I affären kan man ju köpa små chokladmuffins med vanilj i. Jag vet inte om ni förstår vilka jag menar, men om någon gör det så skulle det vara underbart om jag kunde få receptet för dessa ljuvliga muffins. Det vore ju toppen om jag kunde baka dem själv :)
Maripoosa11 juni 2008
Menar du de som pågen säljer i förpackningar och även med citronsmak? Med vitt, fluffigt innehåll?
VonBabkin12 juni 2008
Ja, precis. Jag skulle vilja ha receptet till chokladmuffinsarna :)
evaldo12 juni 2008
Chokladmuffins med vaniljkräm, ca 15 st
Publicerat av Anna på februari 26, 2008
Muffins: 125 g smör, 75 g mörk blockchoklad, 2 ägg, 1 1/2 dl strösocker, 3 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver
Gör så här:
Börja med vaniljkrämen. Vispa äggula och socker så vitt och pösigt du kan. Blanda mjöl och mjölk rör ner i äggsmeten. Låt det hela koka upp, och koka därefter på svag värme en liten stund tills smeten tjocknar. Kyl omedelbart kastrullen i kallt vatten under omrörning. Smaka av med vaniljsockret.
Smält smöret till muffinsmeten i en kastrull på svag värme. Bryt chokladen i mindre bitar och låt smälta i smöret. Vispa ägg och socker pösigt och rör sedan ner chokladsmeten. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner även detta i smeten. Klicka ut smeten i normalstora muffinsformar. Fyll inte på för mycket och ställ inte formarna för tätt. Gör därefter ett litet hål i smeten och fyll på med en tesked vaniljkräm i varje muffins. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 10-15 minuter. Låt svalna och servera dem gärna nygräddade.
I affären kan man ju köpa små chokladmuffins med vanilj i. Jag vet inte om ni förstår vilka jag menar, men om någon gör det så skulle det vara underbart om jag kunde få receptet för dessa ljuvliga muffins. Det vore ju toppen om jag kunde baka dem själv :)
Menar du de som pågen säljer i förpackningar och även med citronsmak? Med vitt, fluffigt innehåll?
Ja, precis. Jag skulle vilja ha receptet till chokladmuffinsarna :)
Chokladmuffins med vaniljkräm, ca 15 st
Publicerat av Anna på februari 26, 2008
Vaniljkräm: 1 äggula, 2 msk strösocker, 1 1/2 msk vetemjöl, 1 dl mjölk, 1 msk vaniljsocker
Muffins: 125 g smör, 75 g mörk blockchoklad, 2 ägg, 1 1/2 dl strösocker, 3 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver
Gör så här:
Börja med vaniljkrämen. Vispa äggula och socker så vitt och pösigt du kan. Blanda mjöl och mjölk rör ner i äggsmeten. Låt det hela koka upp, och koka därefter på svag värme en liten stund tills smeten tjocknar. Kyl omedelbart kastrullen i kallt vatten under omrörning. Smaka av med vaniljsockret.
Smält smöret till muffinsmeten i en kastrull på svag värme. Bryt chokladen i mindre bitar och låt smälta i smöret. Vispa ägg och socker pösigt och rör sedan ner chokladsmeten. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner även detta i smeten. Klicka ut smeten i normalstora muffinsformar. Fyll inte på för mycket och ställ inte formarna för tätt. Gör därefter ett litet hål i smeten och fyll på med en tesked vaniljkräm i varje muffins. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 10-15 minuter. Låt svalna och servera dem gärna nygräddade.
Källa: Kladdkakor
Åh, tack tack tack :D