen. Det här är mycket olustigt!


    De har sagt att de tar tillbaka varorna och kräver inte kvitto, så du kan säkert lämna tillbaka kycklingen var som helst... Jag tycker det är hemskt som har hänt, jag älskar kyckling, äter hellre det än vanligt kött...

    Man funderar ju på om det kommer att sprida sig till andra matvaror också... Tur man har kontakter och kan köpa kött direkt från en privatperson....


    I dag hade man hittat glas i dansk kyckling så sabotaget är nog inte riktat till Kronfågel utan till fågelmarknaden - säkert fanatiska veganer. Vad jag sett på TV så är glasbitarna ganska så stora och förmodligen lätta att hitta i köttet (jag har köpt kyckling idag (färsk)

  • markus 30 mars 2009

    Skrivet av Gnurf den 30 mar 2009

    Det finns INGENTING av glas i dessa produktionsliner, företagen är livrädda för att råka ut för någonting liknande det som nu ändå inträffat. Det skadar Varumärket avsevärt, vilket även är anledningen till att Kronfågel nu agerar så kraftfullt.

    Det mesta talar för Veganspåret, det är en del personalomsättning på denna typ av fabriksjobb och mycket möjligt att nästla sig in. Veganer fullkomligt Avskyr fjäderfäindustrin, har själv varit på ett militant Veganmöte (av ren nyfikenhet) där tongångar och bildspel var hätska.


    Jag anta det också. Har även hört att glas inte förekommer på det sätt som i detta fall krävs.

    Intressant med din närvaro på "veganmöte"...
    Skulle själv vilja se och höra hur det diskuteras på ett sådant. Misstänker att man inte skulle stå ut ens genom "första halvlek"...
    Det klart att det går att nästla sig in. Det kan nog vara den enklare biten i detta tilltag.
    Å konstigt nog verkar det vara kompanjoner åt dessa även i vårt syd-västra grannland som fått liknande ideer...

    J-vla tilltag. :@:@:@:@:@

  • jimboz 30 mars 2009

    Jag har ett paket i kylen och vill egentligen inte slänga det ,men tvekar lite. Förra paketet tinade jag upp ordentligt och drog med händerna djupt in i filéerna. Jag rekommenderar att göra så, ifall man känner glas i dom så är det bättre att få ett skrapsår på händerna än invärtes. Kyckling e ju så j-vla gott och det vet dom där fega skitarna till Terrorister.

  • systeryster 30 mars 2009

    Kan bara notera att det inte är någon som skrivit i tråden att den råkat ut för glas i kycklingen personligen eller känner någon personligen som råkat ut för det. Hur omfattande är detta problem egentligen.Hur många förpackningar har innehållit glas? Har läst tidningarna dåligt de senaste veckorna. Det är väl i alla fall verkligt och inte en begynnande urban legend... som råttan i pizzan :o
    Jag fick en benbit i Melkers korv en gång och höll på att bita ur en plomb.
    Jag fick kompensation för det, undrar om Kronfågel kompenserat de som råkat ut för detta, och om sådant sprider sig? Kanske blir en epedemi av glas i allt möjligt...
    Nä man kanske borde skriva någon science fiction eller något om konspirationer, eller söka till psyket för att man börjat bli för misstänksam. Kommer nog att fortsätta lita på kyckling trots allt!:p

  • dystraior 30 mars 2009

    Det är tio-femton person som drabbats vad jag har förstått av nyheterna, själv har jag kycklingbröst från kronfågel i frysen och en påbörjad kycklingfilépåse som jag har ätit det mesta av, jag är inte så oroad för att hitta glas i kycklingen, det är snarare småben som kan dyka upp, det har hänt några gånger, med Euroshoppers kycklingfilé och då har jag varit i kontakt med icas kundtjänst via deras hemsida och man får kompensation för detta.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.