Kan man baka bottnarna till marängtårta (pinnochiotårta) kvällen innan( kalaset) klarar sig marängen över natten, i såfall hur förvarar jag den?
Tacksam för svar :)
Stina_gott12 november 2010
Ja, det går jättebra. Du kan säkert lägga ihop hela tårtan dagen innan också. Jag har gjort på bägge sätten och det funkade bra tycker jag.
Lunchdax12 november 2010
Jag har inte provat själv men en kompis sa att hon gjorde pinnochiotårta dagen innan och la den i handdukar/tyg (för att hålla torr?) i rumstemperatur. Bäst vore ju att testa på en liten sats innan kanske. :)
det är väl också samma som glömmingetårta tror jag, helt underbar i alla fall mamma brukade jämt göra pinnochiotårta när jag var liten. Bra val! (Y)
Cassiopeya13 november 2010
Ja så gör alltid min mamma så det går bra! <_<
cicci9413 november 2010
min mamma brukar göra bottnarna dagen innan och då förvarar hon dem i kylksåpet :D
sarasimon13 november 2010
Min svärmor brukar frysa dem om hon ska ha det någon annan dag. Lättare att ta bort bakplåtsp. som hon brukar använda.(Y)
ajse13 november 2010
Tack för tipsen, det jag är lite orolig över marängen, så att den inte blir mjuk, hade tänkt göra tre bottnar kan man lägga aluminium folie över eller en handduk?? :) Förvara i rumstemeratur under natten?
rektorskan13 november 2010
Jag brukar förvara min marängbotten i ugnen där håller den sig bra.
ajse14 november 2010
Tack alla gjorde bottnarna igår kväll och de håller sig jättebra :)))
Kan man baka bottnarna till marängtårta (pinnochiotårta) kvällen innan( kalaset) klarar sig marängen över natten, i såfall hur förvarar jag den?
Tacksam för svar :)
Ja, det går jättebra. Du kan säkert lägga ihop hela tårtan dagen innan också. Jag har gjort på bägge sätten och det funkade bra tycker jag.
Jag har inte provat själv men en kompis sa att hon gjorde pinnochiotårta dagen innan och la den i handdukar/tyg (för att hålla torr?) i rumstemperatur. Bäst vore ju att testa på en liten sats innan kanske. :)
det är väl också samma som glömmingetårta tror jag, helt underbar i alla fall mamma brukade jämt göra pinnochiotårta när jag var liten. Bra val! (Y)
Ja så gör alltid min mamma så det går bra! <_<
min mamma brukar göra bottnarna dagen innan och då förvarar hon dem i kylksåpet :D
Min svärmor brukar frysa dem om hon ska ha det någon annan dag. Lättare att ta bort bakplåtsp. som hon brukar använda.(Y)
Tack för tipsen, det jag är lite orolig över marängen, så att den inte blir mjuk, hade tänkt göra tre bottnar kan man lägga aluminium folie över eller en handduk?? :) Förvara i rumstemeratur under natten?
Jag brukar förvara min marängbotten i ugnen där håller den sig bra.
Tack alla gjorde bottnarna igår kväll och de håller sig jättebra :)))
Härligt! =)