Vad gör jag med lakritssås som stelnar på glass, smaken är god men ville inte den skulle bli hård.
Cassiopeya19 maj 2012
Funkar det att värma den lite grann? Du kan ju testa med lite i mikron:)
frucaos20 maj 2012
Du får servera den till något som inte är iskallt, det är nog det enda som funkar då.
husmusen8820 maj 2012
Vad innehåller den?
Mer grädde om receptet innehåller grädde gör så att den inte blir lika hård. Men det är svårt med saker på glass, många blir hårda om man inte serverar såsen varm.
boz196520 maj 2012
Inte grädde i lakritsen, då blir den ju grå.
husmusen8820 maj 2012
Skrivet av Mithrandir den 20 maj 2012
Inte grädde i lakritsen, då blir den ju grå.
Nej den blir inte grå om du har grädde i, enda gången den blir grå är om du har pyttelite lakrits.
I de flesta recept på lakritssås så är det grädde och/eller creme fraiche i recepten.
Skulle den bli grå så finns det ju alltid svart hushållsfärg man kan svärta ner den med.
blekegreven21 maj 2012
Ett annat tipps är att istället föe en vanlig godissås av kola-typ (en sådan med grädde, socker, sirap och ibland smör) så gör man en klassisk lakrits-sirop (sirapssås). Dessa är lätta att göra, håller i evigheter och stelnar inte av kylan från glassen.
Cassiopeya21 maj 2012
Du kanske kan testa att äta den som fyllning i kex, ta tex två mariekex, lägg på en klick lakritssås, lägg på ett kex och tryck ihop :) Det kan ju vara värt att testa?
Akinna321 maj 2012
Tack för era svar. Ja, jag får prova mej fram. Lakritssåsen är på tub, och var ämnat till glass. Men märkte i efterhand att den stelnade. Så är det när man har lite bråttom när man handlar{snicker}
720121 maj 2012
Skrivet av Akinna3 den 21 maj 2012
Tack för era svar. Ja, jag får prova mej fram. Lakritssåsen är på tub, och var ämnat till glass. Men märkte i efterhand att den stelnade. Så är det när man har lite bråttom när man handlar{snicker}
Jag gjorde samma misstag när jag handlade Lakritssås...Lakritssåsen stelnar på den kalla glassen och är (ursäkta) skitäcklig.
Läste på tuben efter jag hällt såsen på glassen....och den skulle alltså stelna (N)
Vad gör jag med lakritssås som stelnar på glass, smaken är god men ville inte den skulle bli hård.
Funkar det att värma den lite grann? Du kan ju testa med lite i mikron:)
Du får servera den till något som inte är iskallt, det är nog det enda som funkar då.
Vad innehåller den?
Mer grädde om receptet innehåller grädde gör så att den inte blir lika hård. Men det är svårt med saker på glass, många blir hårda om man inte serverar såsen varm.
Inte grädde i lakritsen, då blir den ju grå.
Inte grädde i lakritsen, då blir den ju grå.
Nej den blir inte grå om du har grädde i, enda gången den blir grå är om du har pyttelite lakrits.
I de flesta recept på lakritssås så är det grädde och/eller creme fraiche i recepten.
Skulle den bli grå så finns det ju alltid svart hushållsfärg man kan svärta ner den med.
Ett annat tipps är att istället föe en vanlig godissås av kola-typ (en sådan med grädde, socker, sirap och ibland smör) så gör man en klassisk lakrits-sirop (sirapssås). Dessa är lätta att göra, håller i evigheter och stelnar inte av kylan från glassen.
Du kanske kan testa att äta den som fyllning i kex, ta tex två mariekex, lägg på en klick lakritssås, lägg på ett kex och tryck ihop :) Det kan ju vara värt att testa?
Tack för era svar. Ja, jag får prova mej fram. Lakritssåsen är på tub, och var ämnat till glass. Men märkte i efterhand att den stelnade. Så är det när man har lite bråttom när man handlar{snicker}
Tack för era svar. Ja, jag får prova mej fram. Lakritssåsen är på tub, och var ämnat till glass. Men märkte i efterhand att den stelnade. Så är det när man har lite bråttom när man handlar{snicker}
Jag gjorde samma misstag när jag handlade Lakritssås...Lakritssåsen stelnar på den kalla glassen och är (ursäkta) skitäcklig.
Läste på tuben efter jag hällt såsen på glassen....och den skulle alltså stelna (N)