Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

marängtårta

  • ajse 12 november 2010

    Kan man baka bottnarna till marängtårta (pinnochiotårta) kvällen innan( kalaset) klarar sig marängen över natten, i såfall hur förvarar jag den?
    Tacksam för svar :)

  • Stina_gott 12 november 2010

    Ja, det går jättebra. Du kan säkert lägga ihop hela tårtan dagen innan också. Jag har gjort på bägge sätten och det funkade bra tycker jag.

  • Lunchdax 12 november 2010

    Jag har inte provat själv men en kompis sa att hon gjorde pinnochiotårta dagen innan och la den i handdukar/tyg (för att hålla torr?) i rumstemperatur. Bäst vore ju att testa på en liten sats innan kanske. :)

    det är väl också samma som glömmingetårta tror jag, helt underbar i alla fall mamma brukade jämt göra pinnochiotårta när jag var liten. Bra val! (Y)

  • Cassiopeya 13 november 2010

    Ja så gör alltid min mamma så det går bra! <_<

  • cicci94 13 november 2010

    min mamma brukar göra bottnarna dagen innan och då förvarar hon dem i kylksåpet :D

  • sarasimon 13 november 2010

    Min svärmor brukar frysa dem om hon ska ha det någon annan dag. Lättare att ta bort bakplåtsp. som hon brukar använda.(Y)

  • ajse 13 november 2010

    Tack för tipsen, det jag är lite orolig över marängen, så att den inte blir mjuk, hade tänkt göra tre bottnar kan man lägga aluminium folie över eller en handduk?? :) Förvara i rumstemeratur under natten?

  • rektorskan 13 november 2010

    Jag brukar förvara min marängbotten i ugnen där håller den sig bra.

  • ajse 14 november 2010

    Tack alla gjorde bottnarna igår kväll och de håller sig jättebra :)))

  • Cassiopeya 14 november 2010

    Härligt! =)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.